sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kodinkoneiden valinta

Kodinkoneiden valinta tässä rakennusprojektissa on ollut kyllä yksi iso suo myös! Nyt ollaan ehkä viimein päästy käsitykseen edes suunnilleen siitä, millaiset koneet meille on tulossa. Me ei otettu talopaketin mukana mitään koneita tarjouksiin edes mukaan vaan haluttiin itse kilpailuttaa ne ja päättää mitä otetaan. Nyt valinnat alkaa (ehkä) olla selvät ja meille on näillä näkymin tulossa Boschin sekä Festivon koneita. Jospa pistetään ne huomenna tilaukseen, että ei ehditä muuttaa mieltä näiden suhteen. Pitäisi löytää koneet, jotka ovat laadukkaat ja kestävät, koska ei ole rahallisesti eikä ekologisesti järkevää olla uusimassa niitä vähän väliä. Hinnan pitäisi myös olla järkevä, että ei budjetti pauku kovin yli. Kannattaa muuten pyytää liikkeistä tarjous, niin saa varmasti edes pienen summan puserrettua pois normaaleista hinnoista.

Boschilta meille tulee uuni, mikro, astianpesukone sekä liesi integroidulla liesituulettimella. Suunnitelmissa oli alunperin Boran liesi, mutta viidensadan euron säästö tässä kohtaa tuntui paremmalta vaihtoehdolta, varsinkin kun olen lukenut paljon hyvää myös tuosta Boschin versiosta. Liesituuletinta ei haluttu erikseen blokkaamaan näkymään keittiöstä olohuoneeseen. Onneksi nykyään saa myös näitäkin vaihtoehtoja, jossa se tuuletin on tuossa itse liedessä!

Mikro ja uuni olivat ehkä suurin murheen kryyni. Haluttiin ehdottomasti mustat koneet mustaan keittiöön. Meillä oli vaatimuksena väri, pyrolyysi sekä paistomittari ja näistä kolmesta kaksi toteutui eli paistomittari jäi pois, koska se olisi lisännyt hintaa usealla satasella. Emme myöskään saaneet mustia koneita, joissa olisi mustat kahvat vaan ne ovat nyt kromin väriset. Halvempi vaikka maalauttaa kahva kuin  maksaa se järkky ero parempaan versioon, jossa nuo mustat kahvat olisi ollut. "Tyydytään" nyt sit näihin ja eletään väärän väristen kahvojen kanssa. No ei vaitiskaan, mulle nämä on ihan ok ja sitä paistolämpömittariakin tarvitsee tasan kerran vuodessa kun paistaa joulukinkkua. Tuo mikro on kätevämpi kuin meidän edellinen, ainakin lasten näkökulmasta. Tuo aukeaa sivulle ja se aukesi ylhäältä alas, jolloin lasten oli vaikeampi yltää laittamaan sinne ruokaa.


Meille ei tule ollenkaan perinteistä jääkaappia ja pakastinta erikseen vaan Festivon kylmiöpakastin! Odotan tätä ihan hulluna, koska siinä on 75cm tilaa pelkälle jääkaapille! Pakastin on kapeampi kuin tavallinen, mutta mitä olen lueskellut, niin se vetää kuitenkin hyvin tavaraa ja meillä on kuitenkin marjoille toinen pakastin varastossa. Mies tämän bongasi ja ehdotti ja ensin en lämmennyt yhtään ja nyt en malttaisi odottaa, että päästäisi kokeilemaan millainen tuollainen on oikeassa käytössä. Tunnen itseni typeräksi fiilistellessäni näin paljon jotain kodinkonetta! Mutta jotenkin esim uuni ei aiheuta yhtään samanlaisia fiiliksiä :D

Meillä ei ole kokemusta entuudestaan Boschin koneista, joten pidetään peukkuja, että tehtiin laadukkaat valinnat! Festivosta kyselin etukäteen Facebookin ryhmissä ja siitä ainakin luin vain hyvää palautetta.

Olisiko teillä muuten suositella hyvää kuivuria ja pesukonetta? Meillä on todella vanhat noi vanhat ja kuivuria on jo kertaalleen korjattu, niin ne pitää jossain välissä uusia.

5 kommenttia:

 1. Meillä on Mielen pesutorni, ja siirtyy mukana uuteen vaikka on jo kohta 13 vuotta vanhat nuo koneet. Ei mitään vikaa, vaikka pyykkiä pyöritetään keskimäärin kerran päivässä, kuivuri vähemmällä käytöllä. Tässä kohtaa on ainakin laatuun panostaminen kannattanu.
  Ja laitapa sitte kokemuksia liedestä, integroitu liesituuletin hankintalistalla täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että ennen ne koneet kestikin kauemmin mitä nykyään! Kuten vaikka alla olevasta kommentista huomaa. Mieleä on kyllä kehuttu paljon , mutta se jäi hintansa vuoksi valitettavasti pois. Meillä on nyt kahdeksatta vuotta Electroluxin koneet ja vielä pelittää, vaikka ei mikään erityisen kestäväksi kehuttu merkki olekaan.

   Poista
 2. Meillä vanhassa asunnossa oli Mielen & Cylindan koneet pääosin (näistä Mielen ap-kone porskutti hyvin 20 vuoden iässä, samoin Cylindan liesi, uudempi Mielen pesutorni oli about irtisanoa itsensä jo 5 vuoden iässä), lisäksi oli Samsungin side-by-side.

  Uuteen kotiin periaatteessa teki mieli merkkiuskollisena Mieleä, mutta kokemus pesutornista oli niin kehno (mm. se risoi että pitkäikäiseksi mainostetun koneen takuu oli 2v!), joten päätettiin että säästetään (tähän vaikutti myös appivanhempien alle 2v. vanha ap-kone joka hajosi ja heillä oli iso tappelu saada korjaus takuuseen).

  Netin kokemuksia ja tarjouksia kahlaten päädyttiin pääosin Boschin koneisiin. Pesutorni on ollut käytössä kuukauden päivät ja verrattuna vanhaan Mieleen, kuvaisin kun ois vaihtanut vanhan robustin Volvon uuteen hybridiin, Bosch on tosi smooth :) Keittiöön sitten Boschin kylmäkalusteet (Festivo ois ihana, mutta mies ei lämmennyt), näissä loppukahinoissa oli Samsung myös, mutta Bosch voitti kun hieman pienempi syvyys istui pienehköön keittiöön paremmin. Uuni ja liesi satsattiin Mieleen ja mikro on joku vanha halpis, menee ruokavarastoon niin ei niin väliä ulkonäöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olette olleet ainakin nyt pienen hetken tyytyävisiä noihin Boscheihin, koska mies meille ne juuri tilasi. JOssain vaiheessa tulisi vaihtaa myös pyykinpesukone sekä kuivuri ja kovasti niissäkin olen kallistumassa Boschin puoleen. Ajattelin, että pitää vaikka black fridaysta sitten katsella alennuksia, jos eivät leviä ennen sitä :D

   Poista
 3. Kodinkoneiden valinta on kyllä aina iso suo koska merkkejä on monia mistä valita sekä toki myös on budjetti otettava huomioon. Itse pyykinpesukoneen vaihto jo uuteen on tuottanut harmia koska merkkejä on liikaa mistä valita. Täytyisi täällä Espoossa tilata uusi pyykinpesukone ja asennus pian, että pääsen pyykkivuoresta eroon. Ystävä jo suositteli pyykinpesukoneelle asentajaa. Täytyy ehkä kysyä sieltä myös merkkisuosituksia. https://masterpuhdistus.fi/asennushinnat/

  VastaaPoista