keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Pääsiäispuuhia 2018 ja vinkki suussasulavaan passionkakkuun!

Palataanpa vielä hetkeksi pääsiäiseen, jonka vietimme tänä vuonna lähes kokonaisuudessaan miehen kotona. Ei olla käytykään anoppilassa vissiin joulun jälkeen, joten oltiin sitten kerralla useampi yö. Ajeltiin perjantaina sinne ja paikalla olivatkin jo lasten serkut.


Mitään ihmeellisyyksiä ei oltu suunniteltu. Harrastettiin sellaista rentoa yhdessäoloa ja ulkoilua kauniissa säässä. Perjantaina kun tultiin, oli pääsiäispupu käynyt jättämässä viestejä pitkin anopin kotia ja kun viesteissä olevat vihjeet saatiin selvitettyä, löytyi varastosta pupun jättämä kori täynnä suklaapupuja sekä pienimmälle serkulle mandariini, koska hän ei vielä suklaata syö :) Kunniaa en tästä voi ottaa itselleni vaan miehen veljen vaimo oli tämän kivan yllätyksen järkännyt yhdessä pääsiäispupun kanssa tietenkin ;)


 Käytiin myös koko porukalla makkaranpaistossa ja koolla olikin koko serkuskatras pienin mukaan lukien! Tänä vuonna pääsiäisenä kyllä säät suosivat ja joka päivä porotti aurinko ja pakkasta oli muutaman asteen verran.


Lasten mielestä parasta oli varmasti setä, joka ajelutti lapsia moottorikelkalla. Minäkin kävin varmaan melkein parinkymmenen vuoden tauon jälkeen ajamassa kelkalla!

Aava maireana kelkan kyydissä. Ei äidin kyyti kelvannut vaan piti päästä sedän kanssa ajelemaan.
Yllätykseksi myös Viia halusi kelkan kyytiin ja mies kävi sitten tekemässä pienen lenkin myös Viian kanssa.

Käytiin myös laskemassa mäkeä lasten kanssa, vaan ei meinaa oma kunto riittää nousta isoa mäkeä montaa kertaa ylös, varsinkin kun Viia istui välillä pulkassa ja vaati vetää ylös :D Toisaalta mua pelottaa jotenkin tuo mäenlaskukin nykyisin, niin suosiolla jäin ylös katsomaan kun lapset laskivat!Ihan paras veto oli ottaa sukset mukaan, koska mikä nyt voisi olla mahtavampaa kuin järven jäällä hiihto noin kauniilla ilmalla!? Tai no, on niitä mahtavampiakin asioita varmasti, mutta kyllä tuolla sielu lepäsi kun sai rauhassa hiihdellä tasaista latua niin pitkälle kuin itsestä tuntui. Kuuntelin samalla äänikirjaa, joten lenkki hurahti aina nopeasti. Kävin jokaisena päivänä hiihtämässä vajaan kympin.

Lauantai-iltana käytiin iltaa istumassa miehen ystävien luona ja mukavastihan tuo ilta hurahti! Oltiin sen verran tylsiä, että lähdettiin siinä vaiheessa kotiin kun muut suuntasivat baariin, koska ei Viikate ja melkein parinkympin liput oikein houkuttaneet. Saati se seuraavan päivän väsymys mikä siitä baarista olisi väistämättä seurannut! Niinpä nukuttiin hyvät unet ja kävin heti aamulla hiihtämässä ja mies ja mummu veivät lapset sillä aikaa ulkoilemaan. Sunnuntaina ajeltiin sitten kotiin ja ehdittiin hetki olla rauhassa kotonakin ja saatiin maanantaina ystäviäkin kylään.


Kotona tein mukaan jo juustokakun, että voisimme porukalla syödä sitä pääsiäisenä. Tein ensimmäistä kertaa passionjuustokakkua ja se oli kyllä herkullista. Ohje löytyi Annin uunista-blogista. Hieman laitoin enemmän tuota passionhedelmää ja maku oli silti aika mieto. En ole kamalasti käyttänyt mascarponea juustokakuissa, koska minusta se maistuu sellaisenaan niin tunkkaiselta. Juustokakun yhtenä osana se sai kuitenkin aikaan juustokakussa sen samettisuuden ja taidan jatkossakin korvata normaalin tuorejuuston tällä!


Tätä pitää tehdä toistekin, oli omaan makuun yksi parhaista juustokakuista joita olen tehnyt tai maistanut. Äkkiseltään edelle menee vain caipirinha-juomajauheeseen tehty limejuustokakku, mutta sitäkään ei voi enää tehdä kun vuosia sitten Santa maria lopetti tuon juomajauheen valmistuksen.


Koristeeksi laitoin passionhedelmää, sen siemeniä ripoteltuna päälle, ananaskirsikoita sekä suklaamunia. Ohjeesta poiketen tein tähän normaalin kakkupohjan, koska en itse niin paljon välitä keksi+voi-yhdistelmästä.


Kaiken kaikkiaan oli todella hauska ja varsinkin rentouttava pääsiäinen! Mukavia nuo neljän päivän vapaat kun ehtii tehdä vähän enemmän juttuja eikä heti ole taas maanantai. Normaali viikonloppu livahtaa aina niin kamalan nopeasti! Seuraavaa pitkää vapaata ei olekaan tiedossa hetkeen kun joudun menemään helatorstainakin töihin, kiitos kikyn.

Miten teidän pääsiäiset sujuivat?

1 kommentti:

  1. Kaunis kakku!
    Itse en niin liivatteesta välitä ja sen vegaaniset korvikkeet ei jotenkin toimi niin olen nykyään tehnyt juustokakut ilman kumpaakaan ja hyvin ovat pysyneet kasassa :) tokihan se koostumus on sitten semmoinen "tarttuva" mutta ei ole meitä haitannut.

    VastaaPoista