perjantai 12. heinäkuuta 2013

Perusvaatetta ja kirppistelyä

Pienen pienten vaatteiden ompelu on vienyt niin mukaansa, että Veeti on meinannut jäädä ihan kakkoseksi. Tarve kuitenkin on kova pitkähihaisille paidoille ja housuillekin. Ensihätään ompelin uuden Ob:n kaavoilla housut koossa 98cm. Tein täysin ohjeen mukaan housuosan, mutta koska lahje näytti aika lyhyeltä, laitoin pidemmät resorit ja se olikin fiksu veto. Nyt on edes vähän kasvunvaraa. Muuten todella hyvä kaava tämä Ultimate casual! Sopii varsinkin hoikalle lapselle. Taskut jätin pois, kun en noita ohjeen mukaisia osaa tehdä enkä jaksanut alkaa tappelemaan niiden kanssa. Kangas on Löytöpalasta ostettua ohutta joustocollegea. Semmoista Me&I-vaatteissa käytetyn tuntuista.





Tein myös toisen Beagle boyn ja halusin nähdä, että onnistuuko tuo huppuosuus paremmin kun ei laita sitä paksua vuorta ja kanttaa kääntäjällä, eikä kaksinkertaisella resorilla. Ja kyllähän tuo on parempi, mutta silti tuo hupun kaulus on jotenkin tosi syvällä kun vertaa esim tuohon mallikuvaan lehdessä...


Kankaan olen saanut vaihdossa joskus aikoja sitten ja se riitti juuri ja juuri. Pieni palanen vain jä jäljelle puolikkaasta metristä. Tämäkin sillä 98 koolla ja hihat jäi silti mielestäni vähän turhan naftiksi, vaikka pidensin resoreita. Pitää ehkä lisätä hihaan hieman mittaa, jos meinaan tehdä tällä kaavalla vielä. Alahelmaan lisäsin resorin ja lyhensin sen vuoksi hieman helman mittaa. Tosin resori ei kyllä tässä näy kun housutkin ovat mustat!


Käytiin toissailtana Veetin kanssa meidän takapihan metsässä poimimassa pieni mukillinen mustikoita ja tehtiin iltapalaksi kesän ensimmäiset mustikkamaidot! Kuinka monelle mustikkamaito on tuttu omasta lapsuudesta? Se on vaan niin hyvää tuoreista mustikoista!



Tänään käytiin mun töiden jälkeen kirppistelemässä ja kävi melko hyvä tuuri, sillä löysin hyväkuntoisen Manducan! Huutonetissä näiden hinta on melkeen järkiään alkaen 70e ja tälle tuli hintaa 40e. Hommaan tähän vielä käyttöohjeet, että saa repun oikein paikoilleen. Veetillä oli epäergonomisempi kantoreppu, joka jäi vähälle käytölle kun käytettiin rattaita. Myin sen pois ja nyt mietin taas repun hommaamista, koska olisi kuitenkin kiva jatkaa esimerkiksi Metsässä käyntiä Veetin kanssa, vaikka vauva syntyykin. Vaunuilla sinne ei ole asiaa. Jos kantaminen ei edelleenkään tunnu omalta jutulta, niin ainahan repun saa myytyä eteenpäin kun näillä säilyy kuitenkin jälleenmyyntiarvo hyvänä. Reppu on oikeasti tummempi, onnistuin vain ylivaloittamaan kuvan :)


Vauvalle ostin kahdet Lindexin velourit kahden euron kappalehintaan. Veetillä oli näitä myös useassa koossa ja malli oli meille hyvä. Mulla olikin eilen neuvola ja kyllä se tyttö on ruumiinrakenteeltaan samanlainen kuin Veeti, koska vyötäränympärys vastasi viikkoa vähemmän mitä on, mutta reisi puolestaan oli isompi mitä viikot. Niin oli Veetilläkin. Hoitaja sanoikin, että pitkäjalkainen lapsi on tulossa, kun kuulemma tässä vaiheessa reisimita yleensä on pienempi kuin viikot ja meillä se meni justiinsä toisin päin. Muuten oli kaikki kunnossa, verenpaineet oli hyvät ja hemoglobiini ei ollut onneksi laskenut enää alemmas vaan pysyy nyt tuolla 110 tuntumassa. Sf-mitakin oli hieman tullut käyrillä alaspäin, kun on kulkenut ihan yläkäyrällä tähän asti. Ja mikä parasta, painoa oli tullut vain 300g! Näemmä töissäkäynti ja säännöllinen syöminen ovat vähän hillinneet nousua.


Viidet sukat ostin euron yhteishintaan, koska kaikki meidän sukat taitaa olla vaaleansinisiä :)


Lisäksi ostin tuommoisen ruskeapinkin pussukan itselle. Toistaiseksi sulloin ompeluun tarkoitetut vetoketjut sinne.


Veetille löytyi myös oma cd-soitin 12e:lla. Veetillä on tosiaan musiikinkuunteluvaihe niin nyt voi päikkäriaikaan mennä omaan huoneeseen kuuntelemaan musiikkia ja vähän rauhoittumaan, niin ei tarvi aina sohvalla kuunnella. Ja samalla meidän ei tartte kuunnella päikkäriaikaan aina lastenlauluja ;)



4 kommenttia:

  1. Kävipä sulla tosiaankin hyvä tuuri tuon Manducan kanssa! Mä just ostin FB:n kirppikseltä sen 70€:lla.

    http://kangasala.mll.fi/@Bin/113480/Manduka.pdf Tuossa ohjeet sulle :)

    Outi i

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kerrankin lykästi :) Ja kiitti muuten tuosta linkistä, laitan sen talteen :)

      Poista
  2. Kauniita vaatteita ja kivoja kirpparilöytöjä

    VastaaPoista
  3. Hei, meiltä saa punaisia sukkia ilmaiseksi :) ei mulla muuta

    VastaaPoista