torstai 18. maaliskuuta 2021

Rakennusprojekti pystytyksestä tähän päivään

Meidän taloprojekti on liikkunnut eteenpäin niin kovaa vauhtia, että ajattelin koostaa tähän vähän vaiheita tuolta tammikuun lopusta tähän päivään asti. Kuvista näkee hyvin, että mitä tuossa ajassa on ehtinyt tontilla tapahtua! Ja joku vielä väittää, että pitkästä tavarasta rakentaminen on hidasta ;)

26.1. meidän tontilla alkoi pystytyshommat. Pohjatyöthän tehtiin jo viime vuoden puolella ennen pakkasia ja lumen tuloa ja sitten odoteltiin, että rakennusporukka ehti aloittaa meidän talon rakentamisen. Heillä oli kesken toinen työmaa, jonka tekivät loppuun ennen meidän pystytyksen aloitusta.

Suunnilleen päivässä nousi pystyyn ensin talon runko ja ja samalla viikolla taisi käydä nosturi ja katolle nostettiin kattotuolit. Kelit onneksi suosivat ja tuolloin oli pakkasta eikä satanut mitään niin runko ei päässyt kastumaan missään vaiheessa. Talo rakennetaan siis pitkästä tavarasta eikä elementeistä, joten se on hieman pidemmän aikaa sään armoilla kuin elementit.

1.2. kattotuolit on jo paikoillaan ja samoin päädyt. Meidän talo on valmiiksi kertaalleen maalattu ja siksipä tuo päätykolmiokin oli jo oikeassa värissään. Huomaa näistä kuvista, että pimeä tuli tuolloin jo aikaisin, kun kaikki kuvat on otettu hieman hämärässä. Uskomaton tunne oli kun talo muoto alkoi hahmottua ja tontilla tapahtua jotain konkreettista muutaman kuukauden odottelun jälkeen.

 2.2. Talossa on jo kattoa pään päällä. Tässä vaiheessa tuntui, että rakennuksella oli joka päivä tapahtunut ihan hullun paljon asioita! Raksalla oli töissä neljä reipasta miestä ja jälkeä syntyi nopeasti.

Talon muoto alkoi tässä hahmottua hyvin ja ihastelin isoja olohuoneen ikkunoita, jotka näkyvät tässäkin kuvassa.

Tämä alempi kuva on myös vielä samalta päivältä ja ulkoverhousta on alettu laittamaan myös paikoilleen.

3.2. Tuulensuojalevyt oli asennettu ja laitettu pystypuita seiniin. En ole ammattilainen rakentamisessa, joten älkää välittäkö, jos termit ovat mitä sattuu! En siis tiedä termiä noille laudoille, mihin ulkoverhous kiinnitetään.

5.2. Talon sisälle pystytettiin ensimmäinen väliseinä. Lattiavalua ei oltu vielä tehty, joten sisällä on vielä lunta. Kuvassa näkyy meidän käytävän isot ikkunat sekä takaovi, jonka takana Viia on pihalla.

Samana päivänä talo näytti ulkoa jo todella valmiilta. 

14.2. myös etupuoli talosta alkoi saada laudoitusta osakseen. Avattavat ikkunat olivat myös saapuneet ja laitettu paikoilleen. Kiinteät ikkunat tulivat hieman myöhemmin.

16.2. Sisältä on lapattu lumi ulos ja viemäröintityöt on menossa ennen lattiavalua. Myös seiniä on villoitettu.

17.2. Lattiavalu on tehtynä. Tämä oli jotenkin myös itselle iso etappi, koska talo alkoi näyttää sisältä oikealta talolta, kun lattialla ei ollut enää soraa.20.2. Ulkoapäin alkaa näyttää jo tosi upealta!

22.2. Sisällä alkaa olla myös kaikki villat paikoillaan ja seiniin on tehty koolauksia (?) vai mikä lie tuo termi, kun laitetaan nuo puut :D

8.3. Väliseiniä on pystytetty. Tässä vaiheessa huoneiden koot alkoivat hahmottua konkreettisesti, mutta parhaiten ne käsitti vasta sitten, kun seinät oli levytetty.

10.3. Meidän Jeldwenin seinän sisään liukuvat liukuovet olivat saapuneet ja rungot on laitettu paikoilleen seinän sisään.

Myös sähkärit olivat aloittaneet työnsä ja piuhoja roikkui melko isoja nippuja. Meille tulee kyllä kaikkea sähköön liittyvää vaikka naapureille jakaa. Voisin yrittää sähköjutuistakin kirjoitella myöhemmin postauksen. Me nimittäin lisättiin niin valtavasti kaikkea meidän taloon, että se ansaitsee kyllä oman postauksen. Mies saa kyllä sitten auttaa sen kirjoittamisessa, koska se ei myöskään ole mun vahvinta osaamista.

14.3. Keittiön korkeiden kalusteiden upotus/kotelointi on tehty ja seiniä on alettu levyttämään.

16.3. Suurin osa talosta on levytetty ja sähkötöiden pitäisi olla aika lailla nyt valmiit. Kuvakooste on seitsemän viikon ajalta ja aivan huikeasti on talo kyllä sinä aikana valmistunut! Ei ole ollut vielä mitään moitittavaa työn jäljessä tai missään muussakaan. Kommunikointi on edelleen pelannut loistavasti rakentajan kanssa ja muutenkin hommat sujuneet mallikkaasti. Kyllä se on helppoa itselle tuo rakentaminen kun ammattilaiset hoitaa. Jos kiinnostaa, millä perusteella me valittiin meidän rakentaja niin löydät siitä oman postauksen täältä. Lisäksi Rakennusprojekti-tunnisteen alta löydät kaikki tähän projektiin liittyvät postaukset.

Seuraavaksi raksalla alkaakin pintojen laittaminen kun levytys saadaan hoidettua loppuun.


4 kommenttia:

 1. Hieno taloprojekti teillä! Meillä on Espoossa taloprojekti potkaistu käyntiin. Meillä elementtitalo missä nosturia ja nostopalvelua tarvitaan hieman enemmän. Toivottavasti säät suosii ja elementit pysyvät kuivina! https://www.metalproduct.fi/nostopalvelu

  VastaaPoista
 2. Siskoni miehensä kanssa aloittaa talon rakentamisen Mäntsälään lähikuukausina. Maatöihin ja kappaletavaran kuljetuksiin liittyen käytittekö yhtä urakoitsijaa vai useampaa? Katselin, että olisi olemassa yrityksiä ketkä tarjoavat kuljetuspalveluita moniin tarpeisiin. Hyvää kesän odotusta! https://www.kuljetusnuikka.fi/kuljetuspalvelut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Meillä rakennusfirma hoiti nuo joten meidän ei tarvinut itse niitä hoitaa 👍

   Poista