tiistai 5. helmikuuta 2019

Korkkinen pussukka

Kototeko-blogissa näin joskus kauniin, yksinkertaisen pussukan ja sen innoittaman katsoin kaapista löytyvää korkkikankaan palaa ihan eri silmin. Mulla on muutama projektipussukka neuleille, mutta ne tahtovat aina kerätä sisäänsä valtavan määrän ihan muuta tavaraa kuin vain sen yhden mukaan otettavan neuleen.


Korkkikangasta ostin viime vuoden äitienpäivälahjaan , joka oli korkkikankaasta ommeltu pussukka omalle äidilleni. Pussukkaan laitoin sisään vielä viherkasvin. Loppuosa kankaasta on siitä lähtien lojunut työhuoneen nurkassa lahjapapereiden seassa, enkä ole keksinyt sille käyttöä. Kunnes yksi päivä hoksasin tarvitsevani vielä yhden projektipussuka. Silloin muistin tuon aiemmin nähdyn Kokoteko-blogin pussukan ja päätin tehdä saman mallisen. Ohjekin pussukkaan löytyy täältä, mutta tuohan on tosi helppo ommella ilmankin. Muutama sauma ja vähän tarranauhaa! Tätä ei ole edes vuoritettu, joten on tosi nopea ja simppeli ompelus!


Mitoiltaan tein vähän pienemmän kuin ohjeen pussukka on. Tänne mahtuu sopivasti käsilaukkuun mukaan yksi pieni neuletyö. Julkaisin tästä kuvat pienessä ompeluryhmässämme ja siellä aprikoitiin, että langat jäisivät aina tuohon tarraan kiinni jos neuloessa pitäisi lankaa pussissa. Tuohonkin ongelmaan löytyi kuitenkin ratkaisu kun käänsi tuota pussukan suuta vähän ulospäin niin, että se peitti tuon tarran. Näin pystyi pitämään lankakerää pussissa neuloessa ilman, että lanka tarrautui kiinni tarranauhaan.


Tämä on näppärä käyttää ja nopea ommella, mutta myös kaunis ulkonäöltään ja tässähän voi säilyttää paljon muutakin kuin neuletöitä jos niin haluaa. Vain pussukan tilavuus rajana taivaan sijasta ;)

1 kommentti:

  1. Kauniin pussukan oot tehnyt. Hyvä pointti tuo lankojen tarrautuminen. Siitä en huomannut postauksessa mainita. Eli pussin suu tosiaan kannattaa taittaa alas neulomisen ajaksi, kuten sanoitkin. Ei oo ollut mitään ongelmia itselläni tuon kanssa. 😊

    VastaaPoista