keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Päivitystä terassille

Meidän piha on ollut sellainen hieman murheenkryyni, jolle ei ole juurikaan tehty mitään. Toissa vuonna jatkoimme vähän oleskelutilaa ja mies teki siihen tuon laatoituksen. Siitä lisäkuvia näet täältä. Nyt pikku hiljaa terassi alkaa näyttää omaan silmään viihtyisältä ja sellaiselta valmiimmalta, kun on saanut vähän huolenpitoa ja hellyyttä osakseen! Terassin musta öljy oli kulunut ja kaipasi jo kovasti uutta väriä pintaansa. Tuossa laattapostauksessa muuten näkyy hyvin se musta sävy, mikä terassilla oli ennen. Vaikka musta tyylikäs olikin, oli se myös aika epäkätevä, sillä siinä näkyi tosi selvästi ihan kaikki siitepölyt ja tomuiset kengänjäljet. Lisäksi se oli myös kuuma helteellä.


Siitä heräsi sitten ajatus, että voisiko tuon kuluneen mustan päälle vetää vaaleamman harmaata terassiöljyä ja pystyihän siihen! Valitsimme sävyksi Tikkurilan Valtti-maalista kelon, joka on kaunis harmaa. Toki sävy on ehkä varmaan meillä tummempi alla olevan mustan vuoksi, mitä jos sen laittaisi suoraan vaaleaan lautaan? Alla vasemmalla lähtötilanne ja oikealla öljytty terassi. Aika suuri muutos tuli öljyämisellä! Toki jonkin verran joissain kohdissa näkyy se, että on maalattu tumman päälle vaaleammalla, mutta ne ovat pääsääntöisesti noissa sivun laudoissa, jotka eivät olleet niin kuluneet. Ei niihin varmasti ulkopuoliset kiinnitä huomiota, kun eivät osaa niitä katsoa.
Kuvista näkyy selvästi, kuinka haalistunut terassi oli tuosta kohdasta, joka ei jää katoksen alle suojaan ja katoksestakin näkyi jo lauta läpi. Olen todella tyytyväinen tähän uuteen kelo-sävyyn!


Sen verran on tullut muutosta takaterassille, että sain äidiltäni hieman etukäteen synttärilahjaksi pergolan! Se tuo jotenkin kodikkuutta tuohon terassille ja tuossa aiemmin ollut päivänvarjo ei ollut oikein kätevä, koska se unohtui aina auki ja tahtoi välillä painoista huolimatta kaatua kun tietystä suunnasta tuuli. Tässä pergolassa on katos, jonka saa auringon suojaksi ja tarvittaessa vedettyä pois edestä. Terassilla on ehditty viettää jo Viian kaverisynttäritkin naapurin lapsien kera :) 

Ensi kesäksi suunniteltiin, että jos tekisi jonkun seinämän tuonne paljun taakse, että tieltä ei olisi suoraa näköyhteyttä paljuun. Siihen voisi ehkä istuttaa jotain humalaa kasvamaan niin se peittäisi kesällä vielä paremmin tuon reunan.


Kukkia olen myös laitellut jonkin verran ja viime syksynä ostettiin tuo valkoinen puutarhakeinu. Se oli ideana hyvä, vaan huomasin, että en voi oikein itse siinä istuskella kun tulee keinumisesta huono olo! Nyt hakusassa olisi teline riippumatolle, mutta kaikki kaupat tuntuvat myyvän ei oota. Veeti ihastui juhannuksena ystäväperheen riippumattoon ja meiltäkin sellainen löytyy kaapista vaan kun ei ole sopivalla etäisyydellä olevia puita edes tuossa takametsässä, niin ei olla saatu sitä kiinni mihinkään!Vasemmalla näkyvä musta teline, jossa on heinää, on Kärkkäiseltä. Samoin kuin valkoinen ruukku pöydän oikealla puolella. Rottinkilyhty puolestaan on Jyskin alesta. Betoniruukut, joissa on neilikkaa ja laventelia, ovat myös Kärkkäisen sisustuspuolelta eli olisivatko oikeasti sisäruukkuja? Ostin ensimmäistä kertaa koristeapilaa ja se on kyllä kivan näköistä! Kuulemma kova leviämään ihan nurmikolle asti, mutta meillä on kyllä niin kuollut nurmikko talven jäljiltä, että melkein saisikin joku vihreä siihen levitä :D

Ostettiin myös uusi grilli meidän 12 vuotta vanhan Opalin tilalle. Hyvin uskollisesti palveli meitä kaikki nämä vuodet ja toivon, että tämä meidän uusi Broilking toimii vähintään yhtä kauan! Nyt on grillissä tilaa sen verran, että saa kerralla grillattua koko perheen ruuat. Vaikka eihän se nyt mikään kaunein sisustuselementti ole, mutta tuossa se on parhaiten suojassa säältä.
Tuohon katetulle terassille kaipailin pientä laskutasoa tai pöytää, vaikka siinä aika harvoin istutaankin. Sattumalta löysin sitten samalla viikolla tuon pöydän paikalliselta fb-kirpparilta ja tuohonhan tuo sopii kuin nakutettu. Se on myös toiminut lasten leikeissä jääkaappina :D Kuvissa terassin katossa näkyvät valopallot ovat Ikeasta ja ne toimivat aurinkokennoilla eli syttyvät sitten hämärällä palamaan itsestään.Etupihalle olen myös tehnyt pieniä muutoksia kukkapenkkien myötä, mutta niistä kuvia myöhemmin!
Mitäs tykkäsitte terassin värimuutoksesta? Kumpi sävy oli teistä parempi?

4 kommenttia:

 1. Tosi siistin näköinen terassi. Väri ihan nappiin osunut. Tuo koristeapila on minulle ihan uusi tuttavuus, vois levitä vaikka meille saakka����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo levinnyt vielä nurmikollekaan eli ehkä ei sit olekaan niin kova leviämään 😊 mut se on kyllä tosi kaunista!

   Poista
  2. Jos se apila pääsee siementään nyt tänä vuonna, niin ens kesänä sitte nurmikolla.

   Poista
  3. Aa no niinpä tietenkin. Tyhmä kysymys mut mistä ne siemenet tulee kun tuo ei kuki 🤭

   Poista