torstai 26. huhtikuuta 2018

Verhoilla muutosta makuuhuoneisiin

 Kaupallinen yhteistyö Jotex

Viime kuussa päivitin meidän olohuoneen ilmettä uusilla verhoilla ja nyt sain tilaisuuden tehdä saman myös muutamaan muuhun meidän makuuhuoneista, kun sain Jotexilta muutamat erilaiset verhot meille. Olen ollut olohuoneen verhoihin tyytyväinen ja varsinkin sävy on juuri sitä mitä hain, joten innoissani odotin myös näitä muita verhoja ja sitä vastasivatko ne kuvauksiaan. Meillä ei koko tässä talossa asumisen aikana ole ollut makuuhuoneessa pitkiä verhoja, joten päätin kokeilla, että miltä ne näyttäisivät vuosien kappavaiheen jälkeen. Rohkeana valitsin tietenkin niinkin värikkäät kuin valkoiset verhot! Olohuoneen verhorevittelyn jälkeen pidättäydyin maltillisimmissa väreissä :) Ajattelin, että noilla on helpoin lähteä kokeilemaan ja sitten tilata muunkin värisiä, jos verhot sopivat tilaan.


Meidän verhot ovat siis pellavaiset Hedda-verhot, jotka kiinnitetään kivoilla ripustuslenkeillä. Jotexin sivuilla oli aika vaihtelevat kokemukset näistä verhoista; osa oli kehunut ja osa taas todella pettynyt, lähinnä väriin. Jossain kommentissa sanottiin, että valkoiset verhot olivat ihan kellertävät ja sitä pelkäsin eniten. Nämä meidän ovat kuitenkin ihan kirkkaan valkoiset. Onneksi!


Meillä tapahtui jo rakennusaikana pieni moka oikeastaan kaikkien verhotankojen kanssa tai lähinnä niiden asennuksessa. Kaikki on asennettu liian lähelle ikkunaa, jolloin sivuverhoja on ollut vaikea edes käyttää, ellei niissä ole sitä paksua rypytysnauhaa takana jolla ne saa tuon kiinnikkeen ohi laitettua. Toinen vaihtoehto on tietenkin reikä verhossa sillä kohtaa! :D Siinä mielessä nuo lenkit ovat kätevät, että ne asettuvat kummallekin puolelle tuota kiinnikettä. Tangossa riitti onneksi mitta siihen, että levennettiin sitä sivummalle. Esimerkiksi tämmöisiä mokia varten Jotex on luonut näppärän verho-oppaan, johon eilen tutustuinkin. Sieltä löytyi oma sivu pelkästään verhojen kiinnittämiseen erilaisilla tangoilla ja vaikkapa siihen, miten verhoja kannattaa asetella erilaisiin ikkunoihin ja tiloihin. Itse olen tosi surkea tällaisissa asioissa, joten kiva että löytyy selkeitä kuvia sisältäviä oppaita. Oppaassa oli erilaisia verhotyylejäkin esiteltynä, itse hain tällä sitä "kevyttä ja ilmavaa" tyyliä, koska mulle sopii tällainen simppeli juttu.


Olen mieltynyt muiden makuuhuonekuvissa verhoihin, jotka ovat hieman ohuehkot, ylipitkät ja huolettoman näköiset. Tilasin nämä muistaakseni mitassa 250cm ja ne jäävät juuri sopivasti ylipitkiksi. Tuohon verhon pituuteenkin oli oppaassa sääntö eli normaalin verhon pitäisi sijoittua sentti lattian yläpuolelle ja ylipitkän taas pitäisi olla noin 20cm pitkä, että se ei näytä tyhmältä. Meillä on varmaan aika lailla tuo parisenkymmentä senttiä näissä nyt ylimääräistä silmämääräisesti katsottuna. Enpä ole tämmöisistäkään säännöistä ennen tiennyt, vaan joka päivä oppii jotain uutta. Mutta melkein olisi voinut olla vaikka kahdet tällaiset verhot tuohon niin olisi saanut runsaammat!Meillä on aina ollut makuuhuone se huone, jota ei oikeastaan ole sisustettu mitenkään. Se on ollut aina yhtä tylsä ja kolkko ja saman näköinen vuodesta toiseen. Ajattelin, että verhot voisivat tuoda vähän pehmeyttä ja kodikkuutta tilaan. Tähän huoneen suhteen on muutenkin suunnitteilla vähän muutoksia kun olemme miettineet sängyn vaihtoa ja myös sängyn vastaisen seinän maalausta.Meillä makkari on se vähiten käytössä oleva huone päivisin, joten ehkä siitä syystä siihen ei ole tullut panostettua niin kovasti. Kirjahylly ahdistaa kun kirjat ovat sekavan näköisiä ja olohuoneesta sähköpianon tieltä poistettu lipasto etsii paikkaansa vaan ei oikein löydä sitä. Ehkä uudet verhot nyt antavat tempauksen sitten sisustaa tätä huonetta lisää vähän viihtyisämmäksi!


