maanantai 11. syyskuuta 2017

Koululaisen vk ja toppa

Meidän esikoinen aloitti tänä syksynä koulun ja ennen koulun alkua kävin läpi meidän välikausi- ja talvivarusteita ja tsekkailin, että varmasti löytyy nyt tarvittavat ainakin syksyksi. Välikausitakkia metsästin pitkään, kunnes vihdoin löysin tämän haluamani Reiman takin Elloksen alesta. Tässä mallissa ei nyt sitten ollutkaan se irroitettava tikkitakki vaan pelkkä liivi. Aavan vastaavassa takissa kuitenkin on kokonainen takki, joten en oikein tiedä, että onko näissä eri värien kohdalla eroavaisuuksia? Nimi ja hinta ovat kuitenkin samat kummallakin takilla.


Kevyempänä takkina menee vielä tämän syksyn Mini Rodinin tuulitakki, joka on ollut kyllä loisto-ostos! Takki vilahtaa ainakin tässä postauksessa. Tämä on ostettu muistaakseni viime syksynä ja sitä on pidetty niin kesällä kuin syksylläkin. Juuri sopiva Suomen kesään, mutta kuitenkin sellainen siistimmän takin näköinen, jolla kehtaa mennä kaupungillekin. Ensi vuodeksi jemmasin jo Molon -50% alesta vastaavan mustan tilalle. Hintaero on jo täydelläkin hintaa sen verran tätä Rodinia halvempi, että tällä kertaa halvempi versio voitti. Teknisiltä ominaisuuksiltaa Molo ei tälle häviä, mutta ulkonäössä ehkä vähän. Toisaalta siinä ei ole resoreita, jotka imisivät kosteutta itseensä, jos vaikka sataa kunnolla vettä.

Reiman Taag on ollut meillä sellainen luottovaate, jota on ollut useassa koossa ja värissä. Tämä on Veetillä kolmas vastaava, edelliset ovat olleet punainen ja tummansininen. Lisäksi Aavalla on nyt myös syksytakkina luumunvärinen samanlainen, mutta tosiaan sillä irroitettavalla tikkitakilla. Kengät ovat myös Reimaa ja ostettu Kärkkäiseltä -40% alella. Hyvillä prosenteilla on siis irronnut tämänkin vuoden ulkokamppeet. Noita Reiman Wettereitä meillä on ollut myös useammat, olisiko nämä kolmannet Veetillä? Nämä olivat jotku wash-versiot, vaikka olen niitä edellisiäkin kyllä koneessa pessyt. Joustonauhojen ansiosta nämä on helppo sujauttaa jalkaan ja ulkonäkö miellyttää silmää. Ei välttämättä tarvitse ollenkaan siistimpiä kenkiä kun nämä ajavat asian, mikäli pysyvät siistinä noin muuten :D


Talveksi ostin jo viime keväänä Oulun reissulta  tämän Didriksonin parkan puoleen hintaan. Soviteltiin tätä viime viikolla, että varmasti on talvella käytettävissä ja hyvin istui. Takki on kokoa 130cm ja Veeti varmaan aika lailla saman mittainen, mutta lyhytselkäinen. Lapsilla onkin tänä vuonna kaikilla Didriksonia, vaikka tähän mennessä meillä ei ole ollut merkiltä yhtään lastenvaatetta. Omat toppatakkini kyllä ovat olleet tältä merkiltä jo vuosia ja ne ovat ainakin olleet laadukkaita ja lämpimiä.


Toppatakista sain jopa sovituskuvat ja hyvin sopii. Hihoissa on juuri sen verran pituutta, että riittää talven yli. Musta on siisti ja helppo ratkaisu, jonka kanssa sopii kaikenväriset asusteet! Eikä näy lika niin helposti ;)Talvikengät on myöskin Reimat ja tarkemmin Freddot eli noista Wettereistä ne talviversiot. Nämä ovat meille ihan uudet tuttavuudet ja ovat tulossa myös Viialle talveksi. Onko teillä kokemuksia näistä? Tarviiko näiden lisäksi jotkut toiset kengät vai menisikö näillä koko talven? Onko loskareille käyttöä lisäksi ja mitkä olisi hyvät loskarit koululaiselle?


3 kommenttia:

 1. Minä ostin myös koululaiselle freddot. Aikaisempaa kokemusta ei ole, että saas nähdä miten loskassa kestävät -sitähän se talvi tulee taas kuitenkin olemaan.
  Wetterit eivät pysyneet kävellessä neidin jalassa eikä niitä saanut kiristettyä -palautukseen meni.
  Toppana meillä on pomppia, reimaa ja didriksonia. Jälkimmäinen oli pojalla haalarina jo viimetalven, mutta mahtuu varmasti vielä seuraavankin. En ymmärrä sen mitoitusta, siinä on valtavasti kasvunvaraa,mutta ei silti näytä säkille! Ihan loistava ja poika pysyi (ne muutamat) pakkaspäivät lämpimänä. Huppukin on siinä hyvä, just sopivan reilu, ettei ole tiukasti päässä ja pysyy hyvin.
  Meidän pitkä vitosluokkalainen toivoisi vieläkin haalaria itselleen,mutta koot loppuvat sinne 150cm hujakoille. Reimalla olis (tai ainakin viimetalven oli) teinimallin haalari 164cm koossa, mutta hinta oli ihan hirveä! Haaveksi jäi. Muutenkin on tosi vaikeaa löytää teknisillä ominaisuuksilla hoikalle ja pitkälle toppahousuja, jotka pysyvät jalassa, eivät lökötä mistään ja ovat vielä nätit. Mahdoton yhtälö. Nyt testiin tulossa talveksi kesällä alesta hamstratut molot. Iso plussa mololle, kun mallistossa on erikseen tyttöjen ja poikien housut! Nämä kapeat,mutta silti niin väljät että kerroksia mahtuu alle, miellyttivät kyllä äitiä ja tyttöä. Toivon kovasti, että ovat käytössä hyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostaa kyllä sit kokemukset Molon housuista kun testaatte. Että miten istuu hoikalla ja onko niissä vyötäröllä säätöä? Meillä on viime talven Reimat, niissä on kiristys ja kestivät hyivn kulutusta, mutta olihan ne vähän sellaiset pussit. Kapeampaa mallia halajaisin itsekin. Mikä malli teillä niistä Molon housuista on? Voisi katsella sitten alesta vaikka ensi vuodeksi jos Reimat menee vielä tämän talven :)

   Poista
 2. Molon topat on perinteiset jump Pro -mallia henkseleillä ja kiristettävällä vyötäröllä. En muista oliko näissä tytöille ja pojille omat,mutta toiset mitkä alesta löysin, on Harmonie (olikohan näin kirjoitettu..), ne on selkeesti tytöille,ovat niin reisistä kavennettu. Harmittaa kun molo on niin pientä mitoitusta. Nyt vähän alle 155cm tytölle ostin nämä molemmat 164cm koossa ja kun kesällä sovitti olivat passelit. Toivottavasti menevät koko talven. Ja tämä on molon isoin koko,en tiedä mistä löydän taas sitten seuraavalle talvelle toppahousut.
  Mari

  VastaaPoista