keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Ulkovaatetta alesta

*sisältää mainoslinkkejä

Nyt on hyvä aika päivittää lasten ulkovaatevarastoja, mikäli siellä on jotain puutetta. Joka paikassa tuntuu olevan jonkinlaiset alennukset ja prosentit alkavat olla jo ihan kohtuullisia. Itse en tilaile yleensä millään parinkymmenen prosentin alella, vaan odottelen yleensä puolen hinnan alennuksia. Todella harvoin ostan kyllä mitään ulkokampetta normaalilla hinnalla! Nykyisin tuntuu muutenkin olevan koko ajan joku ale menossa. Liekö vaatteiden hinnat jotenkin nykyisin niin korkeita, että niitä myydään sitten jatkuvasti pienellä alella. Tai sitten ihmiset ovat tottuneet siihen, että jostain saa aina alennuksella, eivätkä osta enää niin herkästi täydellä hinnalla.

Itse olen ostanut yleensä etukäteen jo seuraavan talven topat, mutta nyt Veeti on ainut, kenelle on paksumpi toppatakki ensi talveksi. Aavalle oli jemmatakki, mutta malli osoittautuikin liian kapeaksi, joten myin sen ostohintaan työkaverille. Myös tämän vuoden samaa mallia ollut, käytettynä meille tullut takki lähti vaihtoon, koska oli liian hoikkaa mitoitusta. Niinpä tilasin Aavalle alesta tuon alarivin Kulingin Val Thorens-takin, jossa oli huippuhyvät ominaisuudet! Vesipilarikin oli 15 000. Tosin nyt on ollut niin lämmintä, että ollaan menty vuorellisilla kurahousuilla sekä Reiman kevyuntuvalla melkein joka päivä. Hintaa tuolle toppatakille jäi reilut 40e. Viialle mietin ensi talveksi tuota ylärivin Saalbach-takkia, joka näyttää olevan hieman hoikempaa mitoitusta. Siniselle jäi alle 40e hintaa ja vaaleanpunaisellekin vain hieman päälle 40e. Meillä on nyt jonkin verran ollut noita Kulingin ulkovaatteita, eikä toistaiseksi ainakaan ole niistä mitään moitittavaa. Hinta on edullisempi kuin monella muulla merkillä, mutta ominaisuudet ihan yhtä hyvät elleivät paremmatkin.


Kuling Val Thorens Parka Woody Rose 104 cm | Kuling Saalbach Coat Woody Rose 122 cm | Kuling Saalbach Coat Classic Navy 104 cm | Kuling Val Thorens Parka Autumn Orange 134 cm |

Reimalla on nyt myös tuotteita hyvin puoleen hintaan. Reiman kevytuntuvat tilasin jo ensi vuodelle jemmaan black fridayna. Ovat edelleen puoleen hintaan, mutta vain tuossa lohenvärisessä oli pienempiäkin kokoja jäljellä. Muista väreistä oli noin 140cm ylöspäin koot. Lisäksi nyt tilasin ensimmäistä kertaa testiin kummallekin tytölle nuo Laplander-kengät kollaasin vasemmasta yläreunasta. Näyttävät tosi kivoilta ja näppärältä vetäistä jalkaan. Harmillisesti Veetille ei ollut enää kokoja. Olisin ostanut kaikille kerralla :) Luin näistä kommentteja eräässä lastenvaateryhmässä, eikä näistä oikein moitittavaa kenelläkään tuntunut olevan. Onko kenelläkään teistä kokemusta näistä? Noita alarivin Freddoja meillä on ollut useammat ja hyvät kengät ovat nekin olleet. Ystävälle on tosin sattunut useammat maanantaikappaleet peräkkäin, jotka ovat päästäneet veden läpi.


Lasten talvikengät Laplander | Lasten kevytuntuvatakki Fern | Lasten talvisaappaat Jalan | Reimatec-talvikengät Freddo | Lasten villatakki Svalbard | Lasten villahaalari Parvin | Lasten talvitakki Outa | Lasten talvitakki Muhvi |


Tuo alarivin Muhvi-takki on muuten täydellinen hoikalle lapselle. Se oli se, mikä jouduttiin Aavalta vaihtamaan pois kun jäi liian ahtaaksi henkselillisten toppahousujen kanssa. Ylärivin Outa-takki oli niin kivan värinen, että otin sen mukaan tähän kollaasiin ihan vain värin vuoksi! Veetillä on tänä talvena ollut käytössä melko samannäköinen Reima, mutta sekin jäänyt aika vähälle käytölle lämpimien kelien vuoksi kun Veetikin on käyttänyt ohuempaa takkia. Tuo kuvan takki taisi olla myös nyt puoleen hintaan. Myös muita kenkiä ja villavaatteita oli halvalla. Aava olisi melkein tarvinnut tuollaisen ylärivin Svalbard-villatakin täksi talveksi, mutta onneksi tänä talvena ei ole ainakaan vielä villakerroksia tarvinnut. Pitää miettiä, että raskisinko tilata sen nyt alennuksesta jo ensi vuodelle. Usein nämä ulkovaatehankinnat osuvat pienen aikavälin sisään ja vaikka ovat alennuksessa, niin kertyy niistä silti maksettavaakin valitettavasti kun kolmelle ostaa. Silti mieluummin ostaa kerralla halvalla mitä joka kuukausi täyteen hintaan.

Elloksella on myös käynnissä alet. Sain jaettavaksi alekoodin, jolla Elloksen omista tuotteista saa -40% alen ja merkkituotteista -30% alen. Koodi on voimassa kuun loppuun ja se on 415413 . Huomio kassalla, että koodi on oikea, sillä voimassa voi olla muitakin koodeja samaan aikaan! Veetille tilasin vasemman kuvan Vikingin goretexit, kun niille jäi vain 32e hintaa! kokojakin näytti vielä olevan. Myös Viialle löytyi Vikingin välikausikengät, vaikkakaan ei niin hyvällä alella kuin Veetin kengät. Lisäksi tytöille ostin noita Ellos-merkin perusvaatteita kun niille jäi alen jälkeen hintaa 4-10e/vaate.


 


Tilasin tytöille myös Molon tuulitakit. Olivat Molon omassa nettikaupassa puoleen hintaan ja edellisiä pidettiin kaksi kesää! Halvimmalle Waiton-takille jäi hintaa alle 18e ja kivemman väriselle (yllättäen) 28e. Molemmat olivat puoleen hintaan. Tuota takkia voin kyllä lämpimästi suositella. Niin kätevä Suomen kesässä kun on kevyt, pieneen tilaan menevä ja täysin vedenpitävä olematta silti kovin hiostava.

Oikeanpuoleinen väri eli burnt sienna oli se halvempi ja meille tulee nuo vasemmanpuoleiset. Nämä vastaavat tosi hyvin kokoaan. Viialla on 98/104 ja se jäi nyt pieneksi ja Aavalla 122/128, joka myös jäi pieneksi. Tyttöjen pituudet ovat ehkä jonkin verran pidemmät kuin tuo kaksoiskoon isompi koko. Poikamaisemmissa väreissä oli vain harmaa ja siitä pieniä kokoja. Näitä tyttöjen kokoja oli paremmin jäljellä. Veetille pitäisi vielä keksiä jostain kiva tuulitakki. Löytyyköhän miltään urheilumerkiltä sellaista, jossa olisi vedenpitoakin?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti