sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Lastenhuone ja olkkari

Nyt ne ois sit paikallaan ja kasattuna, uudet Ikean huonekalut. Olohuoneeseen on laitettu kaksi noita kolmen laatikon Malmeja peräkkäin niin on helpompi uudelleen sijoittaa joskus. Noitahan olisi saanut kiinteänä kuuden laatikon hyllynä, mutta ajateltiin, että on tosiaan kätevämpi jos haluaa joskus siirtää nuo jonnekin muualle. Ensimmäiset kolme laatikkoa seinän vierestä on varattu oikeastaan mun langoille ja käsityöjutuille. Muissa taas on meidän kirjat piilossa. Nurkkaan laitettiin vielä tuommoinen ihan pieni Malm, jossa on keskeneräiset käsityöt. Näin päästiin eroon kaikista koreista ja nyssäköistä, joissa mun langat ja käsityöt on ennen tuolla nurkassa ollut.


Tässä näkyy tuo pieni laatikosto tuolla nurkassa. Mukavasti selkeytti ilmettä, kun ei ole miljoonan eriväristä kirjaa avohyllyssä. Ja nyt Veetikään ei voi niitä kiskoa pitkin lattioita. Nuo Malmit on kyllä hyviä hinta-laatusuhteeltaan. Meillä on samanlainen muistaakseni Jyskistä ostettu ja se on kalliimpi ja huonompilaatuisempi. Vielä pitäisi keksiä mitä kivaa tuohon hyllyn päälle laittaisi. Mietin, että sopisiko siihen joku semmoinen pieni viherkasvi jossain yksinkertaisessa ruukussa. Vaikka joku bambutyylinen pensas tai joku muu, joka ei kuki eikä kasva kovin suureksi. Tuo kukka tuolla pienemmän lipaston päällä on ihan siitä syystä, että ei jaksa olla kantamassa Veetiä koko ajan pois tuolta kukan juurelta, kun mullan päällä on kivoja kiviä, joita voi syödä...

Yhteen laatikkoon ostin tuommoisia tilanjakajakoreja, niin pysyy puikot ja muut tavarat ojennuksessa.


Veetin huoneeseen siirrettiin nyt tuo olkkarissa ollut tilanjakaja. Myöskin joskus Ikealta ostettu. Sarja taisi olla Expedit tms. Nyt olisikin sitten korien ehtiminen tuohon edessä. Ikealla oli muutama malli, mutta toinen oli rumanväristä läpinäkyvää muovia ja toisen mallin värivaihtoehdot oli musta ja vaaleanpunainen. olisin halunnut ehkä jotkut pirtsakammat. Jos jollakin on tuohon sopivia koreja, niin saa vinkata, että mistä ne on ostettu. Tarkoitus olisi ehkä laittaa joka toiseen kori eli neljä koria hakusessa. Mitoiltaan tuo laatikko on 33x33x39 ja kaikki kivan näköiset on aina niin matalia, että ei saisi kokonaan käyttöön noita lokeroita.
Nyt kun huonejärjestys selkiytyi niin naulasin aamulla veetin sängyn yläpuolelle muutaman valokuvan. Kuvissa on Veeti vauvana sekä Veetin jalkapohjat, jotka olivat meillä myös ristiäiskutsussa.


Kärkkäiseltä löydettiin myös se muovivati Veetin ulkotavaroille. Tilavuus 27l ja hintaa vaivaiset 4,9e. Värejä oli tuon lisäksi ainakin kirkkaan vihreä, pinkki ja taisi olla muitakin vielä.


Ompeluksiakin on jäänyt kuvaamatta. Kimperimallinen vuorellinen pipo on kaverin tilaus 1v tytölle. Kangas kierrätysmateriaalia. En ole vielä näyttänyt kuvaa kyllä tilaajalle, mutta jospa se kelpaisi :)


Aikaisemmin valmistunut vihreä pöllöpaita sai kaverikseen isomman ruskean. Nämä on siis menossa veljeksille ensi talveksi.


Malli: Owlet ravelryssä
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 6mm ja 7mm
Langankulutus: 283g


Tässä vielä molemmat paidat samassa kuvassa.


Käytin näihin myös ensimmäistä kertaa jostain nettikaupasta tilaamiani ihania Tildan nauhoja. Vieläkun saisi noita mustalla pohjalla niin tykkäisin vielä enemmän! Ylemmässä kuvassa eivät ole vielä paikoillaan :)


Ikealta ostin kangasta myös pariin tyynynpäälliseen ja hurauttelin ne tänään samalla kun siivosin kangaskaappeja. Molemmissa sama kangas, mutta värit vastapäin. Nämä tulee käyttöön vasta talvella tai syksyllä. Ikealla oli muuten älyttömän halpoja ja laadukkaan oloisia puuvillakankaita! Kallein taisi olla 6,9e/m ja halvin 1,9e/m. Mitenhän siellä on vara pitää niin matalia hintoja verrattuna Suomeen?


Tänään käytiin myös kirppiksellä, mutta ostossaldo jäi laihaksi kun toinen vakkarikirppis oli suljettu perhejuhlien vuoksi. Ostettiin Veetille vain Muumitalo-kirja eurolla. Kirjassa joka sivuilla kivoja luukkuja, joihin voi kurkistaa.

1 kommentti:

  1. Minä tykkään kanssa Ikean kankaista. Ovat hyvä laatuisia, ihania kuoseja ja edullisia!
    mulla on keittiössö kapat ja lasten huoneeseen tein päiväpeitot sekä olkkariin taulun Ikean kankaista =D

    VastaaPoista