torstai 16. huhtikuuta 2020

Namut

Heipä hei piiitkästä aikaa! Täällä on ollut varmaan yhtä hiljaista kun eteläsuomalaisessa kauppakeskuksessa viime aikoina, heh heh. Jos joku tätä sattuu lukemaan vuosien päästä niin huomiona, että että koronavirusepidemia jyllää just nyt. Ajattelin kuitenkin keskittyä tässä postauksessa johonkin ihan muuhun, nimittäin villasukkiin! Tykkään yleensä tehdä sukkia sellaisesta 7 veljestä-paksuisesta langasta, koska siitä saa nopeasti sukat valmiiksi. Nyt kuitenkin olen yrittänyt tehdä myös niitä ohuempiakin sukkia, koska ne ovat jalassa jotenkin istuvammat ja eivät myöskään niin kuumat.


Nämä kuvan sukat ovat nimeltään Namut ja niiden ohje löytyy maksullisena Ravelrystä. Ohje on suomalaisen Maria Kostamovaaran, jonka blogi kulkee nimellä Nupunupu.  Periaatteessa nämä osaisi varmaan tehdä ilmankin ohjetta, mutta itse tykkään ostaa ohjeen, koska ei se niin monta euroa maksa ja kilauttaa muutaman kolikon heidän kassaan, jotka jaksavat näitä kirjoittaa muille.

Nämä oli jotenkin mukavat neuloa ja yllättävän nopeasti valmistuivat Dropsin Fabel-langasta. Joku väri saattoi olla jotain muutakin lankaa, koska osa väreistä löytyi omasta takaa ja pari kerää taisin ostaa. Kantapään ohjetta en jotenkin tajunnut tai jaksanut alkaa kokeilla, joten tein näihin tavallisen tiimalasin. Tosin en ole vieläkään hoksannut miten se tehtäisiin niin, että jälkikäteen ei tarvitsisi jostain paikkoa reikiä...


Kuvaajan näissä kuvissa on muuten toiminut yhdeksänvuotias poikani! Ehkä saan nykyään helpommin otettua sovituskuvia kun houkuttelen hänet vain kameran toiselle puolelle :)


Millaiset villasukat olette itse viimeksi neuloneet? Saa vinkata alle vaikka kivoja malleja, tekniikalla ei niinkään ole väliä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti