maanantai 22. helmikuuta 2021

Kylpyhuonesuunnitelmia

Tässä postauksessa ajattelin raottaa hieman meidän kylpyhuoneen suunnitelmia. Kodinhoitohuoneen nappasin osaksi pohjakuvaa, mutta palaan siihen oman postauksen myötä myöhemmin. Meillä on aika kompakti pesuhuone, mutta saatiin sinne kaikki tarvittava mahtumaan. Edellisessä kodissamme oli valkoinen kylpyhuone tummilla latttialaatoilla ja mustalla katolla, joten nyt halusimme sitten hieman erilaista väritystä ja päävärinä tulee olemaan harmaa parissa eri sävyssä ja tehosteena on sitten vähän puuta ja mustaa. Sellaista hyvin neutraalia, johon en kyllästy!

Kuvan yläosan seinän sisään menevästä liukuovesta pääsee vaatehuoneen kautta meidän makuuhuoneeseen. Tuohon tulee muistaakseni tummanharmaa lasiovi ja tosiaan tuolla seinän sisälle menevällä liukuovella saatiin säästettyä tilaa eikä ovi aukea ahtaasti vaatehuoneeseen eikä myöskään kolahda tuohon pesuhuoneen suihkuseinään.

 

Pesuhuoneesta mulla oli aika vahva visio alusta asti tai oikeastaan jo ennen kuin alettiin rakentamaan. Mietin, että jos me joskus vielä tehdään uusi talo, niin sen pesuhuone tulee olemaan harmaa. Tuo värimaailma näkyy aika hyvin myös mun Pinterestin Kylpyhuonetaulussa, josta nämä pari ideakuvaa on otettu. Harmaa oli valintana selvä, koska olen aina tykännyt siitä ja lisäksi se on varmaan melko armollinen puhtaanapidettävä, kun siinä ei näy niin helposti kalkki kuin tummasta ja toisaalta sit taas ei kellerry saumat kuten valkoisten laattojen kanssa helposti käy.

Harmaan lisäksi toinen asia minkä halusin, oli mustakehyksinen lasiseinä! Yritettiin piirtää kylppäristä sen mallista, että siihen sen "tarvisi" ja tähän meidän versioon se sopii oikein hyvin erottamaan tuota suihkutilaa vessanpöntöstä ja altaasta. Suihkuseinät olivat yllättävän kalliita, mutta lopulta kävi niinkin onnekkaasti, että meidän kalustetoimittaja Omegakeittiöt pystyi sen tekemään omalla tehtaallaan ja suhteellinen edulliseen hintaan! Ei tarvinut alkaa tilata erikseen tonnilla muualta, joten ollaan kyllä todella tyytyväisiä tähän käänteeseen. Alla havainnekuva tuosta meidän seinästä. Sen sai ihan omien mittojen mukaan valita. Meilläkin kun se ei voi kamalan leveä olla niin monet valmisseinät oli pois suljettuja.

mustakehyksinen lasiseinä suihkuun
Kuva Omegakeittiöt / Susanne Heikkinen

Alusta asti oli myös selvää, että meille tulee pesuhuoneeseen Damixan suihkut ja koska halusimme nyt mustat suihkut, tulee malli olemaan Silhouet. Meillä oli edellisessä kodissa Damixat ongelmitta yli seitsemän vuotta, joten luotamme tuotteen laatuun. Silloin kun laitettiin ne, oli merkki todella monelle aivan vieras. Nyt se taitaa olla myös Suomessa jo tunnetumpi. Ainut mikä aiheutti vieraissa aina hieman päänvaivaa oli niiden hiukan erilainen toimintamalli esimerkiksi Oraksen suihkuihin verrattuna ja monesti sai olla neuvomassa, että miten sen suihkun saikaan päälle! Näitä suihkuja tulee kaksi, koska en enää osaisi omassa kodissa elää yhden suihkun kanssa. Tuo on varmaan sellainen asia, että jos ei koskaan ole kahta suihkua ollut, ei sitä kaipaa, mutta jos on ollut niin ei varmasti haluaisi luopua. Mekin kun käydään vielä koko perheellä saunassa niin tässä vuokra-asunnon yhden suihkun alla on kyllä ruuhkaa liiaksi asti. Lapsilla tulee myös monesti yhtä aikaa kuuma ja vain yksi pääsee pesulle kerrallaan. Me käytiin vanhassa kodissa monesti myös miehen kanssa yhtä aikaa suihkussa, joten kaksi suihkua oli täydellinen valinta, vaikka meitä olisi perheessä vain kaksi. Se ei kuitenkaan ole niin suuri rahallinen investointi, että edes miettisin toisen pois jättämistä. Nämä kuuluvat ehdottomasti sinne meidän talon "panosta"-osioon.

Kuva Damixa.fi

Vaikka alusta asti oli selvillä pesuhuoneen värimaailma, osoittautui täydellisen laatan valinta todella vaikeaksi tehtäväksi! Olen meidän sisustussuunnittelijan kanssa käynyt melko monta harmaata läpi ja aina on liian beige, liian vihreä, liian jotain. Varsinkin kun myymälän valo on erilainen kuin tulevan kodin ja laatta näyttää esimerkiksi vaakatasossa eri väriseltä kuin pystysuunnassa pidettäessä. Meidän tulevan laatan näin livenä eräässä talossa, jossa käytiin katsomassa meidän rakennusliikkeen jälkeä. Ihastuin siihen silloin ja samaa laattaa on tulossa myös ystävien taloon. Olin kuitenkin hylännyt tuon liian beigenä kun suunnittelija sitä meille näytti. Kuitenkaan se ei livenä pesuhuoneessa ollut minusta beige vaan harmaa. Toki vaikuttaa myös se, että tuleeko kylmä vai lämmin valaistus ja mitä muita värejä pesutiloihin tulee.

Seinälaataksi tulee siis Cotton clay 60x60 laatta ja lattiaan sama, mutta hexagon-laattana. Laatta on muistaakseni just tuollaista vähän isompaa hexagonia, eikä ihan pientä. Tuo seinä johon tulee vessanpönttö ja allaskaluste tulee tuolla tummanharmaalla Pukkilan landstone anthracite-laatalla tuomaan vähän kontrastia muuten melko yksivärisen harmaaseen kylpyhuoneeseen. Meillä oli edellisessä talossa musta tuo vastaava seinä, joten ollaan totuttu jo tummaan seinään peilin takana. Aluksi mietimme tummalla tuota suihkujen viereistä seinää, mutta mietin ehkä liikaa sitä, että jääkö siihen ikävästi kalkki kiinni vuosien saatossa kun se kastuu päivittäin. Tuo tummanharmaa on muuten samaa laattaa kuin meidän eteisen vaalea laatta, mutta eri värissä!

Pyyhekoukut tulevat tuohon oikealle seinälle kun tullaan kodinhoitohuoneesta pesuhuoneeseen. Muistaakseni ovea siirrettiin vähän keskemmäksi, että pyyhkeet mahtuvat tuohon ilman, että ovat kulkuväylällä. Siihen tulee varmaankin *Granitin yhdeksänkoukkuinen rack-naulakko. Mustaa kontrastiväriä tulee myös lattiakaivon ritilään sekä käsipyyhekoukkuihin. Nuo ostetaan varmaan tuosta SisustusTrendosta, mistä meidän sisustussuunnitelma tulee ja noiden merkki taisi olla Smedbo. Jos tilaa jää, niin olen miettinyt tuota Nakan pyyhetelinettä vielä tuohon allaskalusteen kodinhoitohuoneen puoleiseen reunaan. Nuo yhdeksän pyyhekoukkua menee nimittäin jo meidän perheen pyyhkeille sekä kylpytakeille niin tuossa voisi olla sitten tarvittaessa pari vieraspyyhettä.

*sisältää mainoslinkin

Saunassa meillä tulee olemaan varmaankin seinät ja katto mustaa ja lauteet leveähköä lämpöhaapaa. Edellisessä meillä oli myös musta sauna (tosin myös lauteet olivat mustat) ja vaikka se valkoinen sauna onkin muodikas, niin kyllä vaan omaan makuun tumma sauna on kodikkaampi! Saunan ja pesuhuoneen välille tulee taas lasiseinä, joten sieltä kuitenkin tulee jonkin verran valoa saunankin puolelle.

 

Kuva Siparila
 

Allaskaluste tulee olemaan saarnin värinen mustalla hanalla sekä mustilla vetimillä. En ole vielä varma, että onko ne nämä lankamalliset vai esimerkiksi pyöreät. Nämä wc-kalusteet on jotenkin sellaiset, että ne ei näytä minusta näissä suunnitelmissa oikein miltään. Uskon kuitenkin tämän olevan livenä yksinkertaisen kaunis! Leveyttä tasolle tulee 120cm ja sen päälle tulee tuollainen samantapainen valumarmoriallas mikä meillä oli edellisessäkin kodissa. Peiliksi tulee suorakaiteen muotoinen, tason levyinen valopeili. Tuota samaa saarnin väriä on meillä myös kodinhoitohuoneessa, joten tuntui luonnolliselta jatkaa sitä samaa värimaailmaa myös pesuhuoneen puolelle.

Kuva Omegakeittiöt / Susanne Heikkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti