tiistai 1. joulukuuta 2020

Luetut kirjat 2020; vinkkejä vaikka pukinkonttiin

*sisältää mainoslinkkejä


Tuntuu, että nykyisin jää harvoin aikaa lukea kirjoja. Olen silti saanut luettua tai kuunneltua tämän vuoden puolella melko monta kirjaa ja ajattelin listata ne teille lukuinspiraatioksi. Kuuntelen selvästi enemmän kirjoja mitä luen ja tähän on hyvä selitys. Äänikirja on helppo napata päälle lenkillä, ruokaa laittaessa, autolla ajaessa jne. Perinteinen lukeminen vaatii jotenkin enemmän sitä rauhallista aikaa ja siksi sitä tulee tehtyä harvemmin. Mulla on ollut vuosia käytössä Bookbeat, koska sen olen jotenkin kokenut omimmaksi noista palveluntarjoajista. Ostan yleensä black fridayna puolen vuoden lahjakortin alella itselleni ja sitten olen saanut myös lahjaksi jäsenyyttä. Loistava tapa käyttää hyväksi "turhaa aikaa" on kuunnella mieleistä kirjaa samalla ja kotityötkin maistuvat paremmalta hyvän kirjan kera! Tämä on muuten oiva lahja myös lapsille, jotka lukevat, mutta eivät oikein osaa toivoa mitään muuta. Bookbeatissa on ainakin tosi hyvin myös lasten- ja nuortenkirjoja!

Laitan jokaiseen lukemaani kirjaan linkin, että voitte käydä halutessanne lukemassa kuvauksen kirjasta. En liitä niitä tähän mukaan, koska postauksesta tulisi niiden kerä kilometrin mittainen.

Tyttö joka eli kahdesti David Lagercrantz*

Millennium-sarjan kuudes osa eli samaa sarjaa kuin Tyttö joka leikki tulella, Pilvilinna joka romahti jne. Luen harvemmin mitään dekkareita, mutta tämän sarjan kirjat sekä esimerkiksi Liza Marklundin kirjat ovat sellaisia, joita olen mielelläni lukenut!  Tämä on eri kirjailijan kuin sarjan ensimmäiset kirjat, koska Stieg Larsson valitettavasti kuoli kesken tämän sarjan. Yhtä mukaansa tempaava kirja kuitenkin kuin Stiegin kirjoittamatkin.  Kannattaa tosin lukea muu sarja ensin ennen kuin aloittaa tämän kirjan :)

Seitsemän sisarta Lucinda Riley*Eräs kaverini suositteli tätä sarjaa minulle ja uteliaisuudesta luin ensimmäisen osan. En tykkää yleensä kirjoista, joiden tarinat sijoittuvat kauas menneisyyteen, mutta näissä kirjoissa menneisyys nitoutuu jouhevasti nykyajan kanssa yhteen, joten yllättäen tykkäsin tästä todella paljon. Kirja on koukuttava ja tuntuu, että on pakko saada lukea aina vain eteenpäin. Tämä on ensimmäinen osa kirjasarjaa, joissa käydään läpi jokaisen sisaren oma tarina ja selvitetään, mistä he ovat kotoisin.

Myrskyn sisar Lucinda Riley*Seitsemän sisarta-sarjan toinen osa.

Enkelipuu Lucinda Riley*Saman kirjoittajan kirja kuin Seitsemän sisarusta. Tämän lukemisesta on aikaa ja piti itsekin hieman kerrata mitä tässä tapahtui. Ei ihan niin mukaansa tempaava kuin Seitsemän sisarusta, mutta saman tyylistä kerrontaa ja sellainen perushyvä romaani.

Varjon sisar Lucinda Riley*


Seitsemän sisarta-sarjan kolmas osa.

Kimppakämppä Beth O'Leary*


Ei mikään järisyttävä kokemus, mutta helppoa luettavaa chicklitin ystäville. Itse kuuntelin tämän ja se on jäänyt mieleen, koska mieslukija oli omasta mielestä kamala. Oli vaikea kuunnella, kun ärsytti lukijan tyyli lukea. Äänellä on muuten tosi iso merkitys siihen kokonaisuuteen, mikä mieli kirjasta jää!

Rikottu enkeli Taru Koivukoski*

Tosielämään perustuva kirja väkivallasta, moottoripyöräjengeistä ja siitä, että kaikesta voi selvitä. 

Kultainen vasikka Mikko Gustafsson ja Janne Huuskonen*

Jostain syystä tykkään lukea kirjoja Suomen rikollisista ja heidän maailmastaan. Ehkä siksi, että se on niin kaukana omasta elämästä ja välistä on vaikea uskoa, millaista menoa täällä meidänkin maassa on. Tämä kertoo pitkälti eri moottoripyöräjengeistä ja oli mielenkiintoinen. Olen lukenut useita muita kirjoja, joissa kerrotaan samoista henkilöistä, joten oli hauska lukea, miten moni tarina nivoutuu yhteen, vaikka en ole aiemmin asioita osannut yhdistää.

Wanted Janne Pekka Lehtinen*


Ehkä yhden Suomen tunnetuimman rikollisen, entisen moottoripyöräjengiläinen Janne "Nacci" Tranbergin tarina. Paljon olin muiden kirjojen yhteydessä kuullut jo Nacista, mutta oli mielenkiintoista lukea myös hänen tarinansa pelkästään. Tästä kirjasta käy hyvin ilmi se, miten rikoksilla helppoon rahaan tottunut ihminen ei enää halua mennä tavallisiin töihin, koska siinä rahaa tienaa niin hitaasti ja ainoa vaihtoehto on elää rikollisena omasta halustaan koko elämä.

Cilkan tarina Heather Morris*

Tarina rohkeasta ja vahvasta naisesta, joka selvisi keskitysleirien kauhuista. Jostain syystä myös nämä keskitysleirikirjat ovat aina olleet mielestäni kiinnostavia. Ehkä näissä on myös se, että tapahtumat ovat niin järkyttäviä ja kaukana omasta elämästä. Halu tietää lisää ja ymmärtää aiempien sukupolvien ja uskontojen kärsimyksiä ja historiaa.

Loppusanat Cecilia Ahern*

Jatkoa ihanalle Ps. Rakastan sinua-romaanille! Cecilia Ahern on yksi niistä kirjailijoista, joiden kynästä (vai tietokoneesta) ei minusta tule ulos huonoja kirjoja ja olen tykännyt varmasti kaikista, jotka olen lukenut. Taattua kamaa chicklitin ystäville tämäkin!

Auschwitzin tatuoija Heather Morris*


Nimi kertoo jo pitkälti, että kirja kertoo ihmisestä, joka päätyy tatuoimaan numerosarjoja keskitysleirivankien käsiin. Tämä kirja nivoutuu osittain yhteen Cilkan tarinan kanssa ja siksi halusin lukea molemmat.Tämä kirjailija on aika uusi tuttavuus itselle, mutta tykkään kovasti hänen tyylistään. Tämä taitaa olla toinen kirja, jonka häneltä luin. Kirja kertoo naisesta, jonka puoliso kuolee. Nainen pääsee kuitenkin elämään kahta elämää rinnakkain. Toisessa puoliso on elossa ja toisessa kuollut. Todella mielenkiintoinen tarina ja mukaansatempaavasti kerrottu!

Lapsuus lahkon vankina Ulla Appelsin*


Tarina pienestä Leevistä, joka pienenä poikana joutuu Kartanolaisiksi kutsutun lahkon kasvattamaksi ja nuorimmaksi lapsisaarnaajaksi ikinä. Kamala kirja siitä, mitä uskonto tai lahkot voivat saada aikaan ja miten lahkon jäseniä kohdellaan. Uskontoihin ja lahkoihin liittyvät kirjat ovat usein kiinnostavia, koska pääsee kurkistamaan aivan erilaisiin ajatusmaailmoihin, mitä itsellä on. Ja valitettavan usein ei kyllä positiivisessa mielessä, kuten ei tässäkään kirjassa.Uusimmassa kirjassaan Maria Veitola vastaa hänelle esitettyihin kysymyksiin ja samalla kertoo lisää itsestään. Tykkään Maria Veitolasta tosi paljon! Olen katsonut Yökylässä sarjaa ja lukenut aiemmankin kirjan. Hän on raivannut tiensä yhdeksi Suomen tunnetuimmista naisista ja saanut paljon paskaa niskaansa esimerkiksi ulkonäkönsä takia, mikä on aivan typerää! Uskon, että hän on raivannut tietä muille naisille ja vienyt eteenpäin asennetta, että minkä tahansa näköinen nainen voi olla ammattilainen ja saavuttaa unelmansa. Tämäkin on sellainen perushyvä romanttinen hömppä. Minusta tätä kuvattiin hyvin sellaiseksi kirjaksi, jota on kiva lukea rannalla ja se on ihan totta. Kuuntelin tätä loppukesästä vadelmapuskissa kökkiessäni ja se oli sinne loistavaa viihdettä. Toki mieluummin olisin lukenut sitä rantsulla pötköttäen :DLuin Seitsemän sisarta- sarjan innoittamana muutakin tuotantoa Lucindalta. Kaikki ovat minusta hieman saman tyylisiä, mutta jotenkin tässä kesti eniten aikaa, että tarina tuntui siltä, että ei malttaisi olla lukematta. Kaikissa hänen kirjoissaan tuntuu kietoutuvan yhteen menneisyys ja nykyisyys. Tässä oli kuitenkin hyvät juonenkäänteet ja mielenkiintoinen loppu, vaikka alku tuntuikin hieman takkuavan.Tämä on myös kirja, jota en välttämättä lukisi pelkän kansitekstin perusteella, mutta kirjailijan vuoksi annoin tällekin mahdollisuuden. Kirja vie lukijan ihan erilaiseen maailmaan kuin Suomi. Itse asiassa myös kirjassa eletään kahdessa erilaisessa maailmassa ja taas kerran historia ja nykyaika ovat molemmat mukana kirjassa. Jos tykkäät Seitsemän sisaruksen tarinoista, tykkäät todennäköisesti näistä muistakin Lucindan kirjoista, joita olen tässä maininnut.Tämä kirja löytyy ilmeisesti vain äänikirjana ja kertoo parisuhteesta, jossa ihan kaikki on ollut alusta asti valhetta. Mikä tietenkin paljastuu valitettavan myöhään suhteen toiselle osapuolelle. Kiinnostava loppu, mutta jotenkin ei kuitenkaan aiheuttanut mitään suuria tunteita.
Jojo Moyesilla on aivan ihania kirjoja ja ennen kuin sanon tästä mitään, suosittelen tutustumaan kirjoihin Jos olisit tässä ja Kerro minulle jotain hyvää. Yksiä parhaista kirjoista joita olen lukenut! Ja kyynelvaara :) Tässä Pariisi yhdelle 11 lyhyttä kertomusta, jotka ovat taattua Jojon laatua :)

Perhesiteitä Cathy Kelly*


Yksi vanhimpia lempikirjailijoitani. Ennen toivoin aina jouluksi joko hänen tai Marian Keyesin kirjan. Jokainen kirja on takuulla hyvä, kuten tämäkin. Tämä on itse asiassa minulla kuuntelussa vielä, mutta voin jo nyt sanoa, että takuuvarmaan Kellyä!

Helmen sisar Lucinda Riley*Neljäs osa Seitsemän sisaren-sarjassa. Tämä jostain syystä takkusi mulla ja se oli pitkään mulla kesken, kunnes tauon jälkeen innostuin lukemaan ja pääsin takaisin siihen fiilikseen, että tämähän onkin hyvä kirja ja haluan tietää miten tässä käy.


Tässäpä oli tähän mennessä luetut ja kuunnellut kirjani. Löytyikö sieltä tuttuja nimiä? Olisi myös kiva jos suosittelisi omia lemppareitasi kommenttikenttään, niin minä ja muut saamme niistä vielä lisäinspiraatiota lukemiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti