sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Viikonlopun touhuja

Nyt ois sitten keittiökaupat tehty 98%:n varmuudella. Kalusteet tulevat siis erittäin suurella todennäköisyydellä Puustellilta. Alussa Puustelli oli kallein firmoista, mutta lopulta saatiin hintaa tingittyä sen verran, että se oli samanhintainen muiden kanssa, vaikka Puustellin tarjous sisälsi mm. rulokaapin ja saarekkeen pomppupistokkeen, mitä muilla ei laskelmassa ollut. Lisäksi saadaan iso paketti (n. 800e) Iittalan kattiloita ja lautasia vielä kaupan päälle. Itse jotenkin miellän Puustellin laadukkaaksi firmaksi ja ero muihin oli ainakin kalustelevyjen paksuus, sillä ne olivat Puustellilla puoli senttiä muita paksummat. Yleensä Puustelli ilmeisesti jää hinnassa hieman kalliimmaksi, mutta koska he halusivat kalustaa messutalon, niin tulivat ilmeisesti melko paljon vastaan tuossa hinnassa.

Laitan lopullisia kuvia kalusteista, kun saadaan ne itselle. Pidettiin lauantaina Puustellin pihalla pieni neuvottelutauko ja otin samalla muutaman kuvan Veetistä. Jalassa ne uudet punaiset velourhousut, jotka sopii kivasti vihreän ja sinisen kaveriksi.





Viikonloppu on nyt paljon lyhyempi, kun aloitin viime viikolla viisipäiväisen työviikon eli osittainen hoitovapaa loppui :( Olisihan tuota voinut vielä jatkaa, mutta keväällä ajattelin, että tässä vaiheessa rakennusprojektia sitä rahaa saattaa tarvita, joten päätin siksi lopettaa ainakin toistaiseksi tuon osittaisen. Ehtiihän sille jäädä myös myöhemmin, jos siltä tuntuu.

Veeti on niin ihastunut tuohon Susipuistoon, että käytiin siellä koko perheen voimin eilen. Laitettiin myös ekaa kertaa jo haalari päälle ja välikausihanskat käteen, kun oli niin kylmä. Uudet Molo Kidsin Rainbow-kuosiset hanskat Fb:n kirpparilta uutena ostettu. Hyvin sopii värit tuon pipon kanssa :) Tosin pipoa pitää ehkä jatkaa muutama kerros, hieman meinaa olla liian lyhyt. Mutta miten kaikki korjaustoimenpiteet onkin niin rasittavia, että niitä ei vaan saa aikaiseksi???



Hanskoissa kokona on 3-5v, sillä luin jostakin, että ovat aika pientä mitoitusta ja Veeti on niin hankalasti tuossa kahden koon välissä. Näissä on nyt kasvunvaraa reippaasti, mutta ei niin paljoa, että ei pystyisi nämä kädessä touhuamaan. Ajattelin, että pitää olla tuommoisia värikkäitä asusteita, kun haalari on niin tylsä ja synkkä väriltään :)


Uusi ostos itselleni oli myöskin Fb:n kirpparilta ostetut lämpörullat, jotka eilen hain uuteen kotiin. Testasin niitä tänään ja itse laittaminen ei kestänyt kauaa sen jälkeen, kun rullat olivat ensin lämmenneet ikuisuuden, eli noin puoli tuntia :) Rullia pidin päässä sen aikaa, että ne olivat täysin jäähtyneet. Ja tämmöiset niistä sitten tuli! Hieman vaatii vielä harjoittelua ja pähkäilyä, että minkä kokoisia rullia käyttää missäkin. Nyt käytin oikeastaan vain kahta isompaa kokoa ja jätin ne pienet käyttämättä, koska haluaisin isoa kiharaa. Kyllähän noillakin jo aika säkkyrää tulee.


Tässä vielä kiharapehko takaapäin...
 

Käytiin ennen kirpparireissua tontilla ja tuossa kiharat ovat vähän jo auenneet mielestäni paremman näköisiksi. Osaisko joku vinkata hyviä tuotteita, millä nuo kiharat sais pysymään, että eivät ala suoristumaan?


 Kirpparilta löytyi ainoastaan tuo omastakin lapsuudesta tuttu Choco-peli Veetille :)


Viime viikolla ompelin kaverille tilauksesta pari vauvapeittoa, jotka hän antaa kaveripiirissään vauvalahjaksi. Molemmissa sama siilitrikoo Löytöpalasta ja ruskea velouri toisella puolella Oulapalasta, josta myös turkoosi kanttinauha. Punaisenoranssi  kanttinauha Kärkkäiseltä. Oli muuten halpaa, vain 0,4e/m! Kangaskaupassa näytti olevan 0,6e/m :) Näistä tuli kyllä aika kivat. Tein semmoiset sopivan pienet, että voi pitää lattialla, kaukalossa tai ottaa melkein vaikka laukkuun mukaan.


Aikaisemmin laitoinkin jo kuvan näistä pipoista, mutta löysin myös sovituskuvan  niin ajattelin laittaa tänne. Toinen pipo on jo mennyt uuteen kotiin ja ajattelin tätä kautta huhuilla, että tarvisiko kukaan tuota toista? Veetin pää tällä hetkellä n. 48,5cm ja tuohan nyt vähän sallii pienemmän tai suuremman pään :) Kangas kierrätysmatskua ja pipo on vuorellinen. Hintapyyntö 8e.


Leivoin tänään myös perunarieskaa. Oli muuten tosi hyvää ja pehmeää! Tein tämmöisellä ohjeella:

5 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja

Sekoita perunamuusi, suola ja kananmuna keskenään. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot seokseen. Jaa pellille taikinakasoja, taputtele jauhotetuin sormin. Pistele haarukalla, paista 250 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Hei! Onko tuo peittojen kanttinauha joustavaa vai ei? Ihania peittoja sekä mukava blogi :) Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole joustavaa. Ajattelin, että helpompi tehdä joustamattomasta kuin esimerkiksi resorista, mutta tiedä sitten :)) Mun ensimmäiset kanttaukset tuolla kanttinauhalla jos ei muutamaa patalappua lasketa, niin eihän se ihan täydellisesti onnistunut...

      Poista