maanantai 20. tammikuuta 2014

Bataattityttö

Meillä oli keskiviikkona Aavan 4kk neuvola ja kaikki oli taas hyvin. Kovasti lääkäri kehui tyttöä ja sanoi Aavan vaikuttavan vanhemmalta mitä onkaan kun on niin jäntevä lapsi. Lääkäri keskusteli myös ompelusta mun kanssa! Huomasi Aavan pupujumppiksen ja siitä lähti keskustelu käyntiin. Hauskinta on se, että tää lääkäri on aina ollut vähän semmoinen vähäpuheinen. On siis ollut mulla äitiysneuvolan puolella ja nyt jostain syystä olikin lastenneuvolassa. Nyt sit kyseli kamalasti ompelusta. Mutta mikäs sen mukavampaa kun puhua itseä kiinnostavista asioista; lapsesta ja ompelusta.

Piikkejä ei onneksi tällä kertaa saatu. Aava oli kasvanut ihan kamalasti! Reilussa kuussa oli tullu yli kilo painoa ja senttejäkin neljä!

Pituus 65cm (61,2)
Paino 7,205kg (6,14)
Hattu 41,8cm (40,2)

"Hyvin kasvaa ja kehittyy. Tiitterä, terve tyttö!"

Jo viime kerralla neuvolassa oli tosiaan puhe noiden kiinteiden aloittamisesta. Nykyään allergialääkärit suosittelevat maistelun aloittamisen neljän kuukauden iässä, koska sillä ilmeisesti estetään allergioiden syntyä tai jotain. Itse halusin vielä kuitenkin odottaa tämän neuvolan ja lauantaina sitten maistettiin ihan ensimmäistä kertaa oikeaa ruokaa! Keitin itse bataatin ja annettiin sitä kaksi pientä lusikallista. 


Ei tullut yhtään semmoista ilmettä, etteikö ruoka olisi maistunut. Veetikin aikoinaan ekalla maistamisella odotti vaan suu auki lisää, eikä sitä ruokaa sitten tullutkaan enempää.


Eilen otettiin toisen kerran bataattia. Vajaan viikon ajattelin maistattaa tätä makua ja sitten alkaa lisäämään pikkuhiljaa muitakin ruokia. Tänään annoin jo sen verran mitä Aava suostui syömään eli ehkä kymmenen pientä lusikallista. Jos vaikka kerran päivässä saisi näitä kiinteitä maidon lisäksi ja sitten muuten pelkkää maitoa ainakin näin aluksi. Ja tottakai joka perheessä valitaan ruokalappu ruuan värin mukaan! Ai eikö?!? Meillä ainakin ;) Lusikkakin sattui vielä olemaan samaa väriä. Nuo tupperin lusikat ovat Veetin vanhoja ja musta ne oli ihan parhaita syöttämiseen. Tarpeeksi pieniä ja pitkävartisia.


"Se oli namia, tuleeko sitä vielä lisää?"

1 kommentti: