sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pienesti pääsiäistä

Pääsiäinen lähestyy jo kovaa kyytiä. Itse asiassa niin kovaa, että jotenkin en tajunnut sen olevan jo ensi viikolla! Me ei olla ehditty kylvää vielä ollenkaan mitään rai- tai ohraruohoja. Ehkä huomenna pitää, jos meinaa sellaiset saada kasvatetuksi.


Ollaan monesti pääsiäisen aikaan jommassa kummassa mummulassa, joten meillä ei kauheasti ole kotiin kertynyt mitään pääsiäisperinteitä. Täällä meillä trullit kiertävät juuri pääsiäisenä kun ei olla kotona ja meidän molempien mummuloissa viikkoa ennen pääsiäistä, joten lapset eivät ole koskaan käyneet edes virpomassa! Virpomisoksia ollaan kyllä joku vuosi muistaakseni koristeltu siitä huolimatta, että niitä ei ole käytetty. Miksi ei voisi joka puolella Suomea olla se virpominen samana päivänä niin helpottaisi kaikkien elämää, kun ei kenenkään tarttisi arpoa, että milloin virvotaan!


Jotain pientä pääsiäiskoristetta olen yleensä laittanut huolimatta siitä, että ollaanko oltu kotona vai ei. Ainakin joku kiva kevätkukka pitää aina ostaa. Tänä vuonna en ole vielä narsisseja laittanut, mutta ruokakauppareissulla ostin jo ensimmäisen helmililjan. Ainut esillä oleva pääsiäiskoriste on tuo ihana keraaminen muna, jonka ostin Kärkkäiseltä. Bongasin sen alun perin tutun instassa ja pakko oli hakea itselle samanlainen. Onhan tuo nyt aika söpö.


Vuosia sitten ostin myös nämä mustat pääsiäismunat jostain, mutta en kyllä yhtään muista enää mistä. Ripustin ne olohuoneessa oleviin oksiin. Bongaa kuvasta myös meidän yksi sivukaiutin! :) Nyt on ihana pitkästä aikaa myös ottaa valokuvia, kun luonnonvaloa riittää enemmän kuin se viisi minuuttia päivässä. Tänäänkin oli aivan upea keli ja kävin ensimmäistä kertaa tälle talvelle hiihtämässä joen jäällä. Tuollainen tasamaahiihto sopii itselle paremmin kuin kovin mäkinen maasto, jossa ylämäki vie kaikki mehut ja alamäki menee toipumiseen ja sitten onkin taas se ylämäki!


Muuten on ulkoilut jääneet aika vähälle, kun kaikilla kolmella lapsella on ollut kuumetta. Viiahan tuntuu olevan koko ajan kuumeessa, mutta nyt yllättäen myös Veetillä oli kuume. Tein ystävän lapsen synttäreille täytekakun ja kävin eilen viemässä sen ja kun tulin takaisin, näki Aavan silmistä selvästi, että nyt on kuumetta. Mittasin samalla kaikkien kuumeet, vaikka muut eivät yhtään kuumeisen oloisia ja näköisiä olleetkaan. Yllättäen kaikilla olikin yli 38 kuumetta! Ollaan siis vietetty sairastupaa, vaikka eipä noista lapsista yhtään huomaa, että olisivat sairaana. Meno on vain entistäkin villimpää, kun ei pääse pihalle. Outoa tässä on ollut se, että Veeti on leikkinyt kumpanakin päivänä Aavan kanssa ja sitä ei tapahdu oikeastaan ikinä! Toivottavasti tuo positiivinen asia saa jatkoa. Huomenna saadaan mummu sitten hoitoavuksi, kun töissä on kummallakin vähän sellainen tilanne, että poissaolo olisi haastavaa just nyt.


Jos muuten aiempien vuosien pääsiäiset kiinnostavat, niin niistä löytyy juttua ainakin täältä, täältä  ja täältä . Tuossa ensimmäisessä linkissä on meidän pääsiäisruokia vuodelta 2016, jos pääsiäisen menu on vielä miettimättä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti