torstai 10. helmikuuta 2011

Sweet baby cap ja norsusukat

Niinhän siinä sitten kävi, että saumuri ei meille tällä viikolla kotiudu, vaikka alkuviikoksi luvattiin. Soittelin tänään koneen perään ja pieni toivon kipinä heräsi, kun liikkeessä aloitettiin lause sanoilla: "Tuolla se on työn alla...". Tämän jälkeen tuli se kuuluisa mutta, eli kone oli työn alla, mutta huoltaja oli jäänyt lomalle joten kone on valmis jossain vaiheessa ensi viikkoa. Kummallista lähteä lomalle keskellä viikkoa! Tämä ilta meni siis kudelmien parissa. Veeti nukahti jo puoli seitsemän jälkeen, joten ilta on hurahtanut sohvalla sukkapuikkojen kanssa kun mieskin on työmatkalla Helsingissä.

Monessa blogissa olen nähnyt tämän norjalaisen vauvan myssyn eli Sweet baby cap pääsi jo eilen illalla puikoille ja valmistui tänään. Ohje täältä.  Aluksi työ näytti noilla silmukoilla ja 2,5mm puikoilla todella isolta, mutta nyt valmiina se olikin Veetille sopiva, eli kooltaan noin 42cm. Myssylankaa jäi jäljelle, joten aloitin sitten samalla värillä norsusukkia, joiden kuvio löytyy täältä. Sukat on kokoa 80cm eli vähän väärää paria ehkä pipon kanssa. Sukan mitta n. 12cm kantapäästä varpaaseen. Pitää kokeilla se vielä Veetin jalkaan niin näkee, että onko kuin iso verrattuna pipoon. Tuohon sukkaan tuli kokeiltua nyt noita uusia koristenauhojakin! Toisen sukan valmistus saa jäädä myöhemmäksi, kun onnistuin saamaan haavat sormenpäähän noista 2,5mm:n puikoista, kun ovat niin terävät. En tiedä onko tuo ongelma vain Novitan puikoissa, vai auttaisko puikkomerkin vaihto. Ja siis kamalan terävät ovat noissa alle 3mm puikoissa. Veeti pääsi sitten malliksi tähän erittäin miehekkään väriseen myssyyn :) Ja pipon väri on oikeasti fuksianpunainen, kuvissa näyttää omituiselta. Tuossa kuvassa, jossa Veetillä on se päässä on väri lähempänä sitä oikeaa. Malliltaan mukavan hiippamainen!

                                                        Malli: Sweet baby cap
                                                        Ohje: linkki ylhäällä
                                                        Lanka: Novita 7-veljestä
                                                        Puikot: 2,5mm2 kommenttia:

  1. Mul on ollut sama ongelma kaikkien Novitan puikkojen kanssa, jopa nro 5 repi sormenpäät auki :)

    VastaaPoista
  2. Mulla vaan noi pienimmät puikot. Kolmosen puikot on bambua mutta noita 2,5mm en viitti ostaa bambusia, kun menee niin helposti katki esim kavennuksissa kun mulla tahtoo olla niissä välistä ongelmaa :)

    VastaaPoista