Meidän makkarin lisäksi myös tyttöjen huone sai kesäistä ilmettä kivan Flynda-laskosverhon avulla. Myös tähän huoneeseen olen katsellut esimerkiksi uutta mattoa, koska vanha alkaa olla kestolikainen. En tajua miten tuo matto voi mennä niin likaiseksi kun huoneessa ei kuitenkaan syödä mitään niin mistä ihmeestä ne kamalat tahrat tulevat, jotka eivät lähteneet edes kunnon pesussa viime kesänä pois?!?

Löysinkin jo yhden ihanan vaaleanpunaisen maton, mutta se oli himpun verran isompi kuin tämä nykyinen. Voiko matto sisustuksellisesti olla tuolla Ikean lipastojen alla? Nykyisin tuo reuna on vähän hankala, koska sen jäädessä vähäkään ruttuun eivät kaapin ovet tahdo oikein aueta. Siksikin olisi parempi, että matto olisi tuolla alla. En tiedä sitten näyttäisikö se miten tyhmältä, mutta tässä voisi kyllä mennä toimivuus edellä :)


Kukkakuosit tuntuvat tulevan nyt joka tuutista ulos, joten valitsin sellaista myös tyttöjen verhoon. En muista onkohan mulla koskaan ollut kukkakuosisia verhoja, jos Marimekkoja ei lasketa. No, kerta se on ensimmäinenkin ja minusta nämä on söpöt eikä liian ysärit vaikka kukalliset ovatkin.


Nämä ovat tuollaiset laskosverhot, jotka voi säätää itselleen mieluisan mittaisiksi. Hetki kesti kyllä noiden kanssa nyhrätessä, kun tuo naru oli paljon pidempi kuin tuotekuvissa ja lopulta päädyin kiinnittämään sen takapuolelle hakaneulalla :D Yllätyksenä tuli myös nuo kukkien hopeat osuudet, jota en verkkosivuilta hoksannut. Nyt kun kävin katsomassa niin kyllä se kuitenkin selvästi näkyi tuotekuvassa joka oli otettu läheltä. Tytöt kuitenkin tykkäsivät verhoista ja se lienee tärkeintä, koska heidän huonehan se on.


Monet sanovat, että sitä on tullut vanhaksi kun alkaa olemaan esimerkiksi vuodenaikaverhoja tai ylipäätänsä vaihtelee paljon verhoja. Oon vissiin aina ollut sitten syntymävanha, koska mulla oli jo opiskeluaikana esimerkiksi jouluverhot erikseen ja myös kesällä ja talvella erit. No henkinen marttahan mää jo oon käsitöiden osalta, joten miksi en menis myös verhoasioissa sinne osastolle. Niillä on vain niin helppo vaihtaa täysin saman huoneen ilmettä. Varsinkin kun olen hoksannut, että voi ehkä jo ostaa jotain muutakin kuin mustavalkoista!

Miten teillä, vaihtuuko verhot tiuhaan vai pysyvätkö ne yhdet ja samat ikkunoissa vuodesta toiseen? Ja luuletteko, että teillä olisi käyttöä tuollaiselle verho-oppaalle?
Jos on taloudessa verhojen mentävä kolo, niin tarjoan teille -20%:n alennuksen koodilla CURTAINGUIDE ja se on voimassa kaikkiin verhoihin  6.5.2018 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti