torstai 20. lokakuuta 2016

Iso ruokapöytä ikipinnoitteella

Meillä on ollut pitkään haaveessa sellainen ruokapöytä, jonka ääreen mahtuu yhdelle sivulle neljä ihmistä eli yhteensä ainakin se kymmenen tai hätätapauksessa jopa kaksitoista, jos päihin saa ahdettua kaksi ihmistä per pää. Isoja ruokapöytiä on vain älyttömän vaikea löytää, varsinkin jos on yhtään kriteereitä sen suhteen, miltä pöydän pitäisi näyttää. Olen käyttänyt aikaa surffaten netissä ja käytiin kiertämässä myös kaikki paikalliset huonekaluliikkeet ja mistään ei löytynyt tarpeeksi suurta pöytää.


Mielessä on siintänyt myös pöydän tekeminen itse vanerilevystä ja pukkijaloista ja tähän ratkaisuun päädyttiin, kun mieleistä ei vain löytynyt kun budjettikaan ei sisältänyt monta tonnia. Jalat ovat Hayn Loop, jotka tilattiin Finnish design shopista. Ikealla on vastaavat, joiden hinta on vain murto-osa tuosta, mutta mielestäni ne olivat ihan liian heppoiset näin valtavan pöytälevyn alle.


Pöytälevystä laitoin tarjouksen paikalliseen Palvelumakasiiniin, josta saa mm. erilaisia levyjä valmiiksi mittoihin sahattuna. Kyselyn pistin menemään ihan facebookin kautta ja heiltä sitten autettiin levyn valinnassa. Pian sen jälkeen kolahti tarjous sähköpostiin ja käytiin vielä paikan päällä juttelemassa levystä. Päädyttiin ottamaan pöytälevyksi vähän reilua kaksisenttistä vaneria (tarkan paksuuden ehdin jo unohtaa!) ja kokoa pöytälevyllä on 240x100cm. Kaupan valmiit pöydät olivat järkiään sen 220cm pitkiä eli hieman ahtaampia tuolien asettelun kannalta.


Se mitä ehdottomasti pöytälevyyn haluttiin oli ikipinnoite. Tuo pinnoite on siis todella kova ja sen pitäisi kestää naarmuitta ja koloitta lähes mitä vaan. Pöytä on ollut meillä ehkä noin kuukauden päivät nyt ja siinä ei kyllä ole vielä yhtään jälkeä. Ikipinnoitteen hinta oli yli puolet tuosta pöytälevyn hinnasta, mutta on varmasti jokaisen pennin arvoinen, mikäli pinta pysyy siistinä. Näppärä varmaan maalaisi tai lakkaisi itse, mutta me ei semmoiseen haluttu pienten lasten kanssa ryhtyä, kun ei ole oikein mitään sisätilaa, missä sen olisi mahtunut tekemään. Mini&me-blogissa esiteltiin ihan vasta lähes samanlainen pöytä, joka on kuitenkin lakattu ja siitä näkyy puunsävy kauniisti läpi. Tässä siis vaihtoehto ikipinnoitteelle!


Vanha pöytä myytiin, mutta vanhat tuolit jäivät meille vielä pyörimään. Mulla on kerättynä itse asiassa noita pinnatuoleja varastossa se kahdeksan, mitä tuohon mahtuisi , mutta ne kaipaavat vielä maalia. Olen miettinyt, että pitäisi kysellä jostain tarjousta niiden hiontaan/maalaamiseen, koska meillä ei aika tahdo riittää eikä ole oikein sitä paikkaakaan missä maalata. Isälläni olisi ruisku, mutta se vaatisi jonkun tilan, missä sitä voisi käyttää.


Pöytälevyn sivusta näkyy vaneri ja päälle on laitettu lakkakerros, että rasva ei imeydy sisään noista reunoista.


Pukkijalat ovat ihan ruuveillä kiinni pöytälevyssä ja tällä hetkellä keskellä pöytää on yksi Ikean pöydän jalka tukemassa levyä, joka hieman menee notkolle keskeltä. Tarkoitus on ostaa siihen kantikasta metalliputkea, josta ruuvataan kehikko tuonne pöydän alle levyä tukemaan.


Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän pöytään. Nyt mahtuu muutama vieraskin oman perheen lisäksi syömään pöydän ääreen. Vaikka pöytä on todella iso, ei se ole missään nimessä massiivinen vaan aika kevyen näköinen. Uskon, että tässä on meille pöytää pitkäksi aikaa! Parasta on se, että siitä tuli juuri sen näköinen mitä olin ajatellut! <3

Oletteko te teettäneet itse pöytiä?
 


*tuotteesta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan
*sisältää mainoslinkin

20 kommenttia:

 1. Mä tilasin Ellokselta jalat ja pöytälevyn.jalat olivat lähes samanhintaiset kuin Hayloopin,mutta mielestäni vielä näppärämmät tuolien kanssa.Pöytälevy on Mdf:ää,mutta muutaman kuukauden jälkee ei ole naarmuuntunut vielä.Seuraavaksi kirpaisee tuolien ostaminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sielläkin on! yritin heti käydä kattomassa, mutta en kyllä löytänyt. Laitappa linkkiä! :) Tuolit on kyllä törkykalliita. Oishan niitä vaikka mitä ihania, mutta ei kyllä perse kestä maksaa niistä montaa tonnia :D

   Poista
 2. Todella kaunis pöytä! Meillä on Artekin pöytä, jossa vastaavan näköinen pinta. Siinä näkyy aivan pieniä haaleita naarmuja, mutta pöytä on lähes 20v vanha, joten hyvin on kestänyt meidän ja edellisten käyttäjien puuhat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin katsoin, mutta koko oli meille pieni ja hinta iso :D Mutta siinä on tosiaan muistaakseni se sama pinnoite ja kyllähän on ihan uskomatonta, että pöydän pinta kestää noin kauan pienillä naarmuilla!

   Poista
 3. Me teetimme maailman ihanimman pöydän paikallisella puusepällä, koska emme löytäneet sopivaa muualta. Meidän pöytä on ISO 😊 tuolta kuvagalleriasta jos kurkkaat, niin meidän pöytä on siinä toisessa kuvassa. Iso lankkupöytä hirsitalossa 😊

  http://www.lassenpuutyo.fi/kuvagalleria/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti sopii tuohon talon tyyliin tuo teidän pöytä!

   Poista
 4. Me teetettiin alkuvuodesta pöytä paikallisessa kalustefirmassa, koska ei vain löydetty oikean kokoista valmista mistään. Pitkästä ruokapöydästä vaihdettiin paremmin tilaan sopivaan kulmikkaaseen. Yleinen ajattelutapa on ehkä se että mittojen mukaan teetetty on kalliimpi, mutta meidän kokonaisuuden hinnalla ei olisi kaupasta kyllä saanut kuin pienen neljän hengen ryhmän. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin pöytä tuli halvemmaksi kuin kaupan pienemmät!

   Poista
 5. Onpas kivan näköinen pöytä. Oletko tutustunut kalkkimaaleihin? Niillä saa näppärästi maalattua esim. pinnatuoleja kun pohjatöitä ei tarvitse tehdä ja kuivuu hetkessä. Onnistuu siis vaikka kylpyhuoneessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kuulin näistä muuta kautta! En ole kuullut, mutta ehdottomasti pitää tutustua!

   Poista
 6. Paljonko tuo pöytälevy maksoi pinnoitteella? :) olispa ihana!

  VastaaPoista
 7. Levylle tuli hintaa noin viitisensataa euroa, josta pinnoitus oli yli puolet.

  VastaaPoista
 8. Mistä on tuo ihana pilvenmuotoinen alusta? Hieno pöytä, tykkään kun saa juuri sellaisen huonekalun kuin haluaa.:) t.Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alusta on KC designin muistaakseni ja sitä myy ainakin Jollyroom ja Maxplay.

   Poista
 9. Hei! Juuri samanlaista pöytää suunnittelen, osaisitko antaa vinkkiä minkä pituinen pöydän tulisi olla, jotta kolme tuolia mahtuisi hyvin? Viekö nuo pukkijalat paljon pöydän pituudesta sivuilta tilaa pois? Kuinka kauas pöydän reunasta ne teillä on asetettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pöytä on 240cm pitkä ja siihen menee neljä tuolia, joten 200 tai 210 on varmaan hyvä mitta jos tuoleja on kolme :)Jalka ei juurikaan vie sivulta tilaa, koska ne ovat melko päässä se nuo kaksi reunimmaista jalkaa ovat kuitenkin melkein pöydän nurkassa. Jalat ovat pöydän päästä katsottuna n.22cm pöydän alla. Keskimmäinen jalka kun menee taaksepäin, mahtuu päähän silti pöydän alle tuoli :)

   Poista
 10. Hei! Vieläköhän vastailet pöytää koskeviin kommentteihin..? 🙈 Meillä suunnitteilla pöytä ja iki-pinnoite olisi yksi vaihtoehto. Miten se on kestänyt käytössä, onko naarmuja tms.? Onko pinnan tuntu mielestäsi sama kuin esim. Artekin ruokapöydissä (musta/valkoinen)? Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en osaa sanoa miltä setelin pöytä tuntuu mutta hyvin on kestänyt. Yhtään naarmua ei pöydässä ole, mutta muutama kolhun lapset on saaneet hakkaamalla jollain painavalla kantta. Nuokin jäljet aika pieniä ja niitä on pari. Muutoin tosiaan ei tähän naarmut jää! Olen tosi tyytyväinen ollut ja kaikki lika ja tussit irtoaa helposti kannesta 😁

   Poista
 11. Heippa. Kyselen tähän että onko tuo ikilevy pinta kiiltävä vai matta?

  VastaaPoista