maanantai 18. marraskuuta 2019

Zones by Särkänniemi kokemuksia

Kaupallinen yhteistyö // Zones by Särkänniemi

Kävimme syyslomalla parin yön minilomalla Tampere/Ikaalinen-akselilla ja pääkohteemme reissussa oli Zones by Särkänniemi. Itse asiassa bongattiin tämä paikka viime kesänä, kun tullessamme Pärnusta yövyimme yhden yön Tampereella ja kävimme Särkänniemessä Angry bird-puistossa. Tuolla näin mainoksen tästä paikasta ja tutustuin netissä paremmin paikkaan. Aiemmin en ollut koskaan edes kuullut tuosta! Paikka vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että päätin kesällä, että tullaan joku kerta viikonlopuksi Tampereelle lasten kanssa ihan varta vasten ja vietetään päivä tuolla.

"Joko tämä kohta aukeaa?"


Pidin syksyllä yhden lomarahavapaaviikon lasten syyslomalla ja mieskin sai järjestettyä pari saldovapaata, joten pääsimme koko porukalla viettämäänyhden yön Ikaalisten kylpylässä ja toisen Tampereella. Yksi kokonainen päivä saatiinkin kulumaan tuolla Zonesissa. Jos et sinäkään ole vielä kuullut tuosta niin Zones by Särkänniemi on sisäaktiviteettipuisto Ideaparkin rakennuksessa ja sopii kaiken ikäisille vierailijoille.


Zones by Särkänniemi koostuu neljästä eri zonesta eli alueesta ja ne ovat :


Juuri tuo eri alueiden olemassassa olo tekee paikasta minusta monipuolisen ja sinne on helppo mennä sellaisenkin perheen, missä lapset ovat eri ikäisiä. Meillä selvästi Veeti alkaa pikkuhiljaa olla vähän vanha Hoploppeihin ja haluaisi esimerkiksi mieluummin Superparkiin, jos saisi valita. Siellä ei kuitenkaan sitten oikein Viian ikäisen kanssa ole järkevää olla, mutta tuolla oli puolestaan vähän kaiken ikäisille jotain kivaa puuhaa. Näiden lisäksi alueella on myös Pikseli, joka on jonkin sortin virtuaalipuisto, mutta maksaa erikseen ja meillä ei ollut sinne rannekkeita niin sitä ei nyt käyty kokeilemassa. Sieltä olisi löytynyt ainakin Beat Saber-peli VR-laseille ja se meiltä löytyy kotoakin ja se on kyllä kiva! Sitä voisi olla kiva mennä ihan aikuisporukalla pelaamaan vaikka joku ilta ja lähteä siitä sitten syömään ja vaikka viihteelle.


Me oltiin tosi hyvään aikaan liikenteessä, kun olimme paikalla arkipäivänä silloin, kun Tampereen alueella ei ollut enää syysloma. Saimme olla ensimmäiset tunnit melko rauhassa ja laitteita pyöritettiin meidän lasten pyytämässä järjestyksessä. Tuollahan on siis ruuhka-aikoina kellot, mistä näkee moneltako mikäkin laite on päällä, mutta hiljaisina aikoina voi mennä vain kysymään työntekijältä, että saisiko laitteen päälle.Pienemmille lapsille oli tuollaisia tivolityylisiä laitteita, joilla sai ajella. Osassa oli pituusraja ja osaan pääsi vanhemman mukana, vaikka pituus jäikin alle suositellun.Veeti suostui reippaana isoveljenä käymään tyttöjen kanssa noissa pienemmillekin suunnatuissa laitteissa. Veeti itse tykästyi G-force-simulaattoriin, jossa näkyi joku tietty elokuva "kopin" sisällä ja laite liikkui elokuvan mukaisesti. Me käytiin Veetin kanssa ajelemassa sukellusveneellä. Lisäksi olisi voinut valita sellaisiakin ohjelmia, joissa tuo laite olisi mennyt kokonaan ympäri niin, että kopissa olisi oltu pää alaspäin.
Tuo Gamezone oli omasta mielestä hieman pettymys, sillä sen laitteet olivat maksullisia. Eli niitä sellaisia pelikoneita ja simulaattoreita, mitä on vaikka laivalla ja jotka toimivat kolikoilla. Ilmeisesti vr-lasien käyttö oli ilmaista, mutta lähes kaikki muut taisivat olla maksulla toimivia. Muuten tuolla ei onneksi tarvinut maksaa mistään ylimääräistä eivätkä lapset onneksi jääneet haikailemaan pelien perään kun oli niin paljon muuta tekemistä.


