perjantai 28. syyskuuta 2012

Maalipähkäilyä

Viime viikonloppuna käytiin hakemassa kaupasta muutama maalitötsä kokeeksi ja käytiin sit suorittamassa raksalla pientä koemaalausta. Tarkoituksena oli löytää se täydellinen valkoinen, joka ei ole liian keltainen, mutta toisaalta ei myöskään liian valkoinen. Siinäpä haastetta kerrakseen. Nettiä tuntikausia surffailtuani päädyin siihen, että otetaan maali NCS S 0502 Y, mutta poistetaan tuosta keltaisuutta. Tuo on siis sama maali, millä listat maalataan eli listavalkoinen tutummin. Tämmöisen vinkin löysin All you need is white blogista. Rautakaupassa myyjä tiesi kuitenkin kertoa, että voisimme ottaa suoraan valmiin maalin NCS 0502Y eli sama maali ilman sitä S-kirjainta eli tässä keltaisen korvaa okra ja lopputulos on vähemmän keltainen.

Hieman vaikeaa on saada kuvattua tuota valkoista maalia pohjavalkoisen maalin päälle vedettynä, mutta sitä on nyt tuon harmaan vieressä ikkunaseinällä :) Ainakin pienenä alueena näytti hyvältä, ei ollut keltainen, mutta listat eivät siinä rinnalla näyttäneet yhtään keltaisilta.Toinen erittäin vaikea maalisävy löytää on rehellinen harmaa, joka ei taittaisi siniseen eikä ruskeaan. Päädyttin valmiiseen maalisävyyn M497 Tuhka. Maalasimme sillä pienen palan keittiön takaseinää ja ainakin omaan silmään tuo näyttää melko puhtaan harmaalta. Harmaalla tulee tuo keittiön takaseinä sekä luultavasti kodinhoitohuoneen yksi seinä. Muut seinät ovat valkoiset.


Tässä kuvassa vähän näkyy se, että eroavat nuo valkoiset kuitenkin sen verran toisistaan, että kuvassa näkyy selvä raja siinä, missä maalisävy vaihtuu. Tänään meillä on vedetty lattiaan joku ihmeellinen itsestään tasoittuva aine ja ensi viikolla aletaan tekemään sisäkattoja.


Muutama pipokin tuli hurautettua. Turkoosi pallopipo meni naapuriin ja raitapipo työkaverille.Viime viikolla meillä oli myös kunnon junarata Veetin huoneessa, kun isi toi Veetille töistä tuommoisen laivalisäosan junarataan. Mukana oli myös muutama lisäpala, että saatiin tehtyä hieman pidempi rata.
Saimme tänään työkaveriltani lainaan tuommoisen kantorinkan lapselle ja suunniteltiin hieman pientä vaellusretkeä Siipojoen maisemiin, mikäli nyt ei aivan kaatamalla sada vettä. Peukut pystyyn siis hyvän sään puolesta ja hauskat viikonloput!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti