lauantai 23. lokakuuta 2021

Fern sweater itselle

*sisältää mainoslinkin


Neuloin itselleni jo toisen neulepaidan (jos villapaitoja ei lasketa!), tämän ihanan Knitting for Oliven Fern sweaterin. Ohjeen voit ostaa täältä  ja valitettavasti se löytyy vain englanniksi. Ohje oli kuitenkin aika helppolukuinen, vaikka ei olisi englanniksi aiemmin neulonutkaan. Itse tein tuon kauluksen matalana, koska en pysty pitämään mitään vaatetta, missä on korkea kaulus. Se kaulus alkaa heti ahdistaa ihan kamalasti.

Lankana paidassa on *Dropsin baby merino lankaa sävyssä vaalea vanhanajanroosa eli numero 26. Tähän olisi kuulunut kaveriksi vielä joku ohut mohairlanka, mutta jätin sen pois koska en jaksanut alkaa tilailemaan sitä erikseen. Tätä merinoa ostin Kärkkäiseltä ja malttamattomana halusin heti päästä aloittamaan niin eipä siinä jäänyt aikaa sitten tilailla mitään toista lankaa :D Toisaalta nyt kun varmistui, että malli on hyvä, tekisi mieli tehdä toinen sellainen pörröisempi versio!

Tämä on oikeasti vissiin vähän oversize-malli ja sen vuoksi uskalsin ottaa koon M. En halunnut liian isoa ja itse asiassa sovitin neuletta ensimmäisen kerran vasta silloin, kun sain sen valmiiksi. Ihan tosi typerää, mutta en olisi mitenkään jaksanut purkamista ja pettymystä. Ajattelin, että jos ei mahdu päälle niin lahjoitan vaikka jollekin pienemmälle ystävälle sitten mieluummin. Mutta onneksi koko osui kerralla nappiin!

Lanka loppui tietysti kesken niinkin kriittisellä hetkellä, että toisesta hiharesorista jäi tekemättä pari senttiä. Toisaalta pitäisi ehkä vieläkin jatkaa resoreita, koska ne ovat melko just ja just sopivat. Paremmin tulisi tuo hihan pussittava muoto esille kun resori olisi pidempi. Mutta saa nähdä jaksaako alkaa tehdä, yleensä kaikki tuollaiset "pikkujutut" tahtoo jäädä ikuisuusprojekteiksi.

Höyrytin neuleen ennen kuvan ottoa, mutta silti näyttää kyllä tässä alakuvassa, että se olisi tosi ruttuinen. Ei mene aina nämä kuvausjututkaan ihan putkeen. Sovituskuvissa ei onneksi näytä noin epämääräiseltä!

 

Se mikä mua ärsyttää tässä on se, että kun teen hiharesoria niin mulla jää puikkojen vaihtumiskohtaan selkeästi leveämpi väli ja se näkyy valmiissa neuleessa. Miten siitä pääsee eroon! Lisäksi pitäisi oppia joku hyvä ja joustava päättelytekniikka. Tähän paitaan kokeilen jotain itselle uutta ja joo, se joustaa, mutta samalla jotenkin myös vähän lörpöttää tuo päätelty reuna. Oisko vinkata joku hyvä tekniikka?

2 kommenttia:

  1. Kiva paita! Ootko ajatellut että kokeilisit neuloa hihat magic loop tekniikalla? Mä jos en tee tubular bind offia niin päättelen virkkuukoukulla helmat ja hihat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo koskaan jaksanut opetella sitä. Ja tässä hihat neulotaan suoraan vartalosta jatkeena niin onnistuisiko se edes niin?

      Poista