sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Sopiva retkireppu pienelle reissaajalle

Kun etsittiin Aavalle koulureppua netin valikoimista, ajattelin samalla tilata Viiallekin oman repun retkeilyä varten. Viia on aika hentoinen ja lyhytselkäinen, joten reppu ei saisi olla liian iso ja se pitäisi olla hyvä kantaa. Halusin siis ehdottomasti pehmustetut olkaimet ja mieluusti rintahihnan vielä kaupan päälle.  Aavan koulurepuksi valikoitui Jack Wolfskinin Ramson reppu 20l koossa juuri samojen kriteerien perusteella. Repussa on kunnolliset pehmeät olkaimet ja se oli näistä isoista repuista suunnilleen lyhin selkämitaltaan. Lisäksi repussa on kivasti heijastavia yksityiskohtia. Ajatuksena oli, että sama reppu menisi mahdollisimman pitkään eikä joka vuosi tarvitsisi ostaa uutta. 

 Koska minä olin aika vahvasti valitsemassa reppua ihan käytännön syistä, kävimme Aavan kanssa yhdessä ostamassa kivan avaimenperän roikkumaan reppuun ja Aava sai valita sen itse. Nämä reppuasiat ovat sellaisia, että en täysin halua antaa lapsen valita reppua, että valinnaksi ei tulisi sitten sellainen yksilö, joka on esimerkiksi todella surkea kantaa. Ulkonäöllisiin seikkoihin saa sitten kertoa kyllä mielipiteensä :)

Bongasin samalta merkiltä Viialle pienemmän repun, joka lienee Little Joe-mallia.  

Repussa on tilavuutta 11l eli puolet vähemmän kuin Aavan repussa, mutta jotenkin se näyttää todella pieneltä! Reppu kuitenkin imee sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa noin pieneksi repuksi. Esimerkiksi Peuran polulla Viia kantoi pienessä repussaan oman makuupussinsa, makuualustansa (puhallettavan ja pieneen tilaan menevän) sekä vaihtovaatteet ja unikaverin. En olisi ikinä uskonut päällepäin, että ne mahtuvat reppuun!

Repussa on tilava tuo iso tasku ja ulkonäkö todellakin hämää tilavuuden kanssa. Tuo repun malli varmaan tekee sen, sillä se levenee todella paljon kun sinne laittaa tavaraa. Olkahihnat ovat leveät ja mukavat päällä ja myös rintaremmi löytyy.

Sivuilla on kummallakin puolella verkkotaskut, joihin saa vaikka sen juomapullon tai muuta tavaraa.

Viian hoidossa on joka viikko perjantaisin metsäretki, joten tämä reppu on päässyt siellä viikottaiseen käyttöön. Ja selkeästi reppu on hyvä kantaa, sillä Viia tahtoo monesti ottaa repun mukaan vaikka sille ei oikeasti olisikaan tarvetta. Laittaa sinne vaikka jonkun yhden pienen tavaran mukaan.

Plussana tässäkin repussa, kuten Aavankin repussa, ovat nuo heijastavat tereet, joten pieni retkeilijä näkyy, vaikka heijastin olisi jäänyt kotiin.

Jack wolfskin lasten reppu little joe

 Jos teillä on hakusessa pieni reppu kerhoon tai retkeilyyn, niin kannattaa tsekata kyllä tämän merkin valikoima!

3 kommenttia:

 1. Moi. Luin tuossa vuoden 2016 joulustanne ja kerroit lapsenne Viian sairauksista. Mainitsit koronan, ei kait se sama korona ollut mikä nyt jyllää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Ei ole sama. Viruksistahan ilmeisesti kehittyy eri muotoja ja tuo on joku eri korona virus. Tosin mistäpä sitä tietää kuinka samanlainen se aiempi on ollut, koska aika kova tauti oli!

   Poista
  2. Okei. Kiitos tiedosta. Saa nähä milloin tämä korona helpottaa😔. Mukavaa syksyä😊

   Poista