maanantai 21. helmikuuta 2011

Älä tule kylmä päivä, tule lämmin päivä...

Tai ainakin vähän vähemmän kylmä kuin viimeiset kaksi viikkoa on ollut. Pakkasmittarin lukemat ovat lähennelleet ennemmin kolmeakymppiä kuin kahtakymppiä. Ulkoilusta on siis voinut vain haaveilla. Itsehän tarkenisi kyllä, mutta pienen lapsen kanssa ei voikaan lähteä ulos säällä kuin säällä. Se verottaa myös Veetin päiväunia. Sisällä nukutaan kerralla korkeintaan puoli tuntia ja jos yrität sinä aikana esimerkiksi syödä, niin siinä vaiheessa kun mikron äänimerkki kilahtaa ilmoittaen ruuan valmistumisesta, Veetin äänimerkki ilmoittaa heräämisestä. Tänään oli ensimmäinen päivä varmaan pariin viikkoon, kun uhmattiin pakkasta ja käytiin vaunuilemassa kun pakkanen laski alle viiteentoista. Lenkin jälkeen Veeti nukkui tyytyväisenä päikkäreitä noin kaksi tuntia eli yhteensä oli pihalla melkeen kolme tuntia nukkuen vaunuissa. Kyllä se on vaan totta, että raitis ilma nukuttaa.

Pitkät päikkärit mahdollisti myös omien kirjoneulelapasten neulomisen. Pasin pääkallolapasista alkoi kirjoneulekuume, jota ei ne yhdet lapaset karkottaneet. Tuli siis tehtyä itselle uudet lapaset ihan peruskuviolla. Jännän lisän antoi lapaseen se, että käytin kahden tavallisen langan sijasta mustaa sekä raidallista seiskaveikkaa. Kivasti tuli monivärinen tuosta kuviosta. Olen nähnyt jossain blogissa vastaavasti toteutettuja lapasia, mutta en silloin ole hoksannut, että se on vain tavallista raitalankaa, josta efekti syntyy. Tarkoitus oli päästä eroon muutamasta jämäkerästä, mutta eivätpä ne vieläkään loppuneet vaan pienenivät vain.

                                                        Malli: Norskit
                                                        Lanka: 7 veljeästä musta ja raitalanka
                                                        Koko: nainen
                                                        Puikot: 3,5mm

Sain kokeiltua tänään myös pussukan ompelemista. Aikaisemmin olen jo laittanut talteen Hipun ohjeen pussukan tekoon. Löytyy siis täältä. Äidiltäni sain muutaman vanhan vetoketjun, joilla harjoitella. Vetoketju ei sovi väriltään kankaaseen, eikä toimi kovin hyvin kun tein aloittelijan virheen ja ompelin kankaan liian lähelle vetoketjua, jolloin se tahtoo jäädä ketjun väliin. Mutta ensi kerralla olen viisaampi ja ehkä voisi ostaa kivaa kangasta ja siihen sopivia vetoketjuja ja tehdä muutama pussukka.Veeti tarvisi ainakin vähän isomman pussin, johon matkoilla saisi särkylääkkeet, rasvat ja muut tarvikkeet.Automatkalla mummulaan valmistui Veetin toinen norsusukka, joka on ollut keskeneräisenä jonkin aikaa. Nämä ovat siis samanlaiset, kuin aikaisemman postauksen fuksian väriset sukat.


Lauantaiaamuna ompelin vihdoin tämän pilvibodyn, joka on ollut leikattuna varmaan jo pari viikkoa. Tänään laitoin resorit hihoihin ja iskin nepparit kiinni. Onkohan noihin neppareiden kiinnittämiseen jotain pomminvarmaa konstia? Itsellä tahtoo ainakin muutama kappale mennä rikki kun isken ne vasaralla pikkaisen väärään kohtaan. Sitten pitää väkivalloin repiä ne kankaasta irti ja se tietää monesti reikiä kankaaseen. Millaiset olisivat nepparipihdit, joista joskus olen kuullut puhuttavan. Ja käykö ne vain yhden kokoisiin neppareihin? Ehkä google osaa auttaa tämän asian kanssa. Illalla olisin halunnut vielä ommella Veetille Jumpin jacksit, mutta en muistanut käydä ostamassa resoria, joten se saa odottaa toiseen päivään.

1 kommentti:

  1. neppipihtejä on useanlaisia ja yleensä samat pihdit sopivat muutaman kokoisille neppareille. kannattaa kysyä kokeiluun jos teidän tutuista löytyy kestovaippojen tekijöitä. niiltä luulisi löytyvän. vaikka ei ne kovin kalliita kyllä taida olla. veikkaan, että 30e saa jo jonkinlaiset.

    VastaaPoista