Erilaisten laitteiden lisäksi Zonesissa oli esimerkiksi hohtominigolf, lasersota, keilausta, laser maze, karaokehuoneita, ajodonitsit, polkuautoja... Lasersodassa kävin Veetin ja Aavan kanssa ottamassa turpaan toiselta joukkueelta noin sata nolla. Tuo lasersota oli kyllä semmoinen mitä olisin voinut pelata useammankin erän, se on tosi mukavaa! Laser maze oli puolestaan alakuvan pimeä huone, jossa meni elokuvatyyliin lasersäteitä ja huoneen poikki piti päästä painamaan nappia koskematta noihin säteisiin. Jokaisesta kosketuksesta tuli kelloon lisää aikaa ja huoneesta piti selvitä ulos mahdollisimman nopeasti.


Ilmeestä voisi päätellä, että hauskaa on!
Itse en pysty enää mihinkään kieputuslaitteisiin menemään, koska tulen niissä pahoinvoivaksi. Tuo on muuten jännä juttu, että jotenkin joko synnytykset tai raskaudet ovat muuttaneet kroppaa niin, että huono olo tulee tuollaisesta vatkaamisesta, koska ennen lapsia moista ongelmaa ei ollut. Muistan lukeneeni, että jotenkin lasten saanti vaikuttaisi tasapainoelimeen jotenkin ja siitä johtuisi tuo huono olo. Oletteko nimittäin kokeileet tehdä lasten saannin jälkeen kuperkeikkaa? Voin sanoa, että meni pää tosi sekaisin sen jälkeen!


Toinen oma suosikkini heti lasersodan jälkeen oli keilaus! Keilat olivat naruilla kiinni ja pallot mallia lastenpallot, mutta tuo oli silti tosi hauskaa. Lapsetkin tykkäsivät tuosta ja keilattiinkin useampi erä.Lasten alueelta muistaakseni löytyi myös Hoplop-tyylinen kiipeilyhässäkkä ja tällaisia ajettavia sähköautojakin löydettiin. Myös polkuautoja oli sekä pomppulinna.En muista tarkkaan kauanko oltiin tuolla ennen kuin piti lähteä kotimatkalle, mutta heittämällä olisi mennyt pitempikin aika! Hyvin voisi mennä heti aukeamisaikaan ja olla loppuun asti. Sen verran monupuolisesti oli tekemistä. Lisäksi esimerkiksi lasersodassa kesti kuitenkin melkein puolisen tuntia kaikkinensa ja jos siinä olisi halunnut käydä useammin, olisi pitänyt varata pelkästään tuohon tunteroinen aikaa.


Huippujuttu tuossa Zones by Särkänniemessä on sen sijainti, sillä se on Ideaparkin yläkerrassa. Ihan täydellinen paikka, sillä tuosta pääsee vanhemmat halutessaan vuorotellen ostoksille rauhassa Ideaparkin puolelle, sillä rannekkeella saa vapaasti kulkea sisään ja ulos alueelta. Itsekin kävin muutamassa kaupassa ja mies jäi sillä aikaa lasten kanssa touhuilemaan. Jos on isommat lapset niin silloin heidät voi jättää päineen tuonne ja mennä itse vaikka ostoksille päiväksi. Itse en saa niin kauan aikaa kulutettua kaupassa, joten oli kiva, että itselläkin oli ranneke!


Ruokatarjonta ei ollut kovin häävi, sitä perus "ranskikset ja kanakori"-tasoa. Käytiin pikaisesti Raxissa vetämässä buffetti, niin ei tarvinnut käyttää ylimääräistä aikaa ruuan odottelemiseen ja sain salaattibuffetin, mitä Zonesissa ei ollut tarjolla. Itse asiassa en bongannut sieltä edes salaattia, mutta en kyllä kovin tarkasti katsonutkaan, joten tämän suhteen saatan hyvinkin olla väärässä :)

Kaiken kaikkiaan huomattavasti monipuolisempi paikka, mitä vaikka Hoplop on ja ehdottomasti käymisen arvoinen, jos Tampereen seudulla liikut! Vahva suositus meidän perheen jäseniltä tälle. Jos ei oltaisi nyt pidetty syyslomaa, oltaisiin varmasti järkätty joku viikonloppu ja menty ihan tuon takia yöksi Tampereelle. Lapsetkin luonnollisesti tykkäsivät paikasta, eikä kukaan olisi halunnut lähteä kotimatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti