sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Kevytuntuvatakilla pikkupakkasiin!


Syksy on toisinaan haastavaa aikaa lasten pukeutumisen osalta, koska välillä on reilusti plussaa ja välissä mennään useampi aste miinukselle. Pelkkä kuorivaate voi olla kylmä, mutta ei vielä jaksaisi alkaa säätää välikerrosten kanssa. Meillä on luotettu syksyisin Reiman vaatteisiin, koska niistä on löytynyt käteviä ratkaisuja pikkupakkasille. Tai no Veetille löysin käytettynä Peakin kevytuntuvatakin, joten Reimaa on hänellä "vain" kuoritakki sekä kahdet välikausihousut ja kengät :DMolemmilla tytöillä on nyt käytössä kylmemmille keleille Reiman kevytuntuvatakit. Aavan malli on Fern ja vastaava poikien malli on Falk. Molemmista oli tullut ihania uusia värejä! Tytöille tumma violetti ja pojille tämä herkullinen cinnamon. Tuo Falk on malliltaan minusta suorempi, joten sitä käyttäisin sekä tytöllä, että pojalla. Aavan takin malli on muotoillumpi, joten selvästi enemmän tyttöjen malli. Viialla on mallina Float, joka näyttää ainakin Reimalla olevan loppuunmyyty. Muuten on samanlainen kuin nuo toiset mallit, mutta tässä on irrotettavat hihat eli takkiosasta saa toppaliivin niin halutessaan.
Näissä Reiman versioissa on sisällä aitoa untuvaa/höyhentä eikä keinovanua, joten olen siksi päätynyt näihin. Itsellä on ollut vuosia untuvainen vastaava takki ja se on aivan loistava kun ei ole minusta liian kuuma muutamalla plussa-asteellakaan, mutta silti sillä tarkenee talvellakin. Se on varmaan tuon aidon untuvan ansiota.


Aavan takin ostin jo aikoja sitten hyvällä alella ja Viialle tilasin tämän vasta kun alkoi ilmat mennä pakkaselle. Onnistuin bongaamaan Booztilta viimeisen kappaleen puoleen hintaan. Takin väri oli orange ja kauhulla odotin, että jos se on oikeasti joku kirkkaan oranssi, mutta onneksi sävy olikin tosi kiva!

Aavalla takissa on koko 134cm ja Aavan pituus on 128cm. Viialla puolestaan pituutta 105cm ja takki on 110cm eli aika lailla vastaavat kokoaan.


Toinen loistava syksyn takkin on Reimalta tämä 3in1-takki, nykyisin näemmä nimellä Seiland. Meillä on ollut tätä takkia silloin, kun se oli vielä Taag. Syksyisin takissa on irrotettava tikkitakki sisällä, jolloin tämä menee myös kevyttoppatakkina. Kevään versiossa on yleensä irroitettava tikkiliivi. Itse olen kokenut tämän tikkitakillisen kätevämmäksi. Veetillä on ollut tämä muistaakseni kolmessa värissä ja tytöilläkin on ollut ainakin fuksia ja tämmöinen violetti :) Syksyllä kun ostaa reilumman koon niin se menee vuoren kanssa ja keväällä voi vuoren ottaa pois ja sama takki menee vielä ilman sitäkin.


Viia palelee meidän perheessä enemmän, joten on pitänyt omaa kevytuntuvaansa päivittäin. Aavan mielestä takki on vielä iltapäivällä liian kuuma, joten hän on pitänyt vielä Molon softshellia ilman välikerroksia.


Viikolla kävimme tyttöjen kanssa lähimetsässä hieman retkellä ja purkamassa illan energioita juoksenteluun. Otettiin vielä eväät Viian pikkureppuun mukaan ja tytöt saivat syödä ne kallion päällä. Ulkonahan kaikki maistuu aina paremmalle, joten mukaan on kiva pakata jotain ihan pientä. Nytkin meillä oli molemmille mukana yksi korppu, mutta tytöt tärkeänä pakkasivat eväänsä reppuun mukaan.


Nyt syksyllä luonto on todella kaunis ja sieltä löytyy vaikka mitä ihmeteltävää! Kannattaa lähteä lasten kanssa retkelle metsään, vaikka ihan vaan siihen lähimetsään tai jos asut kaupungissa niin sinne, minne helpoiten pääsee. Mukaan pienet eväät ja avoimin mielin tutkimaan syksyistä luontoa.


Meillä tytöt viihtyvät metsässä ja siellä tappelukin vähenee huomattavasti. Joten jos seinät kaatuvat päälle, niin silloin on ainakin hyvä lähteä pienelle metsäretkelle. Risut ja kepit varsinkin ovat tyttöjen mieleen ja niitä löytyy jokaiselta metsässä käynniltä.Maastossa kulkeminen tekee myös hyvää niin mielelle kuin keholle, koska lapsen tasapainoaistit kehittyvät hyvin metsässä, jossa maasto on epätasaista ja vaatii jatkuvaa tasapainoilua.
Joko olette käyneet syysretkillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti