lauantai 17. helmikuuta 2018

Tallinnan ravintolat

Tallinnassa ehdimme syödä muutamassa eri ravintolassa viikonlopun aikana ja tässä meidän pienet kokemukset noista ravintoloista. Aloitetaan siis lomakertomukset sieltä herkullisimmasta päästä eli ruuasta! Me tehtiin etukäteen vain yksi pöytävaraus ja muuten mentiin ihan fiiliksen mukaan. Perjantai-illalle varattiin pöytä, että ei tarvitsisi ensimmäisenä iltana metsästää hyvää ruokapaikkaa.

Illallispaikkamme perjantaina oli siis ravintola Pull osoitteessa Rotermanni 2. Pöydän varaaminen onnistuu heidän oman nettisivunsa kautta. Sijainti oli ehkä puolessa välissä meidän asuntoa ja satamaa. Itse ravintola on suhteellisen tuore, perustettu vasta 2016 ja sijaitsi ilmeisesti ehkä jossain vanhan viljavaraston tapaisessa rakennuksessa. Ainakin katossa sijaitsevista viljasiilojen näköisistä jutuista päätellen.Pull oli aika kehuttu ravintola ainakin Tripadvisorin mukaan ja kahdeksalta perjantai-iltana oli kyllä hyvä, että tehtiin varaus etukäteen. Tallinnan hintatasoon nähden paikka oli aika hintava. Söimme tuolla kaikki kolme ruokalajia sekä joimme aluksi yhdet Proseccot ja ruuan kanssa oluen/siiderin ja kokonaisuudessaan hintaa kertyi satasen luokkaa.


Olin aina kuvitellut omistavani hyvin vähän ruokarajoitteita, kunnes aloimme tutkia ravintoloiden ruokalistoja enkä meinannut millään löytää ruokaa, jossa ei olisi mitään mistä en tykkää! Pullin alkupalat olivat minulle hieman huonot, enkä meinannut löytää mieleistä tilattavaa. Lopulta söin kanankoipia, jotka olivat enemmänkin siellä "pikkunaposteltavaa"-listalla kuin alkupaloina ja siksi niitä ilmeisesti oli niin paljon, että miehen piti auttaa syömisessä.


Miehen alkupalassa oli mm. maksapateeta, paahdettua leipää ja mansikoita. Yllättävän hyvä annos ja kaikki ruuat oli aseteltu lautaselle tosi kauniisti.


Pääruuaksi söin ankan rintaa, jota en ole aiemmin syönyt. Yllättävän pihvimäinen maku! Tykkäsin todella paljon. Tuolla valittiin pääruokaan itse lisuke ja kastike ja tarjoilijan suosituksesta valitsin marjakastikkeen, joka sopikin ankan kanssa mainiosti.


 Mies söi ison pihvin ja oli myös enemmän kuin tyytyväinen annokseensa. Molemmille tilasimme mozzarellaperunamuusin.Jälkiruuaksi oli passionvaahtoa, itse tehtyä marenkia sekä jäätelöä. Tämä vei kielen mennessään!


 Lauantaina kiertelimme Telliskiven aluetta ja päätimme käydä paljon kehutussa F-hoonessa (Telliskivi 60A) syömässä. Olin etukäteen lukenut todella paljon hyvää palautetta tuosta rennosta paikasta, joka on todella suosittu kaiken ikäisten keskuudessa. Onneksemme saimmekin paikan, vaikka varauslappuja oli pöydissä runsaasti.Ravintola oli sisältä tehdashenkinen ja ruokailijoita löytyi lapsiperheistä vanhuksiin ja kaveriporukoihin sekä pukumiehiin. Hauska oli katsoa miten erilaisia ihmisiä sama ravintola houkutteli sisäänsä. Selvästi muutkin turistit olivat lukeneet paikasta ylistyssanoja, sillä ravintolassa oli paljon myös suomalaisia.F-hoone oli todella edullinen ravintola ja sieltä saa keittoja ihan muutamalla eurolla.  Me syötiin alkupalat ja pääruuat ja sen lisäksi ostettiin yksi limsa ja yksi kalja. Nuo kaikki sai alle neljälläkympillä. Oma alkupalani oli paahdettua vuohenjuustoa salaattipedillä ja mies otti bruchetta-lajitelman, joka sisälsikin neljä melkoisen kokoista leipäpalaa päällisineen! Jos on liikkeellä pikkunälän kanssa, niin nuo leivät olisivat loistavat siihen tarkoitukseen.Pääruualla olin kerrankin uskalias ja tilasin ruokaa, jonka nimestä ymmärsin vain sanan lohi. paahdettu avokado sekä lentokalan mäti. Muut listan sanat olivat hepreaa. Ja onneksi kerrankin repäisin, sillä annos oli todella hyvä! Äsken selvitin, että kastike oli ankeriasta ja avokadon päällä ollut salaatti oli jotain merileväjuttua pavuilla, joka maistui aika paljon sushille. Kauniit annokset täälläkin noin edulliseen hintaan. Pääruoka taisi olla jotain kympin luokkaa ellen väärin muista.


Mies puolestaan söi herkullisen burgerin ruisleipään kasattuna.


Lauantai-illan ruokapaikka oli Hell Hunt, joka on tripadvisorin sijalla 29 Tallinnan ravintoloista. Aika menestynyt pubityylinen ravintola, jossa oli edullista ruokaa ja rento meininki. Testasimme siis kolme toisistaan ihan täysin poikkeavaa ravintolaa.


Hell Huntissa näytetään netin mukaan usein urheilua isolta valkokankaalta, mutta tällä kertaa vältyimme siltä :) Myös tuolla asiakaskunta oli todella vaihtelevaa. Osa oli oluella ja osa oli syömässä kuten me. Melu oli aika kova kuten pubissa varmaan ruukaakin olla, mutta meitä se ei haitannut mitenkään. Ruoka tarjoiltiin tosi nopeasti siihen nähden, että ravintola alkoi olla melko täynnä vähän sen jälkeen kun saavuttiin.Alkupalaksi otin herkullista valkosipulileipää tsatsikilla ja sitä tulikin sitten ihan "muutama" siivu! Miehen alkupala olivat friteeratut ja täytetyt jalapenot.


Tuossa ravintolassa mies puolestaan söi ankkaa ja minä otin sen pihvin. Kummatkin olivat pubiruuaksi todella hyviä ja lihojen kypsyyskin juuri se medium mitä oltiin pyydettykin.


Parempiakin annoksia olen joskus syönyt, mutta ei tässäkään mitään valittamista ollut. Kastike oli ehkä omaan makuun hieman liian makea, mikä vähän laski pihvin pisteitä.


Toivottavasti joku Tallinnan matkaaja sai näistä vähän vinkkejä ravintolamietintöihinsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti