perjantai 9. helmikuuta 2018

Noshin kevätuutuudet ja leivontajuttuja

Pidin eilen taas Nosh-vaatekutsut samana päivänä, kun naisten ensimmäiset kevätuutuudet julkaistiin. Tämä mallisto oli ehkä omasta mielestä hieman pettymys, kun värit ja mallit eivät kohdanneet. Eli vaatteissa joista tykkäsin mallin takia, oli ei niin mieluinen väri tai toisinpäin. Muutamia kivoja vaatteita kuitenkin löysin ja yhden mekon tilasin sovitteelle, kun siitä oli ihan liian iso sovituskoko.



Raitakankaissa oli ehkä hieman liian räikeät värit omaan makuun.

Tätä vaaleanpunaista paitaa sovitin ja tykästyin malliin. Olen vastaavaa kokeillut aiemmin, mutta koska se oli lyhyempi niin en niin lämmennyt sille silloin. Tämän mitta oli kiva ja riittävä leggareiden kanssa pidettäväksi. Kangas vaan näkyi harmillisesti läpi eli alla pitäisi aina olla ihonväriset rintsikat, joita kaapissa on tasan nolla tällä hetkellä. Siispä tämä jäi sen vuoksi ostamatta. Väri olisi muuten ollut tosi kivaa vaihtelua omaan vaatekaappiin.


Tämä trumpettihihainen mekko on tuttu jo viime mallistosta ja nyt se oli vain eri värissä. Tämä oli aivan ihana päällä! Istui hyvin ja oli kaunis, mutta en kuitenkaan sitten oikein keksinyt käyttöä sille. Ehkä hieman liian juhlava meidän työpaikalle, vaikka monessa toimistotyössä varmasti ihan hyvä vaate. Itse joudun välillä kulkea myös tuotannossa, niin ei ehkä ideaalisin vaate sinne huomioliivin kanssa käytettäväksi :D Sukkisten ja korkkareiden kanssa tämä olisi oikeinkin juhlava.


Itse ihastuin näihin vesiputouspääntiellä varustettuihin vaatteisiin. Kokeilin tuota paitaa, mutta koska en ole oikein t-paita ihminen niin päädyin mekkoon. Mallikappale oli tässä tosiaan niin iso, että en oikein osaa hahmottaa millainen tämä on päällä. Mutta koska palautus ja vaihto ovat ilmaisia, niin uskalsin ottaa kotiin sovitukseen tämän!



Instan puolella vähän jo kyseltiin tarjoiluista, joten ajattelin yhdistää ne tähän samaan postaukseen. Löysin kaapista tyllaa etsiessäni keksileimasimen, jota en ole koskaan käyttänyt ja kaivoin sitten samaan syssyyn ohjeen tällaisiin kekseihin Onnenapiloita-blogista.

Taikina oli aika vaikea leivottava eivätkä kuvat meinanneet jäädä taikinan pintaan. Parhaan tuloksen sain kun leivoin keksit aika pehmeästä taikinasta ja käytin muutaman minuutin peltiä pihalla pakkasessa ja painoin tekstin vasta sen jälkeen. Kaksi ensimmäistä peltiä oli aika karseita, mutta kaksi jälkimmäistä onnistui jo ihan kohtalaisesti.



Tein muuten elämäni ensimmäisen onnistuneen kakkupohjan! Pakko sanoa, että melkoista rakettitiedettä tämä pohjien leipominen, ainakin meidän uunilla! Vaihdoin kananmunamerkkiä, vaahdotin noin varttitunnin ja paistoin pohjan niin, että ensimmäiset kymmenen minuutta 175:n asteen lämmössä jonka jälkeen laskin loppuajaksi lämmön 160:n asteeseen. Niillä keinoilla sain aikaan lähes täydellisen tasaisen pohjan. Toki se oli kakkupohja numero kaksi kun ensimmäisen unohdin uuniin...



Kakkuun kokeilin ensimmäistä kertaa tuollaista liukuvärjäystä ja aika hauska siitä tulikin. Kerma olisi ehkä saanut olla siihen vähän tujumpaa, että ei olisi tullut niin helposti tuo pohja näkyviin kerman alta. Nyt en saanut mitenkään sitä nätisti piiloon.

Kakun toisessa välissä oli sitruunamousse Tekila's bakeryn ohjeella ja toisessa välissä oli valkosuklaamousse Valion ohjeella.  Tosin omassa valkosuklaamoussessani oli maustamaton tuorejuusto ja vähän vain vaniljasokeria. Sitruunamoussen määrää pienensin noin kolmanneksella, koska tarvitsin sitä vain yhteen kakkuväliin. Kerrosten väliin pistin kostukkeeksi vielä vähän lakkahilloa ja kostutin vaniljamaidolla. Ensimmäistä kertaa varmaan ikinä onnistuin myös kostuttamaan kakkua tarpeeksi. Kuiva kakku on todella kamalaa ja aina siitä jää vähän liian kuiva, vaikka tuntuu, että holvaan sitä nestettä sinne hullun lailla.


Suolaisen tarjottavan osalta menin sieltä missä aita on matalin ja tein pienen juustotarjottimen ja ostin vielä kylmäsavuporo-tuorejuustoa. Ihan kiva vaihtoehto tämäkin kiireiselle kokille :)



Joko te olette ehtineet tutustua uuden malliston vaatteisiin?






2 kommenttia:

  1. Mitä teet työksesi? En muista oletko joskus sen täällä kertonutkin.

    Tuo trumpettihihainen mekko on ihana! Harmi kun ei ole juhlia tiedossa.. Herkulliset tarjoilut olet loihtinut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tällä hetkellä asiakasplvelukoordinaattori teollisuusfirmassa 😊 Suurimman osan työajasta siis ihan toimistossa, mutta nekin sijaitsevat tuotannon keskellä hallissa 😁

      Poista