maanantai 18. tammikuuta 2021

Itse tehdyt joululahjat 2020

Tänä vuonna en ihan mahdottoman monta itse tehtyä joululahjaa tehnyt. Tai no määrällisesti ehkä joo kun tein samaa lahjaa melko monta kappaletta! Tuntui vain jotenkin vähäiseltä määrältä ja tähän on nyt koottu ne itse tehdyt lahjat. Aavan kummille meni nämä sukat, joista Aava tosin ihmetteli, että miksi olen tehnyt "kirppusukat" :D Bongasin tällaisen sukan jossain netissä ja piirsin siitä kaavion ja ajattelin, että lahjan saajan huumori riittää näihin heittämällä. Itse asiassa mies pyysi samanlaisia, joten tein hänelle myös omat. Mies haluaa aina vain mustia sukkia ja niitä on kuolettavan tylsä neuloa, joten kiva tehdä varteen vähän kirjoneuletta.

Myös parit unikkosukat tein lahjaksi. Vaaleanpunaiset, hieman lyhyemmät versiot meni Veetin kummille, mutta niistä ei valitettavasti ole kuvaa. Nämä mustaharmaat tein Viian hoitotädille, joka on myös mun ystävä, joten sain kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kaavio näihin löytyy ihan googlettamalla "unikkosukat kaavio". Mun sukat on tehty Novitan 7 veljestä-langasta ja opettelin näitä varten tikapuutekniikan, joka osoittautui hyväksi ratkaisuksi pitkiin langanjuoksuihin.

Muutamiin lahjapaketteihin sujahti itse tehtyjä fudgeja. Vaaleampi on Kinuskikissan lime-valkosuklaafudge ja toinen on Suklaapossun Pätkisfudge. Kumpikin on helppoja tehdä eivätkä vaadi mittaria, joka meillä on pakattuna johonkin lukuisista varaston muuttolaatikoista. Tuota limefudgea olen tehnyt vuosia sitten ja silloin todennut jo hyväksi, joten tein sitä uudestaan. Se on sellaista pehmeää, suussa sulavaa fudgea kun taas tuo pätkisfudge on enemmän suklaista.

Kummitytölle ompelin lahjapakettiin Lalian Julia-kaavalla mekon. Tän lisäksi ompelin myös omien tyttöjen nukeille vaatteita sekä kylpytakit pyyheturbaanien jämistä.

Lasten serkulle tein puolestaan toiveesta parit leggarit. Viialle tein itse asiassa tuosta samasta kettukankaasta myös leggarit. Kettukangas on Lalian ja tuo toinen taitaa olla Nappinjan.

Näitä helppoja pyyheturbaaneita meni useampaan pakettiin. Jos et siis lahjansaajana tajunnut käyttötarkoitusta, niin käytetään samoin kuin tavallista pyyhettä, mutta päähän laittaessa nappi jää taaksi, jolloin sen kierityksen jälkeen  saa siitä kuminauhalenksusta nappiin kiinni. Mutta on pari näitä itsellä, enkä käytä enää muuta, koska nää pysyy niin hyvin päässä eikä aukeile koko aikaa. Oon suunnitellut näiden tekoa jo vuosia, vaan en oo päässyt vielä koskaan toteutusvaiheeseen. Oli siis jo aikakin!

Annoitko sinä tänä vuonna itse tehtyjä lahjoja?

4 kommenttia:

 1. Siis noin paljon omatekoisia lahjoja! Ihan huippuja! Minä tekaisin kummipojalle hupparin ja kummitytölle kettupehmon. Siinä taisi olla tällä kertaa mun omatekoiset lahjat. Tuollainen pyyheturbaani on ihan älyttömän kätevä. Itse tein noita lahjaksi siskoilleni yhdeksi jouluksi. Kukaan ei ole käyttänyt - ihan hämmästyttävää. Me ei tyttären kanssa muunlaisia hiusten kuivauspyyhkeitä käytetäkään. Tytär kerran sanoikin, että tuo turbaanipyyhe on ompelemistani tuotteista kaikkein paras. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mustakin tää turbaani on paras keksintö ikinä! En muuta enää pidä. Pitäis vissiin tytöille ommella kans ku sais aikaiseksi 🤭 Kettupehmo kuulostaa ihanalta 😍

   Poista
 2. Ihania lahjoja. Olisiko sinulla kaaviota noihin ylimpiin, kirkkovene sukkiin? 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin sen piirtää vaan itse ruutupaperille kun on sen verran simppeli! :) Ovat muuten parhaillaankin tuossa vieressä istuvan miehen jalassa eli mieleiset ovat olleet :D

   Poista