tiistai 26. tammikuuta 2016

Joko tää pian loppuis?

Sairastelu siis. Viia on nyt ollut toista viikkoa kamalassa räkätaudissa. Flunssa alkoi toissaviikonloppuna mummulassa ja on jatkunut siitä asti. Viime viikolla ei kuumetta ollut, pientä lämpöilyä lähinnä, mutta nenä vuosi solkenaan ja yskäkin vaivaa. Perjantaina alkoi sitten kuumekin nousta ja mittari näytti illalla huimat 39! Viikonloppu mentiin siinä 38 asteen lukemissa ja maanantaina soitin sitten lääkäriajan. Halusin tarkistuttaa, että ei crp ole noussut samalla lailla kuin minulla. Saatiinkin aika ja vaikka meitä ennen oli jonossa lääkärille vain kaksi ihmistä, niin kaksi tuntia piti odotella kun ensiavun puolella tarvittiin lääkäriä. Onneksi äitini tuli juuri kylään, niin lähti kaveriksi odottelemaan. Ei ollut ihan niin pitkä aika odotella kun oli juttuseuraa.


Lääkärissä oli kaikki ok, korvat puhtaat ja tulehdusarvotkin jotakuinkin normaalit. Pientä ihottuman tyyppistä punaista näppylää Viialle oli noussut mahaan ja sitä käskettiin seurata, kun voi liittyä virustautiin. Kuulemma pitäisi alkaa tämän viikon aikana helpottaa. Toivon todellakin! Nenä ei ehkä vuoda ihan niin kovasti kuin viime viikolla, mutta yskä on aika kamalan kuuloinen. Ruokahalu on pienellä hukassa, mutta onneksi äidinmaito kelpaa <3 Kiinteitä ei mene oikeastaan yhtään. Muutaman lusikallisen olen saanut sosetta tai puuroa syötettyä ja maissinaksut uppoavat, mutta ei oikeastaan mikään muu ruoka.

Viia on myös ollut nyt päivisin aika itkuinen ja väsynyt, kuten alla olevasta kuvasta voi huomata. Päiväunet ovat selvästi pidentyneet ja on nukkunut jopa kolmekin tuntia putkeen. Tänään tosin eka päikkärit olivat vain sen normaalin 40min ja mielenkiinnolla odotan, kauanko nämä toiset kestävät.
Jos jotain positiivista pitää löytää, niin yöt ovat menneet todella hyvin! Oikeastaan melkein paremmin mitä uskalsi toivoa tai mitä ilman flunssaa. Viia on syönyt välillä vain yhden tai kaksi kertaa koko nukkumisen aikana ja muutenkin nukkunut melko rauhallisesti. Kai pikkuraukka on vain niin väsynyt, että ei jaksa yölläkään hillua hereillä. Jonkin verran on itkenyt, mutta on rauhoittunut aika pian. Illalla ollaan laitettu merisuolasuihketta ja imetty räkä nenäfriidalla, niin henki kulkee yölläkin ja voi keskittyä nukkumaan.


Koska tämä neljän seinän sisällä olo on jatkunut jo niin pitkään, niin viikonloppuna oli pakko lähteä vähän tuulettumaan pihalle. Jätettiin tytöt päikkäreille ja isi kotiin ja käytiin Veetin kanssa kahdestaan luistelemassa tuossa meidän lähellä olevalla jäällä. Siihen on pulkkamäen alle jäädytetty pieni läntti, missä voi hyvin rauhassa opetella, eikä tarvitse pelätä, että jääkiekkoilijat jyräävät allensa. Itse jätin vielä luistimet kotiin, kun en tiennyt kuinka hyvin Veeti pysyy pystyssä. Ensi kerralla otan ehdottomasti itsekin luistimet jalkaan, sen verran hyvin meni!


Ilmoitettiin Veeti parin viikon päästä alkavaan kiekkokouluun, mikä on siis käytännössä luistelukoulu. Multa Veeti ei suostu ottamaan mitään vinkkejä tai oppeja vastaan, joten jospa se tekisi hyvää, että siellä on opettamassa ventovieras ihminen. Koulu on aina kerran viikossa ja sinne voi itsekin mennä jäälle luistimilla. Luistelun päätteeksi vaihdettiin autolla Veetille kengät ja käytiin vielä mäenlaskussa. Mukava oli käydä pitkästä aikaa tekemässä jotain kahdestaan Veetin kanssa, kun harvoin ollaan missään ilman tyttöjä.


Nyt sitten malttamattomina odotellaan, että tuo pieninkin paranisi, niin päästäisiin ulkoilemaan koko perheen voimin! Veeti toivoikin mäenlaskua tuossa vähän matkan päässä olevalla Huhmarin ulkoilualueella, jossa on isompi pulkkamäki. Sinne voisi mennä, kun saisi kaikki terveeksi. Ja mikäli tämä lumi ei nyt heti sula pois.

7 kommenttia:

 1. Oi pientä potilasta. Ei yhtään kivaa, että pitää pienen noin sairastaa. Ei se aikuisellekaan kivaa on. Hienoa, että Veeti on päässyt luistelemaan. Talviliikuntaa ja iloa parhaimmillaan. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoinen vauva on niin tympeä, kun se ei itse vielä edes ymmärrä miksi on huono olo ja on muutenkin niin paljon rassukampi kuin tuommoinen vähän vanhempi lapsi. Onneksi me sairastetaan kuitenkin Viian kanssa eri aikaan, että nyt on itsellä hyvin voimia sylitellä ja hoitaa pientä :) Kiitokset tsempeistä, täältä on (toivottavasti) suunta vain ylöspäin! :)

   Poista
 2. Voi ku toinen on niin reppanana ja kalpea :(
  Muistelen että meidänkin lapsilla ollut kovaa flunssaa alle vuoden ikäisinä ja se on raskasta koko perheelle, toisella heistä flunssa menee aina korviin.
  Toivotaan että pian helpottaa! Onneksi tyttö kuitenkin syö edes jotain

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi kukaan (kop kop) ole kärsinyt korvatulehduksista! Veetillä on kerran ollut lievänä silleen, että ei oltu edes huomattu. Mentiin muusta syystä lääkäriin ja totes, että on pieni tulehdus. Korvakierre se vasta tympeä ois :/ Mutta pääasia tosiaan että jaksaa syödä edes maitoa, siinä kuitenkin on vasta-aineita tautiakin ajatellen :)

   Poista
 3. Voi että nuo sairastelut on kyllä p.....stä :(

  Meillä just 8v toipumassa ja viime viikolla oli tuo pienempi 1v9kk kipeänä.

  Luistelu on kyllä ihan mahtista :) meillä tyttö luisteli 4-vuotiaana jo aika hyvin kun joka viikko käytiin ainakin kerran. Uiminen onkin sitten ollut meillä hankalampaa. Koulutusta ovat käyneet uimassa ja uimaopettajan opastuksella on nyt oppinut paremmin sukeltamaan ja selkää uimaan. Ei oo äidin tai isän opetukset olleet niin hyviä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihan hanurista! Onneksi ollaan kuitenkin muutoin pysytty suhteellisen terveenä eikä kuitenkaan mitään flunssaa vakavampaa ole sattunut!

   Veetikin varmasti luistelisi paremmin, jos jaksais ja muistais aktiivisesti käyttää sitä luistelemassa. Meillä mies ei ole pariinkymmeneen vuoteen luistellut ja itse en voi kovin kauaa olla vielä pois kotoa kun Viia ei pärjää pitkiä aikoja ilman maitoa kun ei kiinteitä mene vielä niin paljoa. Pitää nyt kyllä skarpata, jos pitävät tuossa tuon jään kunnossa niin siihen olisi helppo mennä koko perheelläkin!

   Uimista ois kans kivempi harrastaa enemmänkin, mutta täällä on kylmä uimahalli, eikä se oo esim sunnuntaisin auki ollenkaan, kun silloin ois paras aika mennä. Pitäs käydä tuossa naapurikunnassa kun se on paljon lämpimämpi niin vois ottaa Viiakin mukaan :)

   Monesti ne vieraan opetukset menee paljon paremmin perille kuin äitin tai isin, ainakin meillä :D

   Poista