keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Tyttöjen huoneiden suunnitelmat

*sisältää mainoslinkin

Meidän lasten makuuhuoneet ovat peräkkäin samalla seinustalla. Tyttöjen huoneet ovat hieman isommat kuin Veetin, koska Veeti ei niin tarvitse tuota huonetilaa. Pääasia, että tietokone ja sänky mahtuu ja ne mahtuu hyvin tuohon tilaan! Tässä postauksessa kuitenkin keskityn enemmän tyttöjen huoneisiin ja vähän siihen, mitä olen tähän mennessä niihin ajatellut. Huoneet ovat puolisen neliötä pienempiä kuin edellisessä kodissa, mutta jospa tuonne mahtuisi kaikki mitä tarvii. Ennen siinä huoneessa kuitenkin asui kaksi lasta ja nyt vain yksi per huone.

Aavan huone

Aluksi ainakin mahdollisesti hajotetaan tämä tyttöjen kerrossänky kahteen osaan ja toinen osa menee sängynaluslaatikon kera Aavalle ja toinen Veetille. Pitää sitten katsoa, että miltä tuo sänky näyttää kun se on kahdessa osassa ja pitäisikö miettiä kuitenkin jotain muuta ratkaisua. Mutta sitä ehtii onneksi miettiä myöhemminkin eikä kaikkea tarvitse päättää heti!

Jos päädymme ostamaan sängyt, nämä Ikean Släktit olisivat varmaan ykkösvaihtoehdot tuon säilytystilan vuoksi. Ulkonäöllisesti tuo yksinkertaisempi Nordli miellyttää enemmän, mutta pysyykö tuossa patja paikoillaan kun se tulee vain tuohon sängyn päälle? Vai jääkö se pieneen syvennykseen? Mietin myös, että tipahtaako Aava sängystä kun ei ole reunaa ja on aika kova pyörimään unissaan :D

Kuva Ikea.fi

Kuva Ikea.fi
 

Tytöillä ei vanhassa kodissa ollut työpöytää, mutta tässä vuokra-asunnossa tytöillä on ollut askartelutilassa pöytä ja se on ollut tosi kovalla käytöllä. Niinpä mietittiin, että Aavalle voisi hommata jonkun vähän isomman pöydän, jonka ääressä mahtuvat molemmat askartelemaan. Tai jos tulee kavereita kylään, niin pystyisi kummatkin piirtää tuossa. Ajattelin, että jos ostaisin vain Ikeasta pöytälevyn ja tilaisin siihen nuo Pinnijalkapoikien jalat. Nuo veisivät vähemmän tilaa tuoleilta kuin ne Ikean pukkijalat, mitä ensin ajattelin. Jostain syystä haluan koko ajan sanoa tuota firmaa tahattomasti pinnipojiksi. Aluksi luulinkin, että se on yrityksen nimi ja mietin, että hassu nimi kun tulee mieleen hiuspinnit!

https://www.pinnijalkapojat.fi/ 

Tuohon pöydän päälle tulisi sitten esimerkiksi tämä sama Ikean Skådis, mitä ajattelin myös eteiseen yhtenä vaihtoehtona. Tuohon saisi sitten kaikkia pikkutilpehööriä ja kuvia laitettua kiinni.

Kuva Ikea.fi
kuva Jollyroom.fi

 

 Mahdollisesti vielä tuohon päälle tulisi sitten joku pieni hylly mihin voisi laittaa vaikka viherkasvin ja pieniä säilytysrasioita tärkeille jutuille. Todennäköisesti esimerkiksi tämä *Alice&Foxin seinähylly, jonka saisi tilattua samalla Jollyroomilta Viian työpöydän kanssa. Sängyn ja pöydän lisäksi ei kamalasti muuta mahdukaan ja lelut tullaan säilyttämään oven vieressä olevassa vaatekaapissa. Ehkä joitain naulakoita ja tauluja laitellaan tai koreja lattialle. Aava valitsi omaan huoneeseensa tosi kauniin violettiin taittavan maalin ja sillä maalataan varmaan yksi tai kaksi seinää ja loput Tikkurilan valkoisella. Kuvassa oikea on siis Aavan tehosteväri ja vasen Viian itse omaan huoneeseensa valitsema.  Aavalla meinasikin tulla valinnanvaikeus noiden maalien kanssa, kun niin paljon oli ihania sävyjä! Viia päätti omansa melkein heti :) Niin vaan ovat tässäkin asiassa erilaisia luonteeltaan.


Viian huone

Ihan ensimmäinen idea, minkä Viian huoneeseen bongasin, oli tämä Projektila-blogin itse tehty parvisänky, jonka runkona on Ikean  vaatekaapit! Kuvat ja ohjeet tähän sänkyyn löydät blogista  ja sieltä on myös lainattu luvalla kaksi seuraavaa kuvaa. Tämä olisi loistava ratkaisu makuuhuoneeseen, jossa ei turhia neliöitä ole. Sänky kuitenkin lohkaisee ison osan huoneesta ja sit kiinteät vaatekaapit sekä joku pieni pöytä tai taso (ja LOL-talo!) niin siinäpä se tila sitten olisikin. Jos puolestaan yhdistäisi säilytystilan sekä sängyn, jäisi lattialle kivasti vielä leikkitilaa! Tämä olisi kuitenkin suhteellisen pitkäikäinen sänky, sillä Projektila-blogin tyttökin täyttää jo 11 ja nukkuu edelleen tuolla parvella. Sänkyosahan tulisi melkein täysikokoisena aikuisen sänkynä, joten vuosia se menisi ainakin kokonsa puolesta.

kuva: www.projektila.blogspot.com

Houkuttelisi kovasti tuo kiva säilytystila, mikä jää tuonne kaappien ja seinän väliin! Sinne saisi näppärästi säilöön kaikkea isohkoa, jota ei koko ajan tarvitse.  Mies ei oikein innostunut tälle, koska tuon asentamisesta jää toki seinään ja kattoon jälkiä. Aloinkin miettiä jonkinlaista erilaista ratkaisua kaiteille, että ei tarvisi kiinnittää kattoon. Kun tuo joskus otettaisiin pois, niin tuohon seinälle tulisi kuitenkin kaapit, eli niiden taakse jäisivät pahimmat jäljet ja eiköhän tuon sivuseinän nyt vaikka voisi maalata sitten kun sänky joskus purettaisiin.

Kuva: www.projektila.blogspot.com    

Viian huoneeseen ajattelin jotain pientä kirjoituspöytää, että saa touhuta yksin. Isoa huoneeseen ei välttämättä mahtuisikaan jos laitetaan tavallinen sänky, koska sitten lattialle pitää tosiaan mahtua tuo Lol-talo, joka on melko suuri. Jos sattuu, että saan tuon parvisängyn Viialle, niin sitten toki voisi miettiä tätä pöytää Aavalle ja isompaa Viialle, jolloin tyttöjen askartelujutut voisivat olla täällä Viian huoneessa! Ensisijaisesti olen katsonut Jollyroomilta tätä *Alice&Fox Billie-hyllypöytää.  Tämähän on tällainen köyhän naisen String-hyllystö! Ei kuitenkaan mitenkään raski nyt ostaa alkuperäistä Stringiä, varsinkaan tyttöjen käyttöön kun ei tiedä missä kunnossa se on vuoden jälkeen.  Näitä saa tuolla kaapilla ja ilman, mutta ehkä päädyn kaapilliseen kun tuonne saisi näppärästi kaikkea askarteluromua piiloon heti käytön jälkeen.

Jollyroomilla näytti nyt olevan ale eli kaikki lastenhuoneen tuotteet pitäisi olla koodilla Interior -15% alessa. Tuotekategoriaan pääset suoraan *tästä . Ale oli voimassa 15.2. asti.

Kuva Jollyroom.fi

Kalusteiden lisäksi pitäisi miettiä mahdollisia verhoja ja mattoja sekä jotain säilytyskoreja sun muuta krääsää. Joku tällainen *korisetti voisi olla kätevä kun siitä riittäisi kummallekin.


Kuva Jollyroom.fi

Lisäksi bongasin myös kauniit *pupurasiat, joihin Aava jo ihastui kun näki sivun auki tässä mun läppärillä.

Kuva Jollyroom.fi

Kattoon meille tulee ledit, joten valaisimia ei tarvitse heti hankkia eikä välttämättä ollenkaan, mikäli ei halua ulkonäön vuoksi laittaa. Mattona meidän ystävien lastenhuoneisiin tulee Pappelinan muovimatot ja ajattelin, että pitää niitä käydä katsomassa sitten livenä käytössä kun muuttavat ennen meitä. Että voisiko ne olla ratkaisu meillekin. Olisi ainakin helppohoitoiset kun meillä on useampi matto mennyt pilalle sillä, että niihin on mennyt jotain slimeä tai tussia mikä ei ole lähtenyt matosta irti. Muovimatto ei varmaan niin helposti imaise itseensä noita ja on myös helpompi pestä.

Minkä ikäisillä teillä on vielä ollut käytössä tuollaisia parvisänkyjä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti