maanantai 1. marraskuuta 2021

DIY värjätyt kynttilät

Olikohan se viime talvea, kun bongasin ensimmäistä kertaa tällaisia värjättyjä kynttilöitä netin syövereissä. Silloin jo mietin, että olisi kiva testata näitä! Ne silloin näkemäni olivat tosin muistaakseni monivärisiä. Silloin se asia kuitenkin unohtui, mutta Instassa törmäsin vasta Tiinan tekemään hyvään Reels-ohjeeseen ja päätin itsekin testata. Hain Kärkkäiseltä ison paketin tavallisia, valkoisia kruunukynttilöitä sekä pinkkiä ja violettia kynttiläväriä ja päädyin samana iltana tekemään parikymmentä kynttilää.



Yksinkertaisuudessaan tässä siis lämmitetään esimerkiksi metallitölkissä olevaa steariinia vesihauteessa (itse käytin vanhoja valkoisten kynttilöiden jämiä) niin kauan, että se on ihan nestemäistä ja sinne lisätään haluttua väriä. Kun väri on sulanut kokonaan, dipataan kynttilää siellä nesteessä kummastakin päästä. Mitä useammin dippaat, sitä tummempi väri. Itse laitoin vain yhden värinapusen pieneen määrään steariinia ja osaan sekoitin sitten pinkin sekä violetin sekaisin. Ilmeisesti väriä voisi ottaa myös väriliiduista, mutta en tiedä olisiko meillä oikeanlaisia kyniä sellaiseen.


Homma oli helppo ja nopea ja tekisi mieli tehdä näitä enemmänkin, mutta en löytänyt tähän hätään lisää mieleisiä värejä, joten menisi tilaushommiksi. Kerran kun aloittaa, niin sama tehdä sitten heti urakalla!



Näihin kun kääräisee kivan nauhan ympärille ja vaikka jonkun havunoksan tai muun kivan koristeen, niin on kivoja pieniä muistamisia vaikka opettajille tai päiväkodin aikuisille! Ei mene monta euroa ja kuitenkin saa ihan kivan ja kuluvan lahjan näistä. Tuo 20kpl:n kynttiläpaketti taisi maksaa 6,9e ja värit 2,9e/kpl ja niistä riittää kyllä kaverillekin



Toinen kynttilävinkki on tietenkin viime joulun hitti eli marmoroidut kynttilät, joita tein itsekin. Tämmöiset kuluvat lahjat on minusta kivoja, kun ei sitten jää nurkkiin pyörimään tai voi antaa vaikka eteenpäin lahjana jos ei itseä miellytä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti