lauantai 6. kesäkuuta 2015

Ompeluvietti eiku pesänrakennusvietti vai miten se meni

Tässä synnytystä odotellessa on ollut aikaa ommella vaikka ja mitä ja olenkin melko hyvällä menestyksellä tuhonnut kangaskaapista semmoisia kankaita, mistä sai vielä jotain kokonaista vaatetta. Omat kankaat kun tahtovat olla semmoisia, mitä on jostain toisesta ompelusta jäänyt vähän yli ja niistä ei saa oikein kokonaista vaatetta, mutta eivät sovi sitten muidenkaan jämäpalojen kanssa yhteen.

Aavalle tein keltaisesta rusettikankaasta pitkähihaisen mekon hiha- ja helmaresoreilla. Kaavapohjana tässä on toffee koossa 92cm, mutta kaava oli varsinkin hihoista jotenkin kummallisen iso, vaikka koko 80cm oli mielestäni ihan normaalia mitoitusta. Jouduin siis ottamaan aika reilulla kädellä ylimääräistä pois kädestä ja kainalonseudulta.


 Käpyseltä tilattu Nuoska päätyi toiseksi ulkohuppariksi Aavalle. College on harjattua ja unelmanpehmyttä nurjalta puolelta! Tuo nurja puoli on vielä hauskasti kokonaan tuommoinen fuksian punainen. Tässä kankaassa oli puolet leveydestä tuota tiheää pisaraa ja puolet harvempaa. Kohdistin tiheät etu- ja takakappaleelle ja harvat hihoihin ja huppuun. Kaavana tässäkin Little lamb 92cm, mutta hieman reilummilla saumanvaroilla, koska kangas on paksuhkoa.


Olen harrastanut myös pitkästä aikaa kierrätysompelua ja tuhonnut pari halpaa kirppispaitaa. Hyvin sai vielä naisten t-paidasta Aavalle leggarit. Mustavalkoisten leggareiden mentävä aukko onkin ollut kaapissa. Nämä kun sopivat melkein minkä tahansa yläosan kanssa. Hyödynsin housuissa valmiin helmakäänteen lahkeissa, joten melko pikainen surautus.Innostuin myös pienoisesti frilloista ja olenkin puskenut niitä nyt useampaan ompelukseen. Tässä versiossa frilla on lököjen kesäsortsien/caprien valetaskujen suissa. Kaava on Ottobren Easy piece (?) tai ainakin samasta lehdestä :) Lehdessä on kaksi melko samanlaista kaavaa niin se missä on isommat koot. Kokona tässä 92cm. Kivan ryppyiset, mutta eiköhän tuosta idea selviä!


Myös vauva sai osansa keltaisesta, kun kaivoin kaapin kätköistä pienen palan tätä joskus ostamaani Metsolan keltaista vinoraitaa. Kangas ei riittänyt korkeudesta suoraan leggareihin, joten tein lahkeisiin pienet jatkopalat.


Jatkopalaa rypytin pienesti puuvillapitsin palalla sivusta. Kaavana näissä on ruusunpuna 62cm hieman pienennettynä.


 Leggarilinjalla sekä frilloilla jatketaan myös näissä housuissa. Tein tästä surullisenkuuluisasta Noshin farkkutrikoosta vai mitä liekään Aavalle ensin kesäfarkut, joiden lahje kiertää niin kovasti, että en edes kuvaa viitsinyt ottaa kun harmitti. Ilmeisesti olen leikannut kankaan jotenkin ei langansuuntaisesti vai mistä moinen kierto johtuu? Loppupalasta sai juuri ja juuri vauvan leggarit frillapyllyllä. Kaavana Ottobren Little houses, olikohan näissäkin koko noin 62cm, jota hieman myös pienensin, kun näytti vähän isolta.


Verson puodin mintusta paratiisin puutarhasta sain vielä vauvalle leggarit, kun siitä metrin palasta on tehty jo Aavalle peplum sekä tavallinen paita. Kokona näissä myös alun perin se 62cm, mitä myös pienensin kokoon ehkä 56cm. Näistä tuli aika söpöset ja nyt kangasta on jäljellä enää pieniä tilkkuja. Hyödyllisesti käytetty metri.


Havahduin myös siihen, että tulevalla prinsessalla ei ole juurikaan mekkoja tai tunikoita, koska olen Aavan vaatteita laittanut aika paljon kiertoon. Tein sitten paniikkiompeluksena tästä pupukankaasta pienen tunikan, jonka pohjana on kisuliini-body koossa 56cm. Lisäsin nepparit ja tunikahelman. Tämänkin kankaan käytin viimeistä palasta myöten, joten kankaita on tullut tosiaan käytettyä tuolta kaapista pois pölyttymästä. Ja huomaako jostain, että olen todella ihastunut mintun väriin?


Lisäksi vauva sai myös pari pipoa jämäpaloista sekä hanskat.


Veetikin on saanut ihan peruspertsaa eli housut Ottobren High and jump-kaavalla. Kokona 116cm ja pituus seuravasta koosta. Tykkään mallista tosi paljon ja meillä on näitä parit jo entuudestaan. Hyvä hoikalle lapselle, suosittelen! Nämä ensimmäiset tein R-collectionin mustasta collegesta ja piristin sitä vähän harmaalla. Myöhemmin ompelin toisetkin Kärkkäiseltä ostetusta ihanasta tummanharmaasta joustocolitsista, missä on unelmanpehmyt nurja puoli!


Mustaharmaa paita on tehty myös kirpparilöydöstä eli pienennetty isommasta paidasta Veetin kokoon. Kaavana Raide 116cm ja pituus muistaakseni 122cm. Vanhasta paidasta käytin suoraan kauluksen ja hihankäänteet.


Lisäksi tein myös pari vuoretonta pipoa lämpimämpiin keleihin. Melkoinen satsi vaatetta tässä esiteltynä, mutta kerrankin sain aikaiseksi kuvattua nämä kun ei ollut sadeilma pihalla. Ihana kun on saanut nyt ommeltua tuota perusvaatettakin kuten noita housuja Veetille, kun niistä on ollut vähän jo pula kun osa on jäänyt pieneksi.


3 kommenttia:

  1. Olet kyllä ahkerasti ommellut :) ihania vaatteita pienille :)

    VastaaPoista
  2. Huh huh miten paljon oot ehtinyt ja jaksanut ommella! Ihania vaatteita, niin pienelle kuin isommillekin. Tsemppiä viimeisiin päiviin (vai hetkiin?) :)

    VastaaPoista
  3. Suosittelen ottobren 1/2015 birdie birdie- kaavaa perusmekkosiin tyttövauvalle. Toimii muuten ihan sellaisenaan, mutta pääntietä suurensin.

    VastaaPoista