tiistai 7. kesäkuuta 2016

UV vai aurinkorasva?

Meillä ainakin Veeti on perinyt vaalean ihonsa minulta ja saa nykyisin helposti auringossa aurinkoihottumaa, vaikka olisi kuin laitettu isolla kertoimella varustettua aurinkorasvaa. Tämän vuoksi me ostettiin Veetille UV-uimapaita Veetille joskus muutamia vuosia sitten. Paita on Kappahlin mallistoa ja kokoa 110/116 ja on menee Veetille päälle nyt jo kolmatta kesää :D Kannattava sijoitus siis! Ekana kesänä se oli hieman pitkä, mutta vielä tämän kesän mahtuu ehkä juuri ja juuri pituuden puolesta päälle. Ensi vuodelle saa katsella jo uuden paidan. Veetin paita on pirteän turkoosi, jossa on punaiset hihat. Paidassa on lyhyet hihat, mutta Veetillä saisi kyllä olla melkein pitkät hihat, koska nytkin kyynärtaipeissa oli jotain näppyä, mitä epäilen aurinkoihottumaksi.

Jos meinaa ulkomaille matkustaa, niin ainakin silloin UV-suojavaatteet on ainakin mun mielestä ihan ehdoton varustus lapsille, joiden iho ei oo tottunut sellaiseen aurinkoon. Varsinkin jos iho palaa helposti tai tulee juurikin tuota aurinkoihottumaa, kuten Veetille tulee. Toistaiseksi en ole tytöillä vastaavaa ihottumaa nähnyt!
Paita Hummel
Aavalla on myös ollut aina UV-haalari, itse asiassa tämä sama Finnwearin malli ensin vauvana ja nyt isommassa koossa, kun mummu sattui bongaamaan Prisman alesta. Tätä löytyy marketeista ja ainakin Anttilasta. Viime kesänä en haalaria ostanut, koska oli niin kylmä, että ei käyty varmaan kertaakaan rannalla saati polskuteltu omallakaan pihalla.

Viialta haalari puuttuu ja mielelläni ostaisin myös Viialle jonkin kivan, joka suojaisi sitten esimerkiksi uima-altaassa ja rannalla pahimmalta auringon paahteelta. Vaikka meillä käytetään aurinkorasvaa, ovat vaatteet kuitenkin aina se paras keino suojata lapsen herkkä iho. Varsinkin vesileikeissä, kun vesi vielä heijastaa niitä auringon säteitä.

Suositelkaapas jotain kohtuuhintaisia, mutta nättejä lasten uv-haalareita? 

Tämä ihana vaaleanpunainen haalari löytyi Kappahlin valikoimista. En tiedä ottaako tuollainen vaalea väri sitten hiekasta hieman itseensä ja saako sitä puhdistettua?

Myös jätskisetti on Kappahlin mallistoa. Aavallekin kaksiosainen olisi kätevämpi, mutta kun ei Aava kuitenkaan käy vielä yksin vessassa varsinkaan jos ollaan jossain uimassa, niin ei haittaa vaikka joutuisin hieman auttamaan pukemisessa tai riisumisessa.


Loput allaolevat (sekä poikien ensimmäinen pitkähihainen) löytyvät Booztin valikoimista ja sieltä saa tänään 25-50% alennusta kaikista tuotteista lasten merkeiltä Molo, Hummel, Nova Star, Småfolk ja Cots:Bart. Ainoastaan uudet syys- ja talvivaatteet Mololta eivät kuulu kampanjaan. Yllättävän monella merkillä noita UV-vaatteita on! En itse asiassa tiennyt, että Molo kidsillakin on näitä! Harmi, kun näissä oli niin hajakokoja jäljellä, ovat aika herkullisia. Onko kenelläkään muuten tietoa näiden mitoituksesta? Viia käyttää 74/80 niin olisiko tuo koko myös noissa UV-puvuissa sopiva?
Molo Kids

Oma suosikki näistä puvuista on kyllä tuo molon musta kukkapuku! Vaikka voisi ehkä olla liian synkkä kuitenkin vaalealle Viialle.
Molo Kids
 Tämän Frozen-puvun kun tilaat niin saat miljoona hyvä-äiti-pistettä :D
Disney
Käytetäänkö teillä UV-suojavaatteita vai mennäänkö pelkällä rasvalla?  Nää on mun mielestä tällaisia "tieto lisää tuskaa"-tyyppisiä juttuja, kun noista aurinkorasvoistakin on vaikka mitä kamaluuksia netissä, et uskaltaako niitä käyttää vai ei! Itse ostin Prisman poistokorista Lovean rasvaa, mikä on ilmeisesti ainakin parempi kuin ihan perus Niveat sun muut. Saa muuten antaa vinkkiä noista hyvistä aurinkorasvoistakin, jotka eivät sisällä kamalasti mitään myrkkyjä! Kun ei tuo purkki ikuisuuksiin kestä, varsinkin kun Aava lorotteli sitä eilen tehokkaasit lattialle kun silmä vältti...
Småfolk

Småfolk
Nyt siis kaikki parhaat vinkit UV-asuista kehiin! Parhaat kuosit, paras hintalaatu-suhde, paras malli hoikalle lapselle... Ihan kaikki tieto on tervetullutta!


*Sisältää mainoslinkkejä

12 kommenttia:

  1. Meillä on Zunblockin uv-asut koettu hyviksi hoikalle lapselle mallin puolesta. Hinta ehkä hitusen arvokkaampi kuin esim. Kappahlin asuilla, mutta Ellokselta on näitä alella tullut tilattua. Aurinkorasvoista käytetään Biosolin kemikaalitonta rasvaa, joka taitaa olla Tanstorella edullisin :)

    VastaaPoista
  2. Me käytetään aurinkorasvaa eikä oo hankittu uv-vaatteita. Käydään tositosi harvoin uimassa, joten senkään vuoksi ei oo tarvetta nuille uv-vaatteille. Erityisesti esikoisen iho tuntuu palavan herkästi, mutta suojataan sitä tavallisilla vaatteilla ja aurinkorasvalla. Pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet päälle aina kun mahdollista ja lippis päähän kasvoja ja päätä suojaamaan.

    Varmasti jos lähettäis ulkomaille lasten kans ja siellä rannalla vietettäis aikaa, nuo uv-vaatteet ois käteviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä helteellä kannetaan ammeet (meillä on kaks :D) tuohon pihalle ja lapset lotraa niissä tai uima-altaassa missä oikein heijastaa niin nuo suojaa enemmän. Tosin jos lapsi on vaatteet päällä niin sittenhän sillä ei oo väliä :) Ei meilläkään normiulkoilussa noita käytetä!

      Poista
  3. Meillä helteillä laitetaan kookosöljyä ennen ulosmenoa. Antaa kuivua vähä ennenkuin lapsi menee pihalle aurinkoon. Palaneeseen/punottavaan ihoon käy kunnollinen oliiviöljy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää en kyllä pelkällä öljyllä uskaltais laittaa noin vaaleita lapsia kuin meillä. Sehän vaan korostaa sitä auringon säteilyä ja itellä alkaa ainakin öljyllä punoittaa iho helposti jos alle ei laita normaalia rasvaa. Onko teillä helposti ruskettuvat/ei palavat lapset?

      Poista
  4. Meillä on sekä että - aurinkorasvaa ja UV-asuja. UV-vaatteet olen hankkinut perus kaupoista. NameIt:llä on muuten myös UV-suoja vaatteita ja sopivat malliltaan hyvin hoikemmallekin. Aurinkorasvat olen ostanut apteekista ja taitavat olla ACOn ilman kemiallisia filttereitä. Apteekissa sain kuulla kunniani, kun farmaseutti hyvin jyrkästi totesi, että lapselle ei saa laittaa MITÄÄN aurinkorasvaa. Kivaa asiakaspalvelua Yliopistonapteekissa... Ostin rasvan ja totesin, että aion sitä myös lapsella käyttää, koska parempi niin kuin palanut iho. Tottakai pyritään suojaamaan ihoa ensisijaisesti vaatteilla, mutta +30 helteellä tuntuu suorastaan epäinhimilliseltä pakottaa lapsi pitkähihaisiin ja -lahkeisiin vaatteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Name it onkin muuten varmasti varteenotettava kun ne on hoikkaa mitoitusta! Kiitos muistin virkistyksestä! ja samaa mieltä, mieluummin jotain rasvaa mitä palanut iho jos ei voi aina suojata vaatteellakaan. Just sillon ku on +30 niin en todellakaan laita pitkiä vaatteita lapsille :/

      Poista
  5. Nuista uv-asuista on ollu juttua, että ne ominaisuudet ei kauan säily uikkareissa. . Että sama millä vaatteilla, mieluusti tiheään kudotuilla, lapset suojaa. Pellavapaidat on ihan huippuja, viileitä helteellä ja kuivuu nopeasti. Niillähän ne kuumissa maissa itsensä suojaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, oisko jotain linkkiä et vois lukea? Kun meillä niitä tosiaan käytetään lähinnä märissä olosuhteissa kun pihalla ammeessa ja merenrannalla niin sillon ei oikein voi suojata pellavapaidalla :D Ja tosi vaikea oli löytää semmoisia vilpoisia puuvillapaitoja esim Viian koossa. Semmoiset Pomp de lux tyylisethän toimis ku ne on löysiä, mut enpä hoksannut ostaa pitkillä hihoilla ja nyt kun ehdin niin en löytänyt sen tyylisiä missään.

      Poista
  6. Meillä ollut käytössä Reiman uv vaatteita. Toiminut kyllä hyvin ja näyttää edelleen ihan käyttökelpoisilta vaikka pari vuotta jo käytetty. Ne on aika isokokoisia kuten Reima muutenkin...alesta oon aina ostanu, Reiman nettikaupasta tai outlet-myymälästä. Mutta perus pihaleikeissä laitetaan kyllä rasvaakin. Eikä mikään vaate suojaa kasvoja joten posket meillä rasvataan aina. Apteekista oon aurinkorasvat ostanu kun itelle ei käy kuin yksi eucerinin rasva sieltä joka suojaa aurinkoihottumalta..

    VastaaPoista
  7. Lifessä myydään Lovean rasvaa myös! Meillä ollut se käytössä (sk50) jo lasten ekana kesänä ( olleet silloin puolen vuoden) ja edelleen se on rasvoista paras! Käytän sitä myös itse kriittisiin paikkoihin esim rintakehään ja olkapäihin:)
    Jotenkin luotan sen luomuisuuteen ettei siinä ole niin mitään myrkkyjä ja ihana kun se ei tuoksu juuri miltään.
    Uv asuja voisin kuvitella käyttäväni rannalla ja etelänmatkoilla ja varsinkin pienellä n.vuoden ikäisellä. Toki eri asia jos lapsi on tosi herkkä auringolle.

    Annu

    VastaaPoista