maanantai 19. helmikuuta 2018

Sisustusinspiraatiota kevääseen

 *sisältää mainoslinkkejä

Se ois taas kevät ja sen tietää siitä, että mieli alkaa harhailla kaikissa sisustusjutuissa. Olen todella saamaton sisustaja. Haaveilen ja katselen mielelläni kuvia kauniista taloista ja sisustuksista, mutta käytönnön toteuttamisessa olen todella huono. Siksi meillä harvoin mitään suurempaa sisustellaankaan. Nyt olen huomannut taas selailevani verkkokauppoja ideoiden toivossa. Hankintalistallakin olisi vaikka ja mitä, mutta tällä hetkellä ylimääräinen raha menee matkakassaan, enkä ainakaan nyt ole mitään isompia sijoituksia sisustukseen laittamassa. Onneksi edullisilla tekstiileillä pääsee jo pitkälle!

Matto on sellainen, mikä on todennäköisesti hankintalistalla seuraavaksi. Meillä on tällä hetkellä olkkarissa Elloksen Uni, joka tosin on toisin päin kuin blogin kuvissa. Se löytyy vieläkin valikoimista täältä. Matto hommattiin sillä ajatuksella, että se on puklun vauvan kestävä ja hinnaltaan suhteellisen edullinen. Isoja mattoja oli muutenkin vaikea löytää! Meidän maton väri on harmaa, joka taittaa ainakin meillä vähän vihreään, sellaiseen ei niin kivaan vihreään. Kuvissa muuten näyttää täydellisen harmaalta! Halpa ostettiin sen vuoksi, että joskus vauva-ajan jälkeen raskittaisiin ostaa joku "the matto". Sitä ei ole vielä tullut vastaan. En oikein osaa päättää, että mitä haluaisin. Tuo ensimmäisen kuvan villamatto näyttää todella kauniilta! Onko kenelläkään tuota vielä? Hintaa tosin jäisi -50% alekoodilla vielä yli 300e, joka on kyllä jo melko lailla budjetin ylärajalla! Tosin olisin sen valmis maksamaan, jos matto olisi kaikin puolin täydellinen ja sellainen, että se kestäisi sitten vuosia.

Amarillo villamatto
Haluaisin nyt ehkä jonkun himpun vaaleamman maton kuin nykyinen, mutta en ole ihan varma, olisiko matto yksivärinen vai kuviollinen. Pistän siis mietintämyssyn päähän ja alan katsella sillä silmällä mieluisia vaihtoehtoja. Saa toki myös vinkata kivoja mattoja, joiden hinta mieluusti alle kolmen sadan. Mitä halvempi ja hyvä hintalaatusuhde, sen parempi!

Raleigh matto
En ole koskaan ollut mikään edelläkävijä muodin tai sisustuksen saralla ja sytyn hieman hitaasti uusiin trendeihin. Yleensä ne ovat jo totaalisen out kun itse niihin tykästyn. Mutta eipä sillä väliä ole, koska oman kotini voin sisustaa vaikka kuinka huonosti ja muodittomilla tavaroilla, koska itsellehän sitä sisustusta tehdään eikä muille. Voin siis olla ihan niin epätrendikäs kuin haluan! :) Pääasia, että kotona viihtyy ja se tuntuu omalta.

Meillä on ollut aina aika mustavalkoinen linja myös tekstiilien suhteen, koska en halua maksaa kovinkaan paljoa värikkäistä tekstiileistä, joihin kyllästyn. Mieluummin panostan ajattomaan, vaikka se enemmän maksaisikin. Nyt olen kuitenkin kevään myötä alkanut himoitsemaan värillisiä verhoja olkkariin! Meillä on ollut mustavalkoiset verhot koko neljän vuoden ajan mitä olemme tässä asuneet. Muistan muinakin keväinä harkinneeni niitä värillisiä verhoja, vaan silloin en löytänyt niitä täydellisen värisiä, joten ne jäi hankkimatta.

Haluaisin ehkä jotkut tällaiset ohuehkot, hennon vaaleanpunaiset verhot, jollaisia meillä ei koskaan ole ollut! Voisivat olla kivaa vaihtelua meidän muuten niin mustavalkoiseen sisustukseen.
Pembroke sivuverhot
Leavy sivuverhot
Itseänikin yllätti, että tykästyin myös vähän näihin vihreisiin verhoihin. Näihin sopisi kauniisti jotkut kivat, vaaleanpunaiset tyynyt. Ehkä en kuitenkaan niin hurja ole, että tällaisia vihreitä verhoja osaisin ostaa! Voisi olla, että olisivat yhden kauden juttu, jonka jälkeen en osaisi niitä enää käyttää. Ehkä mieluummin satsaisin siis vaaleanpunaisiin verhoihin ja otan vihreää vaikka koristetyynyyn. Myös sininen väri tyynyissä houkuttelee! Huomasin nimittäin katselevani Ellokselta noita Marimekon uutuuksia, joista osa oli pirtsakan sinisiä.

Marimekko Mynsteri tyynynpäällinen
Meidän ykkösvessaan olen myös katsellut jotain kivaa hyllykköä, jolla saisi hieman särmää meidän valkoiseen vessaan. Tavaroiden avulla voisi sisustusta halutessaan vaihdella. Meillä ei myöskään ole lääkekaappia, joten ylähyllyille voisi laittaa jonkin kivan rasiaratkaisun, jonne laittaa laastareita sun muita tarpeita. Monet hyllyt ovat kuitenkin vähän liian pieniä makuuni, vaikka kuvissa näyttävät isoilta. Tämä Elsa-hyllykkö oli aika kaunis, pitänee mittoa vessaa vielä tarkemmin, että istuisiko tämä sinne mittojen puolesta.

Elsa-hyllykkö
Joistain syystä tekisi myös mieli saada väriä myös seiniinkin! Vähän haaveilen maalista joko makuuhuoneen tai wc:n päätyseinään. Tosin haluaisin myös vaihtaa sänkyä ennen maalausta, joten voi olla, että se maalaaminen jää myöhempään ajankohtaan. En myöskään osaa päättää sävyä! Niitä on niin paljon ihania :) Me on tarkoituksella rakennusvaiheessa jätetty kaikki seinät valkoiseksi ja maalipinnalle, että niitä on helppo muuttaa myöhemmin kun inspiraatio iskee. Kodinhoitohuoneen seinän jo maalasin mustaksi. Pitäisikin siitä ottaa kuvia, en ole tainnut lopputulosta ehkä esitelläkään.

Alla muutamia inspiraatiokuvia, jotka poimin Elloksen ja Jotexin sivuilta samalla kun katselin noita sisustusjuttuja. Ihana kun nettikaupoissa on tämmöisiä valmiita stailauksia, mistä ottaa ideoita! Rakastan Ikealla käymistä juuri sen vuoksi, että siellä on joku valmiiksi sisustanut niitä huoneita, mistä voi poimia itselle ne parhaimmat yksityiskohdat. Näissä on myös jokaisessa värillinen seinä. Houkuttaisi sellainen kylmä persikkainen sävy, mutta toisaalta musta ja harmaakin ovat kauniita!




Tässä alemmassa kuvassa on tosi kaunis tuo sävy seinässä, voisi olla sellainen rauhoittava makkariin. Pitänee ehkä lähteä maalikauppaan hakemaan niitä maalikarttoja!


Tässä kuvassa on ihanaa vihreyttä! Tosin seinä on beige, siitä väristä en perusta.

Elloksella oli muuten just nyt menossa kamppis, jossa on paljon tuotteita -20% alella koodilla 375712. Tarjous on voimassa 26.2.2018 ja etusivulta näkee merkit, mitä alennus koskee. Alessa on myös sisustustuotteita vaatteiden lisäksi. Kannattaa hyödyntää jos meinaa jotakin sisustusjuttua hommata! Itse taidan vielä käydä ainakin verho-osaston läpi paremmalla ajalla.


Onko teillä mitään sellaisia sisustuksellisia juttuja, jota haluaisitte päästä toteuttamaan just nyt?

4 kommenttia:

  1. Noi valkoiset lakanat joissa mustat tereet näyttävät tosi upeilta! Muutenkin tuli paljon kivoja vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä tämmöiset kuvat antaa kivasti vinkkejä, pinterestistä varmaan löytyisi lisää ihasteltavaa!

      Poista
  2. Ei mikään pikkujuttu, haaveilen rakentamisesta :D
    Olisi ihanaa saada koti jonka olet itse suunnitellut ja se on meidän perheen tarpeille tehty!
    Meillä on nyt tapetit seinissä koska maali ei yksinkertaisesti näyttäisi hyvältä näissä seinissä ja tapetit on valittu vaaleiksi että saadaan tämä joskus myytyä, ei varsinaisesta meidän tyyliä. Haaveilen siis maalatuista seinistä, ihanaa väriä esim.petrooli, serpentiini, ne näyttävät olevan nyt in ja ovatkin kyllä kauniita!
    Sisustaminen on ehkä semmoinen juttu, joka kypsyy siinä kun on muutaman vuoden kattellu niitä valkoisia seiniä, että jotain muutakin niihin vois laittaa;)
    Sisustustekstiileissä vetää nyt jotenkin puoleensa roosa ja mintunvihreä, toisaalta tuo vihreä mikä nuissa verhoissa on ihanan raikas! Meillä on melkein kaikki puiset huonekalut valkoisia, mutta nyt vetää puoleensa ihan esim koivu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla näemmä kesti neljä vuotta, että aloin kaivata väriä. Toisaalta maali on siitä helppo, että aina voi maalata päälle! Pitääkin kurkata tuo serpentiini-väri, ihan outo sana mulle :) Haluaisin myös rakentaa (rakennuttaa) vielä yhden talon! Tätä suunnitellessa meille piti tulla kaksi lasta vaan niinhän noita on kolme ja haluaisin vähän muutella huoneiden määrää tai kokoa! Unelma olisi arkieteinen mihin oikeasti mahtuisi kunnolla kaikkien kamat ja pyöräilykypärät ja muut harrastusvälineet!

      Itse olen myös nyt pikkuhiljaa vasta lämmennyt sille koivun ja puun värille. Inhosin sitä ennen ja nyt voisin ottaa esimerkiksi keittiöön puun väriset tasot. Niin sitä mieli muuttuu. Mutta toisaalta hyvä katsella noita pari vuotta muiden kuvissa niin näkee, että kyllästyykö vai haluaisiko itselle :D

      Poista