perjantai 13. huhtikuuta 2018

Tallinna talvella

Olimme miehen kanssa viime helmikuussa aikuisten minilomalla Tallinnassa. Ehdin jo kirjoitella meidän ravintolakokemuksia ja nyt ajattelin kertoa yleisesti mitä tykättiin Tallinnasta ja mitä me siellä tehtiin.

Meidän äiti haki lapset torstai-iltana meiltä ja meidän juna lähti perjantaina heti aamulla kohti Helsinkiä. Tallinnan puolella oltiin iltapäivällä. Perjantaina ei ehditty ihan hirveästi tehdä mitään kummempaa, kuin käydä vähän kävelemässä vanhassa kaupungissa ja hakea hieman evästä meidän asunnolle. Illalla kävimme Pullissa syömässä.Lauantaina tehtiin sitten senkin edestä asioita! Käytiin mm. ostoksilla Viru-keskuksessa sekä Karnaluksilla, joka on valtava kolmikerroksinen käsityökauppa. Tutustuttiin siihen vähän uudempaan Tallinnaan kun edellisenä päivänä kierreltiin pikaisesti vanhassa kaupungissa. Tallinna on erittäin mielenkiintoinen kaupunki, kun siellä on uutta ja vanhaa sulassa sovussa ja sopii siksi hyvin monenlaisille matkailijoille. On historiaa siitä tykkäävälle, mutta myös esimerkiksi ostosmahdollisuuksia.


Itse rakastan rantalomien lisäksi myös kaupunkilomia ja sitä, että voi vaan kävellä paikasta toiseen ja ihastella erinäköistä miljöötä mihin kotona on tottunut! En ole tainnut koskaan aiemmin käydäkään talvisaikaan missään reissussa, joten mukavan erilainen kokemus tämäkin ja kauniin tunnelmallista oli illalla, kun joulun jäljiltä paikoillaan roikkuvat valot syttyivät ympäri Tallinnaa.


Tykkään myös historiallisista kohteista ja vanhoista rakennuksista, vaikka en museoissa jaksakaan kiertää. On hauska miettiä, että millaista elämä on ollut tuolla silloin, kun rakennukset ovat olleet suhteellisen uusia. Kuinka erilaista elämä on tuolloin ollut. Mahtavaa, että  noita rakennuksia on vielä pystyssä, että näin satojen vuosienkin jälkeen me päästään nauttimaan tuosta historian havinasta.Ilman lapsia reissaamisessa on se hyvä puoli, että voi oikeasti rauhassa vain kierrellä kaupunkia ilman, että kukaan väsyy ja narisee jatkuvasti. Ymmärrän, että luonnollisesti tuollainen kaupunkiloma ei ole se ihanteellisin lasten viihtymisen kannalta. Varsinkaan talvella!Itseni yllätti myös se, että oltiin monta päivää vain kahdestaan ja puhuttiin todella vähän lapsista! Vaikka lapset ovat tietenkin tärkeitä ja rakkaita, niin kyllä se yllätti, kuinka paljon juttua löytyi myös muista aiheista. Lapset varastavat arjesta niin ison osan, että luonnollisesti kotonakin puheet liittyvät yleensä myös heidän tekemisiinsä. Varsinkaan kun ei hirveästi tule tehtyä mitään kodin ulkopuolella, ainakaan yksin.

Lauantaina käytiin myös Telliskivessä, joka on tuollainen taiteellinen keskittymä Kalamajan alueella. Erittäin suosittu boheemien tyyppien keskuudessa, mitä me ei todellakaan olla :D Alue itsessään oli kuitenkin sellainen, että siinä riitti näkemistä vähemmän taiteellisillekin tyypeille.


Telliskivessä oli paljon erilaisia pieni kauppojakin, joissa myytiin esimerkiksi sisustustavaroita, lastenvaatteita sekä luonnonkosmetiikkaa. Eksyttiin myös paikalliselle itsepalvelukirpparille, joka oli kuitenkin juuri lopettelemassa niin ei tehty siellä löytöjä. Muistaakseni tuolla on kesäisin joku iso pihakirppiskin?


Taiteellisuus näkyi jo paikan seinissä,  joita koristivat toinen toistaan upeamman seinämaalaukset ja taideteokset!


Alueella on ennen tainnut sijaita jotain tehdastoimintaa ainakin näistä rakennuksista päätellen. Tykkään jotenkin tosi paljon tällaisista rouheista tehdasmaisemista. Olisi hieno käydä tuollaisessa lokaatiossa kuvaamassa vaikka jotakin vaatekuvia! Jos sellaista sattuisi harrastamaan enemmänkin :D


Tallinnan reissulla bongasimme myös mielenkiintoisimman olutetiketin ikinä! Meille ei oikein koskaan valjennut, että mitä tuo OIKEASTI esitti, koska veikkaan, että ei ainakaan sitä mikä siitä tulee ensimmäisenä mieleen :D Jos joku tietää, niin jaa mieluusti meillekin tieto niin ei tarvitse enää pähkäillä!


Ja koska me ollaan miehen kanssa aina niitä idioottituristeja, jotka ottaa näitä pöljiä kuvia niin jatkettiin toki hyväksi todetulla linjallamme myös tällä reissulla. Nyt tekin pääsette nauttimaan näistä mahtavista turistikuvista parin kappaleen verran :)Telliskivestä lähtiessämme käytiin myös maailman miehekkäimmässä kahvilassa syömässä laskiaispullat! Vaan kyllä tosimies voi pinkkiin kahvilaan mennä. Viereisessä pöydässä oli menossa leivoksen kuvaaminen someen kun kaksi paikallista nuorta naista käytti koko meidän kahvittelun ajan siihen, että ottivat toisistaan erilaisia kuvia söpöjen yksisarviskuppikakkujen kanssa. Tarkkaa hommaa oli ilmeisesti ja epäiltiin jo, että raskivatkohan syödä noita ollenkaan vai ostivatko vain rekvisiitaksi, mutta kyllä ne lopulta parempiin suihin päätyivät.


Kaiken kaikkiaan Tallinna oli oiva valinta tällaiselle lyhyelle lomalle, jonka aikana ei ehdi kovin kauaksi lähteä. Näkemistä on sopivasti eikä aika ehdi mitenkään tulla pitkäksi ja enemmänkin saisi olla aikaa, jos oikeasti haluaisi vaikka kunnolla käydä shoppailemassa! Meidän tarpeisiin tämä oli kuitenkin nappivalinta ja saatiin haluamamme irtiotto arjesta ilman lapsia.

Ajattelin, että voisin tehdä lyhyen postauksen meidän majoituksesta, jos joku sattuu vaikka olemaan kiinnostunut airbnb-asunnosta vanhan kaupungin alueella!

Jos te olette käyneet Tallinnassa niin mitä olette tykänneet ja mikä siellä on parasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti