perjantai 29. tammikuuta 2016

Pitkät lapaset vauvalle +ohje

Meidän untuvapussi on muutoin tosi lämmin, mutta ainoana miinuksena olen kokenut sen, että suuaukkoa ei saa kiristettyä. Vaunukoppa pienentää suuaukkoa jonkun verran, mutta ei tarpeeksi, etteikö Viia saisi puskettua käsiä ulos pussista. Kovalla pakkasella aina pelottaa, että kädet jäätyvät kun ne sojottavat ulos pussista. Kaverin kanssa mietittiin ratkaisua tuohon ongelmaan ja yksi oli merinovillainen hihatin, jossa olisi umpinaiset päät niin kuin lapasessa. Se suojaisi samalla myös hartioita. Vaan enpä jaksanut alkaa kaavoittamaan moista, joten tyydyin helpompaan vaihtoehtoon ja neuloin merinovillasta pitkät lapaset, jotka yltävät olkapäihin asti. Nämä kun laittaa toppahanskojen alle, ovat pienet kädet pysyneet lämpiminä, vaikka töröttävätkin välillä pussin ulkopuolella.

Nämä ovat hyvin yksinkertainen ja nopea tehdä ja tässä ohje noin puolen vuoden ikäiselle tarkoitettuihin lapasiin. Mikäli oma vauvasi on pyöreämpi käsivarsista, voi silmukoita toki lisätä, vaikka aika hyvin tämä lanka myös joustaa :)

Vauvan vaunulapaset koko n.6kk

Lanka: Drops Baby merino ( 1 kerä riittää) tai muu lanka jonka tiheys 50g = 175m
Puikot: 3mm (muistaakseni :D)

Luo puikoille 44 silmukkaa ja neulo 2o2n-joustinta 15 kierrosta. Lisää viimeisellä kierroksella tasaisesti neljä silmukkaa. Työssä on yhteensä 48s. Neulo aina oikeaa 15krs ja aloita kavennukset. Itse kavensin ensimmäisen puikon alussa kaksi oikein yhteen ja neljännen puikon lopussa ylivetokavennuksen. Kavenna joka kolmas kierros kunnes työssä on jäljellä 36s. Jatka aina oikein neuletta vielä 10krs.

Aloita 2o2n joustinneule ja neulo sitä 20krs tai haluamasi määrä. Kavenna joka puikolla yksi silmukka, työssä on nyt 32s. Neulo 24krs aina oikeaa ja tee haluamasi kärkikavennukset. Itse teen tykkään sädekavennuksesta. Tosin teen kavennukset aina puikon alussa ja keskellä enkä keskellä ja lopussa. Makuasia, sama lopputulos :) Nyt tumput ovat valmiina käyttöön!4 kommenttia:

  1. Käytännöllinen ja hauska asuste, enemmän tulee mieleen hihat kuin lapaset :D

    VastaaPoista
  2. Oi miten suloiset! Täytyy kyllä tehdä meidän syysvauvalle <3
    Kiitos selvitä ohjeista! Mistä oot ostanut tuon langan?

    Annu

    VastaaPoista