tiistai 6. maaliskuuta 2018

Kodinhoitohuoneen pintaremontti

Alunperin kodinhoitohuoneessamme oli valkoiset seinät ja yksi tehosteseinä, jonka piti olla harmaa, mutta todellisuudessa se oli aika beige. Kuvia vanhasta kodarista näet tästä. Tuo beigeen taittava harmaa ei oikein iskenut kunnolla koskaan, koska inhoan beigeä. Ehkä tuossa huoneessa tietty valo oikein korosti sitä beigeä eikä harmaata.  Halusin pientä freesausta tilaan ja viime vuonna päätin sitten, että se tehdään maalaamalla tuo päätyseinä uusiksi. Tämä oli lisäksi myös aika edullinen vaihtoehto, koska maali nyt ei ihan kamalasti tuolle pienelle pätkälle maksa.


Maaliksi valikoitui Tikkurilan takorauta, joka on lähes musta. Kuvissa näyttää ehkä harmaammalta kuin todellisuudessa. Mielestäni todella tumma seinä antaa mukavasti ryhtiä tuohon tilaan, joka on aika pieni. Hieman liian kuivalla pensselillä ilmeisesti maalattiin, kun seinä jäi hieman epätasaiseksi. Hieman liian kuivalla pensselillä ilmeisesti maalattiin, kun seinä jäi hieman epätasaiseksi. Ei sitä onneksi selvästi erota jos ei ala tuijottamaan tarkasti. Seinä myös huusi jotain täytettä ja pitkään mietin, että mitä se voisi olla.   Hyllyjä tuohon en kaivannut, koska en tarvitse tuolla oikeastaan ylimääräistä säilytystilaa. Vaikka kodinhoitohuone onkin pieni, niin siellä on edelleen tyhjää tilaa eikä lisätilalle ollut tarvetta.


Halpa-Hallista ostin pyöreän, valkoisen peilin ja toiseen reunaan laitoin kirpparilta löydetyt Ikean keraamiset purkit, joissa on ihan muovikukat sisällä. Tila on suhteellisen pimeä lähes koko päivän ihan aamua lukuunottamatta, joten oikeita kasveja en viitsinyt käyttää. Ne tulevat myös kalliiksi, koska eivät mun hoidolla pysy hengissä!


Tykkään lopputuloksesta paljon ja se on miljoona kertaa parempi kuin se vanha maali. Tähän tottui myös silmä todella nopeasti, joten kaipa se kertoo siitä, että valinta oli onnistunut. Saatiin vähän särmää tuohon muuten niin tylsään huoneeseen. Meillä aukeaa ovi eteisestä tähän kodariin ja se on poikkeuksetta auki, joten on ihan kiva, että avautuma näkymä on mieleinen. Kaikki epämääräinen roju jota tahtoo kertyä kodarin lattialle, jää kuitenkin kivasti piiloon tuonne oikeaan reunaan tuosta alakuvasta katsottuna ja ne eivät oikeastaan näy eteiseen ollenkaan.


Muutamia uusia juttuja laitoin myös meidän ykkösvessaan. Pyyhkeille tein pienet pyyhekoukut puuhelmistä. Hieman jatkojalostusta nämä kaipaisivat siinä mielessä, että nyt pallot tipahtavat pois jos pyyhkeen ottaa koukkuineen irti naulakosta. Langan pitäisi olla paksumpaa, nahkatyyppistä ehkä että solmun voisi tehdä tuohon puuhelmen päälle joka pitäisi sen paikoillaan. No vaihdetaan jos jaksetaan!


Narutkin ovat vielä eri mittaiset. Mutta miten noin pienen asian korjaaminen voikin olla muka niin työlästä, että sitä ei saa millään tehtyä?!?


Vihreää toin vessaan tekokasvin avulla. Ostin tämän alunperin Kärkkäiseltä noita kodarin seinällä roikkuvia ruukkuja varten, mutta tämä ei mahtunutkaan niiden sisälle. Tähän asti se on hengannut kodarin tasolla, mutta nyt hoksasin kaivaa tälle tuon betoniruukun kaapista niin siirsinkin sen vessaan! Meillä kävi ystäviä kylässä ja heidän kolmevuotiaskin tokaisi, että "Vau, onpa teillä hieno vessa kun on kukkakin!" tai jotain tuon suuntaista :D


Betoni ja vaaleanpunainen, kirpparilta ostettu käsisaippua tuovat vähän piristystä muuten niin valkoiseen tilaan. Se seinähylly tuonne mulla on vielä etsinnässä, kun ei oikein mieleistä ole vielä löytynyt. Osaisiko joku vinkata, että mistä saisi ostettua nahkaremmia? Semmoista parin sentin paksuista ehkä? Siitähän voisi kivasti askarrella hyllyn parin levyn avustuksella. Ehkä myös pitänee katsastaa kauppojen vyövälikoima, mutta en ehkä haluaisi niitä reikiä siihen. Toisaalta sellaiset seinästä seinään menevät koivulevytkin olisi ihan kivat, mutta ne olisi varmaan pakko kiinnittää jollain kiinnikkeillä, jotka ikävästi näkyisivät sitten. Jos teillä on blogeissanne kivoja hyllyjä seinässä niin pistäkää toki linkkiä kommenttiboksiin niin käyn vierailulla! Koko isompi kuin esim String Pocket.Tämmöisillä pienillä ja edullisilla muutoksilla saa kivasti vaihtelua tiloihin, joissa ei voi sit muutosta vaikka tekstiileillä kovin kummoisesti tehdä. Tai no vessassa toki on käsipyyhkeet, mutta meidän kodinhoitohuoneessa ei ole esimerkiksi verhoja, mitä vaihdella.

6 kommenttia:

 1. Vau mikä kodari!
  Meillä on "eteisen" käytävä maalattu tuolla takoraudalla. Se on kyllä ihan mustan näköinen, paitsi jos vie jotain mustaa rinnalle :D
  Miten siis meinasit askarrella hyllyn nahkaremmistä?
  Voisiko sitä leikata itse nahasta?
  t. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kiva sävy, kun ei ihan täysin musta musta ole. Ajattelin siis ostaa jotkut mittaan leikatut levyt, joiden kiinnikkeet ois ne nahkaremmit! Ymmärtääköhän tästä selityksestä mitään :D

   Poista
 2. On kyllä upea. Ja noi koneet ihanasti "piilossa". Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne myös säästää tosi paljon tilaa pienestä kodarista noin.

   Poista
 3. Onpa tyylikäs kodari! Kyllä kelpaa pyykkiä pestä :) miten nuo koneet on upotettu tuonne? En käsitä :D
  Mitä tuon "koneseinän" takana on? Muistatko paljonko tuo peili maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuossa takana on sauna ja koneet on tavallaan saunan lauteiden alla, koteloituna laatalla :) Oisko tuo peili ollut parinkympin luokkaa?

   Poista