maanantai 30. tammikuuta 2012

Nappilistan harjoittelua

Tein eilen elämäni ensimmäisen nappilistan. Harjoituskankaaksi otin sunnuntaina kirpparilta ostetun pallopaidan, jolla oli hintaa huima euro! Hyvän ja yksinkertaisen ohjeistuksen löydät Lillaphantin ihanasta blogista täältä. Ensimmäiseksi kokeiluksi onnistui mielestäni yllättävän hyvin ja sain myös nuo pääntien resorit yllättävän nätisti kantattua. En jaksanut viritellä kaksoisneulaa, joten tikkasin hunajakenno-ompeleella pääntien ja yllättävän siisti tuli noinkin. Taidan nakata kaksoisneulan metsään ja käyttää aina tuota hunajakennoa tästä lähtien :)


Paidasta tuli tuommoinen melko Marimekkohenkinen kun kuosikin on palloinen :) Sain tänään kokeilla myös ekaa kertaa Prymin nepparipihtejä, kun hain Kärkkäiseltä niihin ne lisäosat päihin, että saa neppareita laitettua. Ja kylläpäs on helppoa hommaa verrattuna siihen vanhan mallin vasaralla takomiseen!
Vielä kun oppisin kohdistamaan jotenkin fiksusti nuo nuo nepparit. Alin neppari jäi vähän liian lähelle tuota keskimmäistä, mutta jospa se kelpaisi.


Onko jollain käytännön vinkkiä siihen, miten tuo nappilistan oikea alareuna ei vetäisi kangasta kieroon? Eli siitä kohtaa mistä ensin aputikataan halkion ympäri ennen kuin leikataan halkio. Kun kappaleet kääntää nurjalle puolelle niin tuosta kohtaa tuo jää vähän ruttuun tuon kangas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti