keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Neuletakki valmis!

Tänään sain vihdoin valmiiksi jo kauemman aikaa tekeillä olleen neuletakin Veetille. Takki oli pitkään valmiina yhtä nappilistaa vaille, koska lanka loppui kesken. Ostin lankaa kaksi kerää Citymarketin synttäreiltä ja juuri tuon yhden nappilistan verran jäi vajaaksi. No meninpäs sitten ostamaan vielä yhtä kerää niin jäljellähän ei tietenkään ollut enää kuin kaikkia muita värejä paitsi tuota mitä olisin tarvinut. No myyjältä kyselemään, että olisiko mahdollisesti tulossa lisää. Vastaus oli tietenkin ei, koska oli tilattu kampanjalangaksi vain synttäreiden ajaksi, minkä melkein arvasinkin. No piti ottaa mietintämyssy käyttöön, että mitäs nyt. Ei viitsisi eriväristä listaakaan tehdä... No lopulta sain lankaa toisen kaupungin cittarista, mistä äitini mies sitä ystävällisesti kävi minulle ostamassa. Äitini oli viestinä laittanut yksityiskohtaiset ohjeet mistä tietää mitä lankaa pitää ostaa ja selviytyihän mies siitä yksin, vaikka ei miesten tyyliin ollut voinut myyjältä kysyä apua... No pääasia, että lankaa saatiin. Eilen sitten iltasella kutaisin nappilistan paikoilleen ja tänään hain napit. Koko tuossa oli melko laaja eli 68-80cm ja tarkoitus oli, että takki menisi kesällä/syksyllä. Nyt kun valmista takkia katsoo, niin se on melko lyhyt, mutta muuten iso. Pitää varmaankin kokeilla sitä varalta jo nyt Veetin päälle, vaikka huppu on vielä niin iso, että sinne menisi varmasti puoli poikaa :)

                                                        Ohje: Olisiko ollut Moda?
                                                        Lanka: Novitan Ilona
                                                        Puikot: 6mm

Iltasella taisi meidän Veetillä olla hieman iltavilli päällä ja hiiren tiputtamisleikki näytti olevan maailman hauskin. Tässä pieni videopätkä leikistä, jota olisi voinut jatkaa varmaan loputtomiin. Siihen malliin pikkumiestä nauratti.


Tänään ehdin vähän harjoitella sitä applikointiakin housun lahkeeseen ja ihan hyvä siitä näytti tulevan, vaikka ei harjoitusta takana olekkaan. Kun saan sen saumurin niin hurautan housut kasaan ja laitan tuotoksesta kuvan tänne. Ainoita ongelmia tuotti sopivan siksakin leveyden määrittäminen sekä pyöreiden muotojen ompelu siistin näköisesti. Ehkä tuo ensimmäinen yritelmä ei vielä kestä tarkastelua kovin läheltä, kuten ei muutkaan ompelukseni vielä :) Mutta kuten sanotaan, harjoitus tekee mestarin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti