keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Motivaatiota pihatreeniin+ohje kahvakuulatreeniin!

Mun treeniohjelmaan kuuluu pari kertaa viikossa sali ja sen lisäksi myös pari kotitreeniä. Näin tosi kuumilla ilmoilla voi olla kiva vaihtaa se salilla hikoilu pihajumppaan ja musta on ainakin tosi kiva tehdä hyvällä kelillä esimerkiksi kahvakuulatreeni ulkona. Yksin treenaamiseen kotona voi olla aluksi tosi suuri kynnys tai tuntuu nololta treenata yksin pihalla, jonne vaikkapa ohikulkijat näkevät. On helpompi miettiä, että jos sitten meen huomenna salille tai muuten vaan jäädä sinne sohvan pohjalle.


Yksi hyvä motivaattori ulkotreeniin on treenikaverit! Pari viikkoa sitten kävin heiluttamassa kuulaa kaveri luona ja tehtiinpä samalla vähän juoksuspurttejakin. Eilen pyysin naapurin meille kuulailemaan, koska hänestä tuntui myös, että yksin ei saa aikaiseksi. Puoli tuntia menee paljon nopsempaa kun ei tartte yksin ähertää ja palautustauoilla voi jutella :)


Jos tuntuu, että treenaaminen tahtoo jäädä jos se pitäisi suorittaa yksin kotona, niin pyydä toki ystäviä tai naapureita teille treenaamaan esimerkiksi tiettynä päivänä viikossa, niin sitä treeniä on enää vaikeampi perua. Varsinkin jos joutuu usealle ihmiselle ilmoittamaan, että nyt ei jaksakaan. Oma kynnys peruuttaa yhteiset treenit vain laiskuuden takia olisi kyllä melko korkea!

Kotonahan voi treenata myös ilman välineitä ja esimerkiksi vedellä täytetyt limsapullot käyvät oikein hyvin painoista. Myös oman kehon painolla saa todella hyvän treenin aikaiseksi.

Itse katsoin eilen netistä puolen tunnin ohjelmaan liikkeet, jotka sitten teimme naapurin kanssa. Laitanpa ne tähänkin, jos joku vaikka innostuu tekemään tämän kotitreenin! Liikkeissä on linkki ohjevideoihin.

30min kahvakuulatreeni

 Haluamasi alkulämmittely vaikkapa kehonpainolla kyykkyjä, käsienpyörittelyä, olkapäidenpyörittelyä, haaraperushyppyjä jne.


Vartalon ympäri kierto 20x suunta

- Kahdeksikko jalkojen välistä 14x suunta

- Heilautus 20x

Pään ympäri kierto 10x suunta

Suorin jaloin maastaveto 20x

- Kulmasoutu 14x puoli

Eilen unohdin näemmä tuon heilautuksen välistä, mutta tehtiin nämä liikkeet putkeen pienillä tauoilla (voi vaihtaa esim pienemän/isomman kuulan tai hörpätä vettä) ja sitten koko sarjan jälkeen hieman pidempi tauko. Toistettiin kolme kertaa nämä liikkeet.

Tuleeko teillä treenattua kotona?


Omalla kohdallani myös lahjonta auttaa. Treenin jälken saa syödä proteiinipatukan tai juoda hyvänmakuiset palautusjuoman ja se on itselle "palkinto" hyvästä treenistä :) Yleensä venyttelen samalla nauttien jomman kumman edellisistä.

Viime aikoina en ole enää juurikaan hakenut Buzzadorin* kampanjoihin, mutta Teho proteiinipatukoita hain ja pääsin testaamaan. Protskupatukoita syön muutenkin, joten kiva oli kokeilla uusia makuja. Makuja on neljä: suklaa, hasselpähkinä, tumma suklaa-banaani ja suklaa-marja. Oma lempparini oli tuo hasselpähkinä tai marja. Yleisesti proteiinipatukat (kaikki mitä olen maistanut) ovat aika kuivakkoja, itseäni se ei tosin haittaa. Näissä positiivista muihin maistamiini patukoihin verrattuna oli se, että näissä on tuollainen "crispy" osuus, joka näkyy hyvin alemmassa kuvassa. Pyrin valitsemaan mahdollisimman vähäsokerisen sekä korkeaproteiinisen patukan. Yhdessä Teho-patukassa on alle 1,5g sokeria ja 38% proteiinia.Proteiinipatukoita syön joskus myös pahimpaan makeannälkään välipalaksi teekupposen seurassa. Parempi vaihtoehto varmasti kuin joku leivos tai pulla. Myös mies tykkäsi tuosta patukan rakenteesta eikä makukaan ollut kuulemma huono. Näitä on kätevä säilyttää myös käsilaukussa tai treenikassissa siltä varalta, että ruokaväli venyy liian pitkäksi. Saa vähän energiaa, eikä sorru sitten mättämään jotain epäterveellistä verensokereiden laskettua liikaa.

Ootko jo testannut näitä tai syötkö ylipäätänsä koskaan protskupatukoita?

**Buzzadorina toimiessani pääsen osallistumaan silloin tällöin valitsemiini kampanjoihin, joista saan ilmaiseksi testiin tuotteita, joiden käytöstä raportoin eteenpäin. Joskus saan näytteitä, mitä jaan muille testiin ja joskus testaan vain itse tuotteita.

2 kommenttia:

  1. Hahahaha, just tuntu etten millään jaksas huomena vetää pihatreeniä, että laitan teille jotain "kiireplaaplaaplaa" -viestiä. Mutta empä laitakaan, teretulemast siis huomenakin jos kerkeät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me lähdetään Pyhäjoelle :/ Tuo perjantai näyttää muutenkin olevan aika haasteellinen päästä koskaan paikalle! Ens vkonloppuna meillä on Viian synttäri la niin pitää leipoa. Että peru vaan ;)

      Poista