torstai 25. kesäkuuta 2015

DIY Nosh-tunika

Ostin varmaan elämäni ensimmäistä kertaa käsityölehden kaupasta, kun uusin Suuri Käsityö ilmestyi ja siinä oli muutama Noshin kaava sekä aikuisille ja lapsille. Ensimmäisenä testasin lasten tunikaa koossa 92cm. Koko olisi saanut olla Aavalle ehkä jo seuraava ja helma oli todella lyhyt. Tarkoitettu ehkä kuitenkin housujen kanssa pidettäväksi? Korkealta en tämän kanssa tippunut, koska kankaana oli tätä R-colletionin halppistrikoota.


Taskut ja helma ovat todella kivan malliset! Takaa jätin nappilistan pois, koska tämän saa vedettyä pään yli ilmankin. Seuraavalla kerralla taidan vaan suoraan kantata trikoolla kädentiet sekä pääntiet. Alunperin kaavaan on piirretty valmiiksi alavarat, jotka taitetaan nurjalle.


Muutoin ihan hyvä kaavaa ja ainakin noita taskuja aion tehdä joskus muihinkin tunikoihin, kun ovat niin kiva lisä muuten perusvaatteeseen.


Otin myös sovituskuvan tuosta vauvan ainoasta tunikasta, jonka tein. Leikattu Kisuliini-bodyn kaavalla vähän muokaten ja lisäten nappilista raglansaumaan. Tästä tuli aika söpö!


Jämäkankaista tein vielä yhden bodyn koossa 62cm. Tai leveys on koosta 56cm, mutta pituus kokoa isommasta, että menee sitten kestovaippakin ja muuten olisi pitokelpoinen jo nyt.

10 kommenttia:

 1. Niin nättejä vaatteita ja typyjä :) <3

  T.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista
 2. Onnistuneita tuotoksia! Eilen ompelin pipoja, mutta pientä viilausta omaan kaavaan vielä tehtävä. Inspistä vaatii nämä handmadejutut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja sitten sitä onkin tyytyväinen kun kaiken viilauksen jälkeen saa itse tehdyn, täydellisen kaavan vai mitä?

   Poista
 3. Voi miten söpöjä, ihania ♡

  VastaaPoista
 4. Ihanat mekot :) tikkasitko nosh-mekon taskun alavaraa mitenkään itse taskuun kiinni? :)

  T. Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö siis mitä alavaraa?? Oliko siinä semmonenkin :)

   Poista
  2. Pitäisi varmaan joskus ajatuksen kanssa lukea ohjeita, sehän olikin takakappaleen alavara sitä napituslistaa varten.. Onneksi en vielä ruvennut ompelemaan mekkoa.. :D

   T. Outi

   Poista
 5. Ihanat vaatteet ja kuvat! Tosi kiva tuo Noshin tunika tommosenakin, ei oo minusta liian lyhyt, mutta ehkä tosiaan housuja tai leggingsejä vois aatella pariksi. Pitää kyllä ehdottomasti itsekin kokeilla tuota mallia. Ja voihan itku, mikä suloisuus vauveli sulla. :)

  VastaaPoista