sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Kinket siellä, kinket täällä eli Jonsukkia tuvan täydeltä

Sairastuin joulun alla (taas kerran) pahemman luokan neuloosiin. Sukkapari toisensa jälkeen tipahteli puikoilta ja pukin konttiinkin sain muutamia neuleita tehtyä. Ihastuin Facebookin Villasukkarakkautta by Jonna-ryhmässä hieman jälkijättöisesti Jonsukkiin, eli Jonna Nordströmin suunnittelemiin kirjoneulesukkiin. Olen ehkä joskus aloittanut tekemään jotain mallia, mutta se jäi kesken enkä edes tiedä onko neule enää tallessa. Ryhmästä saa ilmaiseksi joitakin ohjeita ja yksi niistä on tämä Kinket, joita neuloinkin heti useat kun tykästyin sen kivaan kuvioon. Lisäksi sukat valmistuvat yllättävän nopeasti Novitan seiskaveikasta.


Viia ja Aava saivat molemmat sukat, joskin Viian sukista tulikin lopulta kuitenkin liian pienet. Lankakin loppui kesken, minkä vuoksi kärjen raita on fuksiaa ja kärkikavennuksetkin taitaa olla eri sävyä kuin varren vaaleanpunainen.Viia on sen verran mua hiillostanut näistä sukista, että on varmaan pakko tehdä uudet. Mutta kun tein niin monta paria näitä, niin nyt tekis mieli tehdä kaikkea muuta kuin sitä mitä pyydetään. Käykö teilläkin aina näin?!


Kummitytölleni tein vihreäsävyiset Kinket, sillä ainakin vielä viime vuonna vihreä oli tykätty väri. Ja jos ei niin jospa pikkusiskonsa vaikka sitten joskus suostuisi näitä käyttämään. Kummitytön äitille ja samalla Veetin kummitädille tein Kinket vaaleanpunaisin tehostein, koska hän on aikuisiällä tykästynyt tuollaiseen vanhaan vaaleanpunaiseen.


Mies on minun tapaani villasukkien suurkuluttaja ja hänelle joulupakettiin meni jo yhdet sukat ja joulun jälkeen neuloin vielä toiset. Hänen toiveensa on yleensä tylsästi yksiväriset mustat, mutta varovasti kysäisin, että kelpaisiko tällaiset kuviosukat ja kyllähän nuo on jaloissa näkynyt valmistumisen jälkeen.


Sain itse asiassa joululahjaksi tuon Jonnan kirjan ja ehdin yhden mallin siitä tehdä jo itsellenikin. Mulla on tosi monet reikäiset ja kulahtaneet sukat, niin nyt olen keskittynyt neulomaan itselleni ihanaa, uutta sukkavarastoa! Pitäisikin muistaa ottaa kuvat niistä omista Jonsukista, ennen kuin ovat kovin nyppyiset!


Millä te muuten poistatte villasukista nukat? Niihin helposti kertyy sellaista villanöyhtää niin mietin, että mikä olisi hellävaraisin tapa poistaa nukka ilman, että rikkoo samalla sukan.


Mitä teillä on puikoilla just nyt?

3 kommenttia:

 1. Apua! 😍
  Nuo on just sellaset jotka oli ennen joulua jollakin Ruususella myynnissä keltaisin tehostein ja pitkällä varrella. En ostanu heti ja kun menin niitä hakemaan nii ei enää ollu ja harmitti niin!
  Elikkäs nyt kysymys, voiko sulta tilata? Ja mitä hintaluokkaa tulee semmosille lähes polveen saakka ulottuville?

  Oon villasukkien suurkuluttaja ja nypyt ruukaan poistaa ihan vaan tylysti semmosella alle 10e nypynpoistajalla. En oo ainakaan vielä onnistunu tekemään reikää sukkaan.

  Terveisin Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, näissä Jonsukissa on myyntiin neulominen kielletty, kuten melko monissa muissakin ohjeissa :( Toivottavasti löydät vielä kirpparilta jotkut vastaavat, aika ajoin niitä sieltä bongaa :)

   Poista
  2. Hei, okei. Harmillista! Ehkä ne eivät olleet sitten just samanlaiset jotka näin. Kiitos vastauksesta!

   Poista