sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Toppaa ja metsäpolkuja

Ollaan vietetty lasten kanssa viikonloppua keskenämme, kun mies on ollut torstaista asti reissussa. Lauantai-päivä hurahti mulla ja tytöillä Oulun Hoplopissa ja ystävän tykönä kyläilemässä ja Veeti kävi puolestaan luokkakaverinsa synttäreillä. Tänään pääsin aamusta heti salille kun äitini oli täällä pari yötä yökylässä niin ehdin hoitaa treenin ennen äidin töiden alkua. Sitten olikin jo tyttöjen uinnin vuoro. Viia on odottanut ekaa uintikertaa kuin kuuta nousevaa ja tänäänkin kävi hampaat pesemässä uimareppu selässä kun niin tohkeissaan oli jo lähdössä.


Meillä on siis Aava käynyt syksyn uimakoulussa ja nyt kevätkaudelle Viia halusi mennä myös, mutta Viian ryhmä alkoi pari viikkoa myöhemmin kuin Aavan ryhmä. Onkin ollut pitkät pari viikkoa kun on pitänyt vähän väliä kysellä, että joko tällä viikolla on minunkin vuoro! Reippaasti se Viia meni yksin Aavan mukana suihkuun ja vaihtamaan uikkareita. Ajatella, että tuostakin on tullut niin iso, että se menee muina muikkeleina vaan yksin uimakouluun isosiskon kanssa ilman vanhempia.


Koska eilinen meni sisätiloissa, niin käytiin kauppareissun yhteydessä sitten hieman ulkoilemassa metsässä. Täällä oli pitkästä aikaa ihan kunnolla pakkasta niin tytöilläkin oli kerrankin kunnon toppaa päällä, kun koko talvi on menty vuorellisilla kuravaatteilla sekä kevytuntuvatakeilla.


Viialla on tänä talvena ollut Kulingin haalari, jonka ostin viime vuoden black fridayn alesta reilulla kolmella kympillä. Tuota samaa mallia ei taida enää olla, mutta Babyshopilla näytti olevan monta erilaista muuta mallia. Viia on joku ehkä 110cm pitkä ja haalari on kokoa 116cm. Näissä Kulingeissa on mun mielestä meidän lapsille hyvät mittasuhteet, kun hihoissa ja lahkeissa on tilaa ja selkäosa taas puolestaan on lyhyehkö. Tässäkin haalarissa on vielä tosi reilut lahkeet, vaikka Viia pitkäjalkainen onkin. Niska-haarassa ei mielestäni kuitenkaan ole mitenkään liikaa tilaa.


Laadultaan haalari on ollut hyvä. Vesipilari taisi olla 10 000 eli pitää hyvin veden. Tulipa sitäkin testattua metsässä kun Viia ehti astua sellaisen jäätikön päälle, joka ei kestänytkään ja alla olikin aika syvästi vettä. Jalka humpsahti polvia myöten veteen, mutta ei kastunut. Onneksi jalassa oli vuorelliset kumpparit, jotka Viia halusi välttämättä pakkasesta huolimatta pukea. Eipähän mennyt niistäkään vesi läpi.


Tämä malli muistuttaa aika paljon Reiman Stavangeria, vaikka maksaakin noin puolet siitä täyteenkään hintaan. Tässä kangas on hieman liukkaampi ja varmaan helpommin puhtaana pidettävä kuin Stavangerissa ja lisäksi tässä Kulingin haalarissa ei ollut taskuja ollenkaan. Tosin ei haittaa minua ollenkaan, että lapsi ei voi kerätä kaikkea mahdollista roskaa taskuihinsa :)


Aavalle meillä oli jo täksi talveksi Reiman takki, mutta käytössä se sitten osoittautuikin liian kapoiseksi malliksi vyötärön kohdalta, joten jouduin paniikissa ostamaan sitten uuden. En raskinut enää lopputalveksi ostaa mitään kallista satasen takkia, joten meille tuli kokeiluun tämä Kulingin Val Thorens parkatakki. Koko on 140, Aava on ehkä sen 130cm pitkä. Koko on reiluhko, mutta pidettävissä. Voi olla, että menee vielä ensi vuoden. Sanoisin siis, että tämä takki vastannee kokoaan, koska pienempikin menisi hyvin koko talven saman mittaiselle lapselle. Aavalla hihat olisivat jääneet siitä pienemmästä ensin lyhyeksi.


Tämä Aavan takki oli kyllä tosi nätti livenä. Ja tosiaan jos etsit semmoiselle normaalivartaloiselle tai hieman mahakkaammalle lapselle toppatakkia, niin tähän mahtuu varmasti isompikin lapsi. Meillä kun Aavalla on henkselilliset toppahousut, niin nekin lisäävät sitä tilan tarvetta. Nämä ovat tosiaan nyt Babyshopilla alessa niin hintakin on vain 44e.



Meillä lapset on keskenään niin eri mallisia, että ongelmat  vaatteiden oston kanssa ovat täysin päinvastaisia. Viialle ja Veetille ei löydy tarpeeksi kapeita vaatteita ja Aavalle ei tahdo sit taas useatkaan merkit sopia niiden kapeuden takia. Siksi en juurikaan ole säästänyt Aavalta tai Veetiltä Viialle muita kuin säädettäviä välikausihousuja.



Vinkkaanpa samalla, että Aavalla on ollut tänä vuonna Jonathan merkiltä henkselilliset toppahousut ja ovat olleet tosi hyvät ja  kestävät, vaikka normaali hintakin on 49,9e. Itse tosin ostin nämä muistaakseni vielä puoleen hintaan :) Noista housuista löytyy ihan rehellistä D-mitoitustakin, mutta tuo normaali mallikin meni Aavalle hyvin päälle. Housut ovat myös kokoa 140cm.


Kiva oli käydä retkellä vähän muilla poluilla, mitä aina noilla samoilla kotimetsän poluilla. Aava halusi välttämättä tulla takaisin sellaista metsän osaa pitkin, jossa ei oikeastaan ollut edes polkua. Tuumasi vaan, että haluaa mennä tästä, koska "Täällä on kaikkia hienoja juttuja". Ja niinhän siellä metsässä onkin vaikka ja mitä. Yllättäen kumpikaan ei narissut yhtään edes kävelystä vaan innoissaan päästivät menemään eteenpäin.


Huomenna sitten takaisin arkeen ja viikon käynnistääkin heti Aavan pianokoulu ja illalla mulla on taas vaihteeksi Nosh-kutsut! En oo oikein ehtinyt tutustua mallistoon, mutta senpä näkee sitten livenä huomenna, että onko siellä mitään tarpeellista tai ihanaa mulle.

Ohje kuvan pipoon täältä

6 kommenttia:

  1. Moi!😊 Tilasin pari vuotta sitten lapsille kulingin talvihaalareita ja ne lähtivät palautukseen, koska olivat kaulan/hartioiden alueelta tosi ahtaat (ihan normaalin kokoisilla lapsilla). Vetoketjua ei todellakaan voinut vetää ylös asti vaikka ei ollut mitään kauluria tms. ollenkaan. Onko sun mielestä näissä tuo kaulan ja hartioiden alue ihan ok kokoinen? Nyt olen katsellut vk-vaatteita, kyllähän nuo hinnat+hyvät tekniset ominaisuudet+ihanan simppeli ulkonäkö houkuttelee😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tyttö aina mainitsee jos jätän liian alas vetskarin ja vetää itse ylös asti, joten olettaisin, että ihan hyvän kokoinen kaula-osa on ainakin tässä. Eikä takissakaan minusta oo ollut mitenkään ahdas kuten myöskään niissä vk-vaatteissa mitä meillä on ollut.

      Poista
  2. Hei. Kerroit taannoin instagramissa tehneesi nestemäistä pyykinpesuainetta. Muistin samalla, että sulla oli joskus blogissa ohje myös pyykinpesujauheen tekemiseen. Kiinnostaisi tehdä itse pesuainetta ko. ohjeella, mutta jäin vain miettimään, että haalistuuko värit, koska jauhe sisältää ruokasoodaa? Meillä lähes kaikki pyykki on mustaa/värillistä, joten olisi harmillista, jos värit huuhtoutuvat ajanmittaan viemäriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikai se sooda mitenkään sitä vaatetta haalista. En ainakaan ole nähnyt mitään eroa siihen, että olisin pessyt soodattomalla. Nestemäistä marseillesaippuasta tehtyä en ole vielä päässyt kovin paljon testaamaan kun olen käyttänyt ensin tuota pesupähkinöistä keitettyä loppuun. Se ohje löytyy täältä :) http://nauravanappi.blogspot.com/2018/07/ohje-itse-tehtyyn-pyykinpesujauheeseen.html

      Poista
  3. Hyvä tietää. Jossain jutussa törmäsin väitteeseen, että soodalla olisi valkaiseva vaikutus ja siksi kyselin. Kolmihenkisestä perheestämme kaksi on herkkäihoisia, joten tässä olisi kyllä yksi hyvä keino helliä ihoa. Ehkäpä nyt uskallan kokeilla :)

    Kiitos mukavasta blogista! Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa mutta en ole ennen kommentoinut. Itseäni kiinnostaa varsinkin retket lasten kanssa ja käsityöjutut. Se tekemäsi villapaita oli upea :)

    Sanna (aiempi anonyymi, vahingossa kirjoittelin nimettömänä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, en itse ainakaan ole huomannut :) Just vertasin uutta Noshin mustaa tunikaa työtn vuoden vanhaan eikä niissä mikään järkyttävä ero ole. Mut voihan sen soodan jättää pois ja käyttää vaan etikkaa huuhteluaineena, sen pitäisi ainakin kirkastaa värejä :)

      Poista