lauantai 7. maaliskuuta 2020

Xiaomi Roborock 2: kokemuksia robotti-imurista

Olen useamman vuoden ajan haaveillut meille robotti-imuria, mutta niiden kalliiden hintojen vuoksi olen siirtänyt hankintaa aina hamaan tulevaisuuteen. Tuossa joskus ennen joulua törmättiin kuitenkin Xiaomin robotti-imuriin, joka oli kaikin puolin teknisesti pätevä ja mikä parasta, myös hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen. Meidän katsoma malli oli Roborock 2 S50 ja hintaa sillä oli alle neljäsataa muiden vastaavien, laadukkaiden imurien hintojen huidellessa yli viidessä tai kuudessa sadassa.Koska tutkin aina kalliimmista investoinneista kaiken mahdollisen, kävin tämänkin kohdalla lukemassa usean eri verkkokaupan arvosteluita ja lähes kaikki olivat positiivisia. Se varmisti ostopäätökseni ja onnistuin ostamaan robotin mieheltä salaa meille koko perheen yhteiseksi joululahjaksi.


Pieni kämmi tuli itseltäni tilausvaiheessa, kun en tajunnut robotin tulevan vasta helmikuussa kaupan varastoon. Jouduin siis ennen aattoa paniikissa paketoimaan lahjapakettiin pelkästään robotin kuvalla varustetun kirjeen ja ilmoituksen siitä, että saamme helmikuussa perheenlisäystä imurin muodossa. Ja vaikka itse sanonkin, niin tämä oli kyllä loistava joululahja, josta on iloa joka päivä kun saa töiden jälkeen astua puhtaaseen kotiin. Tai no, ainakin lattiat ovat puhtaat...


Tästä Xiaomista eli tuttavallisemmin Nuunuusta on ollut paljon iloa ja vain vähän mitään negatiivista sanottavaa. Sen kotipesä majailee meillä olohuoneessa lipaston alla, mistä sitä ei juurikaan huomaa, vaikka se olisi latauksessa. Siitä sillä on keskeinen paikka lähteä siivoamaan paikkoja.


Nuunuun akku kestää meidän 145m2:n talon siivoamisen ajan. Luvattu akunkesto on 150min imuritoiminnolla ja alle tunnin jos käyttää moppausta. Me on ohjelmoitu imuri imuroimaan joka päivä kello kymmenen ja se käy läpi 103m2 meidän talosta eli pesuhuone/sauna on rajattu pois siivousalueesta. Tämä siksi, että suihkun pää tiputtaa joskus vettä enkä halua, että se menee rullailemaan märälle lattialle. Lisäksi lattialla kuivuu usein lasten talvikamppeita.


Tarkistin historiasta, että tuon sadan neliön alueen siivoamiseen menee noin 115min eli ehkä juuri voisi saada koko talon siivottua sillä yhdellä akun latauksella. Tuon koko talon imuroinnin lisäksi saatetaan laittaa se täsmäsiivoamaan keittiö ja ruokapöydän seutu syönnin jälkeen.Robotti toimii siis niin, että kännykkään ladataan sovellus, johon voi määrittää juurikin vaikka tuollaisen vakiokartan, minkä mukaan imuri imuroi määrättyinä päivinä ja aikoina. Karttaan saa merkittyä punaisella alueita, joihin ei halua robotin menevän tai jos tietää, että se jää johonkin jumiin, niin sen paikan voi blokata "seinällä". Meillä esimerkiksi tuolla kartan yläreunassa on kukkalaatikko, jonka jalkoihin imuri jää kiinni, joten se ei imuroi siitä ollenkaan.


Tuon vakiokartan lisäksi imurin voi määrätä imuroimaan muitakin alueita piirtämällä karttaan uuden alueen ja se imuroi sen vain sen yhden kerran. Sovellus on ollut aika helppo käyttää ja meillä miehen puhelimeen tulee esimerkiksi ilmoituksia, jos robotti jää jumiin johonkin. Itselle niitä ei jostain syystä tule. Mies on varmaan "pääkäyttäjä". Joskus on pitänyt pitkän aikaa ehtiä missä Nuunuu on kun on tullut itse kotiin ja huomaa, että robotin latausasema on tyhjä, eikä robottia näy missään :DTietenkin on paikkoja, mihin tuo robotti ei pääse ja mistä ei voi täysin imuroida. Että kyllä tämän lisäksi on pakko joskus imuroida jollakin toisella vehkeellä. Nyt ei olla kuitenkaan joka viikko imuroitu tavallisella imurilla vaan ehkä joka toinen lauantai käyty sit paremmin läpi. Listan päälliset sekä jotkut ahtaat paikat on siis pakko välissä imuroida. Itse mietin, että tämän rinnalle olisi voinut riittää joku tehokas varsi-imuri, jolla olisi vain silloin tällöin paikkonut nuo vaikeat kohdat eikä tarvisi enää koskaan imuroida tuolla rasittavalla keskuspölynimurilla.


Ainoa negatiivinen asia on oikeastaan se, että jätesäiliö on aika pieni ja imuri jää joskus jumiin sellaisiin paikkoihin, mihin edellisellä kerralla ei jumittunut. Ja ei tuo jätesäiliökään ole ongelma, koska se ei kuitenkaan tule täyteen yhden imuroinnin aikana. Meillä se toki täyttyy aika tiuhaan kun imuri imuroi joka päivä.


Imurin parhaita puolia taas ovat:

- koti näyttää aina siistimmältä, kun lattioilla ei ole moskaa

- imurointiin ei itse tarvitse käyttää enää juurikaan aikaa

- lasten huoneet pysyvät siistimpänä, koska lapset pelkäävät että Nuunuu syö heidän lelut lattialta päivän aikana ja keräävät ne pois aikaisempaa helpommin. Eivät ole tajunneet vielä, että ne saisi aika kätevästi siitä säiliöstä pois

- muutoinkin tavarat pysyvät paremmin pois lattiapinnoilta kun tietää, että tavarat menevät sitten imuriin tai robotti jää niihin kiinni


Tämä Xiaomin robotti-imuri tosiaan moppaisikin vielä halutessaan, mutta ei ole vielä kokeiltu tuota toimintoa, koska ei olla jaksettu roudata mattoja pois lattialta sen ajaksi! Itselle yllätyksenä tuli se, kuinka näppärästi tämä nousee esimerkiksi voimistelupatjan päälle, joka on meillä tuossa renkaiden alla pehmusteena. Ei ollut mitään ongelmia kiivetä sen päälle siivoamaan, vaikka patja on varmasti useita senttejä paksu. Tuotteen olen ostanut ihan itse enkä ole saanut siitä mitään alennuksia. Olen vain erittäin tyytyväinen Roborockin käyttäjä. Jos olet miettinyt robotti-imurin hankkimista niin lämmin suositus tälle! Kun julkaisin instassa tästä meidän uudesta perheenjäsenestä kuvan niin sain paljon kommentteja siitä, miten muutkin ovat olleet tähän erittäin tyytyväisiä.

3 kommenttia:

 1. Sama imuri meillä ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Meillä ei jumittele, toki kerätään kaikki pois aina alta. Maton reunoja taittelee mennessä välillä, kun ohuita puuvillamattoja taloudestamme pari löytyy. Säiliö on vallan riittävä, 120 neliöisen talon imuroinnissa riittää kun kerran tyhjentää. Rinnalla käytössä dyson V8 ja on ollut toimiva kombo. Dysonin mallin akun kesto 20 min täydellä teholla, jolla imuroi jo hyvän tovin. Eteinen ja pesuhuone sekä vessat on meillä rajattu robotti-imurin siivottavista alueista pois. Dyson kestää toimintakykyisenä 40 min miniteholla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tuo Dysoni, saako sillä esim listan päälliset imuroita vaihtamatta suulaketta? Meillä on testissä Boschin vastaava ja sillä ei kyllä onnistu ja hieman raskas on imuroida tuollaisella, jossa se paino on sen säiliön takia varressa.

   Poista
 2. Meillä ei roboa ole. Mutta varsi imuri löytyy, sellainen josta saa sen rikkaimurin irti, eli sillä saa imuroitua listan päälliset, hyllyt ym.
  Meidän koko talon 92 neliötä sillä ainakin imuroi kerrallaan, ei ole koskaan loppunu akku kesken vaikka välillä viikkosiivous tehään laiskuutta tällä eikä keskuspölynimurilla.
  Nyt on Grundig ja edellinen oli Nilfisk. Molemmille vahva suositus!
  Kunhan kiertää Electroluxin kaukaa, se ei kauaa kestänyt.

  VastaaPoista