maanantai 30. syyskuuta 2019

Paras treeni on tehty treeni

Kaupallinen yhteistyö Indieplace & Kuntokeskus Liikku

Tekiskö sunkin mieli aloittaa kelien viiletessä kuntosaliharrastus, mutta koko ajatus jotenkin ahdistaa? Päässä vilisevät ajatukset: "Oonko liian iso sinne? Onko mulla oikeanlaiset vaatteet? Mitä, jos kaikki nauraa, kun en osaa tehdä mitään ja palloilen siellä tyhmän näköisenä? Kaikki muut ovat varmasti tosi timmejä ja itse olen ainut, kenellä mahamakkara pömpöttää housun vyötärön päällä ja treenivaatteet ovat olleet muodissa joskus ysärillä.


Ei hätää, et ole ainut jännityksesi ja epävarmuutesi kanssa. Nuo ovat tuttuja ajatuksia ainakin itselle silloin, kun menin vuosien tauon jälkeen ensimmäistä kertaa uudelle kuntosalille. Jännitti ja melkein pelotti ja siirsin menoa pitkään vaikka millä tekosyyllä. Mietin, että uskaltaako sinne täysiä treenaavien, kerrostalon kokoisten miesten joukkoon tällainen aloittelija mennä. Edelleen, vaikka salivuosia onkin takana jonkin verran, niin pidemmän tauon jälkeen se eka kerta on vaikein. Varsinkin, jos kyseessä on outo paikka. Tuttuun ja turvalliseen on kuitenkin pienempi kynnys mennä tauonkin jälkeen. Itsekin kävin nyt ensimmäistä kertaa moneen vuoteen uudella kuntosalilla eli Kuntokeskus Liikussa, joka perustettiin Ylivieskaan noin vuosi sitten. Ja kyllä, muakin jännitti uusi paikka!


Kuntokeskus Liikussa on mahdollista käydä tutustumassa ilmaiseksi maanantaista keskiviikkoon 16.-19.00. ja suosittelenkin menemään ensin tutustumaan paikkaan ammattilaisen avulla! Silloin ei tarvitse yksin seikkailla salilla ja miettiä, että mistä mitäkin löytyy. Asiantuntijan opastuksella voit käydä myös laitteita läpi, ja maksusta saat Liikusta myös henkilökohtaisen valmentajan, joka auttaa sinua alkuun saliurallasi. Mikäli valmentajan palkkaus ei sovi kukkarollesi, voit ostaa myös pelkän sinulle suunnitellun ohjelman, niin pääset alkuun. Ohjaajan kanssa rennosti jutellessa pahin jännitys katoaa ja voitkin keskittyä sitten jo treenaamiseen.

Liikussa on seinillä hauskoja kuvateksejä tsemppaamassa!
Jokainen salikerta sen ensimmäisen kerran jälkeen tuntuu aina vain helpommalta. Pian huomaat, että ketään ei oikeasti kiinnosta sinun mahamakkarasi tai kulahtanut t-paita. Salille mennään tekemään omaa ohjelmaa, ei miettimään toisten suorituksia. Ne kerrostalon kokoiset, ärjyvät kaapitkin paljastuvat ihan tavallisiksi ihmisiksi, jotka vuosien kokemuksella usein vielä mielellään neuvovat, jos et osaa käyttää jotain laitetta ja ohjaaja ei juuri sillä hetkellä ole paikalla. Kaiken lisäksi Liikun jäsenistä jopa 50% on naisia, joten ei tarvitse pelätä treenaavansa pelkästään miesten kanssa!


Liikku on täysin suomalainen kuntokeskusketju, jolla on toimipisteitä jo 24 ja syksyn aikana on tulossa vielä lisää!  Edes vuorotyö ei estä sinua treenaamasta, sillä Liikkuun pääset joka päivä klo 5.00-23.00. välisenä aikana ovikortilla. Ruuhkaisin aika on varmasti arki-iltoina, joten jos haluat aluksi treenata hieman pienemmällä yleisöllä, suosittelen viikonloppuaamun treenejä :)Liikun ensivaikutelma itselle oli tilava ja raikas. Laitteiden välille on jätetty reilusti tilaa, jotta salilla liikkuessa ei tarvitse pelätä kenenkään kolauttavan sua laitteella päähän. Myös ilmastointi oli hyvä ja se on aina positiivista! Liikku oli myös aika nykyaikainen, sillä esimerkiksi pukukopit toimivat sillä samalla ovikortilla, millä tullaan sisälle. Mukavia yksityiskohtia salilla ovat tsemppaavat lauseet, mitä löytyy niin seinistä kuin pukukaappien sisältä. Tosin itsellä teki kamalasti mieli aukoa kaikki salin pukukoppien ovet, että olisin nähnyt mitä kaikkia tekstejä siellä on... Onko kenellekään mulle Liikussa käyneelle tullut samanlaista mielihalua vai olenko yksin hieman tärähtänyt!?! Viihtyvyyttä lisäävät myös pirteä väri seinissä sekä metsätapetit ja aidot koivut, joita löytyy ympäri salia. Hyvällä mielikuvituksella varustetut voivat kuvitella tekevänsä treeniä ulkona.Itsellä on tavoitteena saada joskus vedettyä leuka ilman kuminauhaa ja ajattelin, että nyt kun olen taas saanut salikärpäsen puraiseman, voisin yrittää päästäkin tuohon tavoitteeseen. Saliohjelmassani, kun on noita leuanvetoja ja aiemmin tällä ohjelmalla tehdessäni sain lyhyessä ajassa nostettua toistojen määrää melko nopealla tahdilla kuminauhankin kanssa. Ehkä joku päivä vedän sen yhden leuan ilman kuminauhaa!

Kokosin myös teille pienen bucket listin, missä on teille tavoitteita saavutettavaksi Liikku-saleilla!

- Kaiva kaapista salivaatteet ja tee se ensimmäinen treeni (kun tämä on tehty, olet jo hyvässä vauhdissa!)
- Leuanveto ilman kuminauhaa ( jos jaksat jo vetää leukoja ilman avustusta, yritä tuplata määrä!
- 2 minuutin lankutus
- sadepäivänä 30min crosstrainer/juoksumattotreeni
- tee salitreenin jälkeen vielä kolme eri vatsalihasliikettä, 30x/liike
- käy salilla vähintään kerran viikossa, näin pääset alkuun
- kokeile uusi laite, jota et ole ennen testannut


Liikku kuntokeskuksiin pääsevät treenaamaan kaikki yli 13-vuotiaat, joten Liikku on hyvä paikka ottaa vaikka se treenaamisesta kiinnostunut teini-ikäinen mukaan. Itse koin Liikun konseptin hyvänä ja hinta-laatusuhteeltaan oikein toimivana. Pienenä miinuksena koin sen, että Liikussa ei ole lapsiparkkia. Toisaalta Liikussa on ajateltu asia niin, että se treenaaminen on vanhemman omaa aikaa, johon pitää voida keskittyä ilman, että lapset ovat mukana ja vaativat välillä huomiota. Meillä mies on paljon reissussa, joten sen vuoksi lapsiparkki on ollut kätevä. Toisaalta taas miehelläkin puhaltavat töissä uudet kuviot, joten jatkossa en ehkä tarvitsisi edes lapsiparkkia.


Mikäli reissaat paljon ja reissupaikkakunnilta löytyy Liikku-kuntokeskuksia, voit laajentaa pienestä lisämaksusta omaa ovikorttiasi toimimaan myös muilla ketjun saleilla niin pääset tavallaan tuttuun ympäristöön treenaamaan myös vieraissa kaupungeissa.


Tämä erään pukukopin sisältä paljastuva lause sen hyvin sanookin: "Tämä on sinun aikaasi". Silloin ei tarvitse huolehtia lapsista vaan saa keskittyä 100%:a itseensä ja treeniin. Ja nyt parin salikerran jälkeen vakuutuin taas siitä, miten kivaa salilla käynti on, kunhan sinne saa vain raahattua itsensä sen ensimmäisen kerran! Jos omassa kaupungissasi on Liikku, käyhän ihmeessä testaamassa ja tutustumassa tuolla ilmaisellä käynnillä, että olisiko Liikku myös sinun salisi :)2 kommenttia:

  1. ..niin ne jotka saavat treenata Liikussa.!! Minulle annettiin portyikielto, en saa treenata Liikussa, jo kahdesta kuntosalista minut ajettu pois..Naiset ja Personal.trainer..yhdessä.!!En saanut treenata vammmautunutta jalkaani, jotta voisin juosta.!!Nyt 2 vuoteen en ole voinut tehdä yhtään voimatreeniä jaloilleni, juoksen joka päivä.Olen ollut SM tason kestävä.juoksija ja jalassani yhä vamma, voimatreeniä pit.tehdä, mutta en saa treenata kuntosaleissa.!!! Korttini Liikkuun peruttiin, en päässyt sisään.!!! Naiset eivät pidä urheilija/ juoksija miehestä kuntosaleissa.!! En tiedä mitä tekisin?? Tähtäin Veteraanien MM kisoihin v.2021

    VastaaPoista
  2. Miksi urheilija mies ei saa treenata kuntosaleissa.?? Olen juoksija, minut ajettu kahdesta kuntosalista ulos, kesken treenieni.!! Miksi naiset eivät halua minun treenaavan kuntosaleissa??? Koskaan en ole saanut vastausta: Miksi.!!???

    VastaaPoista