maanantai 11. lokakuuta 2021

Mustat suihkut - kalkin kerääjät vai helppohoitoiset ja tyylikkäät

 //Kaupallinen yhteistyö Damixan kanssa//

Uutta kotia suunnitellessamme oli selvää, että meille tulee mustat sadesuihkut pesuhuoneeseen ja suihkuja kaksin kappalein, kuten vanhassa kodissammekin oli. Edelliseen kotiimme valitsimme silloin aika tuntemattoman merkin eli Damixan suihkut ja olimme niihin tyytyväisiä koko sen kahdeksan vuoden ajan, kun talossa asuimme. Tai itselle merkki oli silloin ainakin ihan tuntematon eikä varmasti yhtä yleinen mitä nyt. Olimme oppineet käyttämään Damixan suihkuja ja koska niistä ei ollut mitään negatiivista kokemusta niin halusimme saman merkkiset uuteenkin kotiimme. Varsinkin kun suihkuja sai nyt mustana eli juuri sellaisina, mistä olimme haaveilleet!Meidän valinta oli alusta asti Damixan musta Silhouet-malli. Tyyliltään se sopii oikein loistavasti meidän kylpyhuoneeseen ja miellyttää silmää kun kokonaisuus on yhtenäinen. Minusta Damixan hanoissa ja suihkuissa on ollut hyvä hinta-laatusuhde, sillä ne eivät ole markkinoiden kaikista kalleimpia, mutta ovat tyylikkään näköisiä ja me on ainakin niistä käytössä tykätty. Ja kahdeksan vuoden käyttökokemuksella sanoisin myös laadun olevan hyvä. Myös näissä Damixan suihkuissa on tyyppihyväksyntä, joka täyttää Suomen lain vaatimukset. Kaikissa markkinoilta löytyvissä mustissa suihkuissa sitä ei valitettavasti ole.  Tai ei ainakaan ollut vielä silloin kun me suihkuja katseltiin. Tämän asian varmistin myös heti Damixalta suoraan, että ei tule asennuksen kanssa sitten mitään ongelmia putkimiesten puolelta. Kiva ylläri kun ostaa suihkut ja putkari ei sitten suostukaan asentamaan, kun ei ole lain mukaisia hyväksyntiä, joten kannattaa olla tarkkana varsinkin noiden edullisempien suihkujen kanssa!

Tätä Silhouet-mallia näytti muuten saavan jo messinkisenä, kuparisena sekä mattavalkoisena perus mustan ja kromin lisäksi! Minusta noita ei ehkä ollut silloin kun asia oli meille ajankohtainen. Tai messinki saattoi olla, mutta kromia ja mattavalkoista en ainakaan ole aiemmin nähnyt. Nuo messinkiset sopii upeasti marmorisiin pesuhuoneisiin, mutta ei ole jotenkin kuitenkaan yhtään mun juttu. Kuparinenkin voisi olla tyylikäs ja ainakin erilainen valinta!

Nämä suihkut ovat melko samanlaiset ulkonäöltään kuin meidän vanhat (kuvia muuten näet ainakin täältä), mutta pieniä eroja on. Tai no suurin ero on tietysti väri, mutta muitakin löytyy. Tässä mallissa ei jostain syystä ollut enää alajuoksua ollenkaan. Tämä vähän harmitti aluksi, kun ei pysty esimerkiksi saunaa pesemään letkulla kun sitä ei saa tuohon kiinni. Päädyttiin sitten laittamaan suihkutermostaatti myös saunaan, joten sieltä saa nyt löylyvedet sekä pestyä saunan näppärästi. Edellisissä suihkuissa oli minusta aina hieman jäykät nuo napit, mistä pitää painaa kun avaa esim suihkun. Näissä ne on ainakin omaan makuun löysemmät ja helpommat käyttää. Damixat toimii kuitenkin hieman eri lailla kuin vaikkapa perus Oraksen suihkut. Monesti vierailla oli vaikeuksia käyttää niitä, mutta tämä malli on toki nyt yksinkertaisempi kun ei ole sitä alajuoksua ja kolmatta vaihtoehtoa. Pakko myöntää, että vanhalla suihkulla sain pari kertaa kasteltua itseni sadesuihkulla kun luulin laittavani alajuoksun päälle!

Näissä on tuossa pienemmässä suihkupäässä kolme eri asentoa eli veden saa tulemaan kolmella eri paineella. Täytyy tästäkin nolona myöntää, että piti laittaa samat suihkut omistavalle ystävälle naapuriin viesti, että onko teilläkin näin paska paine suihkussa, että ei tule kuin vähän vettä tuosta päästä. No siinä selvisi, että suihkussa oli tosiaan eri vaihtoehtoja sille vedenpaineelle, enkä ollut tajunnut sitä itse. Lapset olivat ilmeisesti vaihtaneet sen tuollaiselle asetukselle, että vettä tuli tosi vähän. Itse olin aivan raivona, että miten voi olla näin paska vehje, kun tukan pesuunkin menee ikuisuus! :D Onneksi ongelma ratkesi ystävän avustuksella ja hiustenpesukin onnistuu taas!

Jotain muutoksia on tuohon sadesuihkuosioon tullut, koska siitä tulee pienemmällä paineella tai vähemmän vettä kuin edeltäjästään. Uskon tämän toki liittyvän ekologisuuteen ja siihen, että vettä ei tuhlattaisi yhdellä suihkureissulla niin paljoa. Ymmärrän tämän näkökulman todella hyvin ja nyt myös sen, kun moni on tuolla keskusteluissa sanonut, että sadesuihkulla ei meinaa saada nopsaa tukkaa pestyä. Olen aina ihmetellyt moista väitettä, mutta nyt tajuan mistä se tulee! Tuohon tosin nopsaa tottui, että sitä vettä ei tule niin paljon ja kovalla paineella kuin aiemmassa suihkussa. Nyt kun on lyhyt tukka, niin voin hyvin pestä tuolla hiukset. Pitkät ehkä saattaisin huuhdella sit mieluummin tuolla pikkupäällä. Muuten mieluusti tykkään käyttää tuota sadesuihkua. Minusta on kiva kun vesi tulee yläpuolelta niin pysyy paremmin siellä veden peitossa kokonaan. Pikkupäällä kun suihkuttelee niin tuntuu, että tulee helpommin kylmä!

Selvää oli myös se, että suihkuja tulee kaksi. Varsinkin nyt kun meillä on ulkona poreallas ja kaikkien pitää käydä suihkussa ennen sinne menoa ja sieltä tullessa, niin ei tarvitse jonotella niin kauaa kenenkään omaa vuoroaan. Me käydään myös usein miehen kanssa yhtä aikaa suihkussa. Nämä on varmaan niitä valintoja, että kun kerran tottuu kahteen suihkuun, ei halua enää vaihtaa yhteen, mutta jos ei kahta ole ollut, ei sitä välttämättä osaa kaivatakaan. Sanoinkin miehelle tuossa joku päivä, että mieluummin ottaisin vaikka kaksi halvempaa ja ehkä rumempaakin suihkua mitä yhden hienon. Kertoo aika paljon siitä, paljonko arvostan kahta suihkua pesuhuoneessa! Vuokra-asunnossa oli vain yksi ja saunapäivinä oli kamalaa kun kaikille tuli yhtä aikaa tukalan kuuma ja vaihtoehto oli odottaa kuumassa saunassa tai mennä palelemaan pesuhuoneen puolelle odottamaan vuoroa kun kolme lasta suihkuttelee ennen sua. Toinen suihku on ainakin itselle käytännöllisyyden kannalta jo ehdoton, vaikka onhan se tuollainen arjen luksus myös.

Minusta mustat suihkut sopivat väriltään täydellisesti meidän kylppäriin, jossa mustia yksityiskohtia on esimerkiksi suihkuseinän kehys sekä saunan lasiseinän kiinnikkeet. Samassa tilassa on myös vessan puoli, jossa on myös musta Damixan hana sekä mustakehyksinen peili. Musta värimaailma piristämässä muuten harmaata huonetta jatkuu koko tilan yli ja tuo minusta kivaa särmää! En osaisi yhdistää tuohon tilaan ollenkaan kromisia suihkuja.

Tässä yläpuolen kuvassa muuten taitaa pikkaisen näkyä oikeassa reunassa tuo meidän musta saunan hana. Se jää siis tuohon kiukaan taakse seinään ja siitä on näppärä ottaa lisää löylyvetttä!

Damixalta tulivat myös meidän allashanat kylpyhuoneeseen sekä pikkuvessaan. Näissä hanoissa on sama Silhouet-malli ja sama väri kuin suihkuissa. Edellisessä kodissa oli myös Damixan hanat, joten valittiin nämä myös tänne vessoihin. Näitä en jaksanut sen kummemmin edes vertailla ja etsiä vaan päätin heti alussa, että otetaan nämä kun edellisessäkin kodissa oli nämä. Mitä sitä hyvää vaihtamaan.Nämäkin sopivat mielestäni kivasti meidän vessoihin mustan värinsä vuoksi. Monesti muuten rakennus- ja sisustusryhmissä kysellään, että onko mustat hanat tai suihkut vaikea pitää puhtaana. Minusta nämä pysyy tosi paljon puhtaampina kuin kromiset hanat! Niihin jää helposti kalkki näkyviin, mutta näihin ei. Tai ainakaan tällaisella lyhyellä kokemuksella en sanoisi, että kerää kalkkia. Ovat myös helppo puhdistaa, kun vähän pyyhkäisee niin on taas siisti. Kromiseen jäi helposti pyyhkimisestäkin rantuja. Toki meillä nämä on ollut käytössä vain vähän aikaa, joten jos jollakin on parempaa tietoa, että pysyvätkö pidemmän aikaa näin siisteinä, niin pistä toki kommenttia.Löytyykö teiltä mustia vai kromisia suihkuja ja hanoja? Ja jos on ollut molemmat, kummat on sun mielestä ollut helpommat pitää puhtaana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti