perjantai 28. lokakuuta 2016

Omat varpaat lämpimiksi

Olen sitä ihmistyyppiä, jolla on varpaat aina jäässä. Sisällä ja pihalla. Kesällä ja talvella. Kotona hiihdän aina villasukat jalassa ja talvi on painajainen, koska varpaat ovat aina kylmät. Tänä vuonna aion olla ehkä viisaampi ja ostaa ohuita villaisia sekoitesukkia, jotta omat varpaat ehkä myös pysyisivät lämpimänä. Samoin kuin ostin lapsillekin.  Olen vuosia etsinyt täydellisen lämpimiä talvikenkiä. Jopa paljon kehutut Sorelit olivat mun jaloille kylmät jo ihan loskakeleillä. Ehdottomasti lämpimimmät kengät ovat tähän asti olleet Australiasta jonkun kaupan alesta tilatut Emut, joille jäi parikymppiä hintaa. Tuolloin tulliraja oli vielä se vanha, hieman suurempi, joten ei tarvinut huolehtia kenkien jäämistä tulliin. Emut olivat hieman liian isot ja niissä oli merinovillavuori aidon karvan sijasta, mutta käytin ne silti loppuun ja ne olivat ainoat kengät, joissa jalat pysyivät lämpiminä kovillakin pakkasilla. Äitinikin tuumasi kengistä, että olivat hänelle jopa liian kuumat :)

Siitä asti mua on houkuttanut tilata aidot UGG:it. Uskoisin niiden olevan vähintään yhtä lämpimät tai toki varmaan lämpimämmätkin jos sisällä on aito lampaankarva. Ainut miinus on tietenkin hinta. Kenkien pitäisi ehdottomasti löytyä silloin alennuksella. Elloksella näytti olevan myös UGG:ia myynnissä. En ole ennen huomannutkaan. Itse asiassa Ellos myy tosi paljon merkkejä, joita en ole hoksannut siellä olevankaan, mutta sitten joskus jossain mainoksessa bongahtaa esiin.

Mietin vain sitä, että noissa on suurin koko 41. Mahtaakohan nuo olla millaista mitoitusta? Oma jalka on reiluhko 41. Yleensä talvikengissä kuitenkin mahtuu tuo 41 hyvin. Vai onko näissäkin mallien välillä eroja? Voinko siis vain jatkaa haaveilua näistä, jos suurin koko on liian pieni mulle. Vai myisiköhän joku toinen liike isompaakin kokoa? Muistan myös lukeneeni jostain, että näissä olisi liukas pohja?

Mun Emut olivat semmoiset vähän hassun vaalean beiget (rumat) ja nykyiset Hi-Pot merkkiset ovat mustat pitkällä varrella. Olen kuitenkin haaveillut ehkä tuosta keskipituisesta mallista eniten. Nuo Hi-Pot ovat merinovuorella eivätkä karvalla ja ne löysin sattumalta alesta myös viime vuonna. Haaveissa olisi kuitenkin joskus hankkia nuo ihan karvavuoriset. Rumathan nuo ovat ainakin omaan silmään, mutta olen tullut siihen tulokseen, että kärsin ulkonäön mieluummin mitä kylmät varpaat.

Myös lapsille olisi ihana ostaa tämmöiset aina talveksi, mutta hinta on kasvavaan jalkaan kuitenkin liian kova, jos ei nyt sattuisi käytettynä tosi edullisia löytymään.

Nämä ovat ei alennusta-tuotteita, joten näihin ei valitettavasti voi käyttää nyt voimassa olevia alekoodeja. Mutta jos muuta tarvitsee tilata niin osa Elloksen omista lastenvaatteista ja kengistä on -30% alennuksella ja hinnan viereen on merkitty valmiiksi kampanjahinta.

Koodilla 345403 puolestaan saa -30% alennusta normaalihintaisista tuotteista.

*sisältää mainoslinkkejä

4 kommenttia:

 1. Itsellänikin on todella kylmät jalat ja kuljen kesät talvet villasukat jalassa. Onneksi täällä itärajalla on paljon lunta talvisin ja voin pitää perinteisiä huopatossuja. Ne ovat lämpimät vaikka paljaaseen jalkaan. Vaikka niihin on laitettu kumipohjatkin, niin ovat silti pelkästään pakkaskelien kengät, eikä niillä ilkeä oikein kaupunkiin mennä. Mutta kotimaisemissa todella hyvät. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopikkaat oiskin varmasti myös todella lämpimät jos sisään laittaa oikeanlaisen sukan! Mutta ehkä ei kuitenkaan itselläkään tulisi iillä kaupungille lähdettyä :) Lapsilla ne olisi kans ihanat, mutta niissä se ongelma, että kun on monesti niin loskaine talvi :/

   Poista
 2. Mä oon kans aina kärsinyt kylmistä varpaista, painajaista oli kun työskentelin päiväkodissa ja hyviä lämpimiä ei tuntunut löytyvän mistään.
  Lopulta silloin löysin salomonin talvikengät joissa vieläkin pakkasilla on ihana olla kylmässä kun varpaita ei ikinä palele, no sporttisethan ne on enkä niitä kaupoissa ja kaupungilla voi pitää. Viime talvena löytyi sitten katseen kestävät kengät myös shoppailu reussuille kun ostin Merrell Natalya Waterproof Bootsit, niin ihanat niin lämpimät.
  Noista UGGeista tulee aina entinen työkaveri mieleen, hän ku käytti noita aina niin ettei ollut sukkia jalassa ollenkaan! Parhaimman lämmön sai kuulemma siten.
  Varmaan tärkeintä on juurikin tuo että sukka on oikeanlainen ja että kengässä on hieman ilmatilaa kärjessäkin.
  Kävin muuten sinun innoittamana pitkästä aikaa Elloksen sivuilla ja riemu oli suuri kun löysin niin syys kun talvihousut pojalle mahtavilla alennuksilla, housut tuli eilen ja toppahousut varsinkin oli ihan huiput, kestää ehkä talvisen mäen laskun polvillaan paremmin ku monet muut housut aikaisemmin (viime talvena meni kolmet housut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Ellokselta löyty tarpeeseen vaatetta! Oon itse vakiokävijä Elloksen sivuilla, kun siellä on aina jonkin sortin ale ja uskomattoman laaja se valikoima! Pitääkin käydä katsomassa noita Merreleitä, että mimmoiset olisivat! :) Mulla pysy yllättävän hyvin pienemmillä pakkasilla jalat lämpimänä Crocsin niissä "sorel kopioissa". Paremmin mitä aidoissa Soreleissa :D

   Poista