sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Ompelulanit!

Luitte otsikon aivan oikein! Olin nimittäin lauantain naapurikunnassa ompelulaneilla! Eli siis ne joille lanit ei ole tuttu termi, niin pieni selitys lienee paikoillaan. Tietokonelanit saattaa kuulostaa korvaan ehkä hieman tutummalta. Eli siis porukka ihmisiä kokoontuu samaan paikkaan pelaamaan verkossa pelejä. Ompelulanit toimivat samalla lailla, paikalle raahataan vain tietokoneen sijasta ompelukone/saumuri ja kankaita sun muita tykötarpeita.

Meitä oli vajaa kymmenen ompelijaa mukana ja itselle ainoastaan yksi ihminen oli entuudestaan sen verran tuttu, että olin kahdesti nähnyt. Ryhmä löysi toisensa facebookin ompeluelämää-ryhmän kautta. Vinkkaan muuten kaikkia ompelijoita liittymään, aivan mahtava ryhmä! Sieltä löytyy apua ihan kaikkiin ongelmiin ompelun saralta!Päivän aikana ompelin itselleni jumpsuitin (josta EHKÄ kuvaa joskus) ja Veetille tuon hupparin.
Housut hurauttelin tänään kaveriksi tuolle hupparille. Tämä mukavan paksu Löytöpalan joustofrotee on ollut kyllä riittoisa. Kympin maksaneesta metrin palasta olen tehnyt kahdet housut, yhden hupparin ja yhden pipon vuoren ja kangasta vielä jäikin vähän. Vaatteelle on tullut siis hintaa kankaan puolesta n. 3e :)

Taskuissa ja vuoressa Metsolan ruskea clover, joka ei näemmä lopu ikinä!

 Tein elämäni ensimmäiset pallotaskut (tai puolipallot), enkä vieläkään ymmärrä, että miten tuo ulkokaari pitäisi kantata, että kangas ei mene ruttuun! Voisiko joku fiksumpi kertoa, että miten te sen teette? Kokeilin olla venyttämättä resoria ollenkaan ja sitten taas ihan tosi vähän venyttää ja aina se vaan kupruilee :(


Housuissa sain jo sisemmän ympyrän siistiksi. Näemmä saa venyttää resoria niin paljon kuin pystyy, että tulee siisti.


Kuva taas otettu niin, että näyttää kuin lahkeet olisivat aivan eri paria. Pitäisi vissiin malttaa asetella hieman paremmin nuo vaatteet ennen kuvausta! :)

Innostuin myös kliksuttelemaan muutaman kankaan Fabriinasta ja Royal-tuotteelta. Niitä odotellessa...


3 kommenttia:

  1. Kuulostipa jännältä tapahtumalta! Enpä ollut aikaisemmin tuollaisesta kuullut. Hieno setti pojalla :)

    VastaaPoista
  2. Osaisimpa mäkin tehdä, mut aina mun tekeleet on jostain ihan vinksallaan.

    VastaaPoista
  3. Oi vitsi, just eilen lueskelin vanhaa Käsityölehteä jossa oli jumpsuitin ohje ja haaveilin tekeväni sellaisen paksusta harjatusta collegesta. Olisi tosi kivaa jos laittaisit kuvan omasta haalaristasi!

    VastaaPoista