sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Mihin se loma hurahti?

Kesäloma kului taas liian nopeasti, kuten lomat ja vapaat nyt yleensäkin tahtovat mennä. Päivät hujahtavat hillitöntä kyytiä ohitse ja tuntuu, että ei olla ehditty tehdä mitään, vaikka monenlaista on tehty kuitenkin. Helposti sitä ajattelee, että ei ole tehty mitään jos on tehty sellaisia tavallisia asioita, mitä välttämättä ei ehdi työarjessa tehdä. Ollaan pyöräilty tosi paljon, melkein joka päivä joko niin, että minä kävelen ja tytöt pyöräilevät tai sitten Viia pyöräkärryssä ja Aava pyörällä. Tytöt pääsivät poimimaan kukkia; se oli yksi toive heidän kesälomalleen. Se suoritettiin melkein omalla takapihalla!


Ollaan käyty Kalajoella leikkipuistossa ja jätskillä, saatu anoppi yökyläilemään meille, käyty monessa eri puistossa, laitettu pihalle uima-allas ja lapset ovat saaneet polskutella siinä. Käytiin myös mummulassa ja toisen mummun ja papan mökillä.


Ollaan käyty tutustumaan eskariin sekä uuteen päiväkotiin ja meillä on käynyt Viian hoitaja tutustumassa kotona. Uimaan ei olla tarettu, mutta on muuten ulkoiltu paljon. Ollaan käyty salilla tyttöjen kanssa, jossa he pääsevät piirtelemään tai vähän rauhoittumaan ja katsomaan piirrettyjä.


Käytiin puistotreffeillä kivassa seurassa ja Leon leikkimaassa, jonne saatiin myös seuraksi ystäväperhe. On pelailtu lautapelejä ja luettu kirjoja. On myös käyty juhlimassa kummitytön synttäreitä. On käyty Pärnussa sekä lomailtu pari yötä Suomessa hotellissa ja käyty miljoonativolissa.


Monenlaista on siis tehty, vaikka ei muka olla tehty mitään. Aikuisena sitä ei aina osaa ehkä arvostaa niin paljon niitä pieniä juttuja ja jos loman viettää kotimaisemissa, ei se helposti tunnu niin lomalta. Mutta oikeastihan parasta on vain se, että saa nukkua myöhempään, olla koko päivän kotona ilman suunnitelmia ja tehdä mitä lapsia sattuu huvittamaan. Meillä lapset ovat nyt innostuneet pyöräilystä tosi paljon ja mullehan se sopii, koska tulee tehtyä tunteroisen lenkki melkein joka päivä sen tiimoilta, eikä tarvitse illalla lähteä enää erikseen lenkkeilemään :)


Hieman harmittaa, että kovin lämpöisiä kelejä ei näille lomaviikoille sattunut. Itsehän siihen säähän ei voi vaikuttaa, mutta silti toivoisi, että uima-allaskelejä olisi riittänyt enemmänkin kuin ne noin kolme päivää loman ekalla viikolla. Onneksi ei kuitenkaan ole satanut juurikaan vettä, joten ollan pystytty ulkoilemaan ihan normaalisti eikä ole mennyt sisällä istumiseksi. Varsinkin kun pienessä kaupungissa ei kamalasti ole noita sisäaktiviteetteja sadepäivän varalle.


Huomenna kello soi 6.15 ja minä lähden töihin ja mies jää vielä lasten kanssa kolmeksi viikoksi kotiin. Onneksi loppukesästä on tiedossa mukavia juttuja myös ihan aikuisporukalla eikä pelkästään lasten kanssa. Kahden viikon päästä lähdetään viikonlopuksi Ouluun Qstockiin ystävien kanssa ja lapset pääsevät mummulaan kahdeksi yöksi. Sitten elokuussa onkin toisen ystäväpariskunnan kanssa se meidän vaellusreissu! Kesää on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä, vaikka tuntuu muka, että se loppui kun loma loppui.


Mites te kenellä alkaa työt huomenna, ahdistaako?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti