torstai 23. elokuuta 2018

Syksymekko

Nyt kun helteet on selätetty niin mieli hiipii jo kovasti kohti syksyä ja syksyn vaatteita. Siivoilin jo vaatekaapista pois enimmät kesävaatteet, mutta optimistina jätin jäljelle pari lyhythihaistakin! Pitäisikin kovasti leikatat tytöille jo syysvaatetta, kun näyttää mystisesti hihat kutistuneen kesän aikana. Veeti puolestaan kaipaisi housuja lahkeiden saman ongelman kanssa, mutta voi olla että käydään kaupan kautta ja haetaan Name itin luottocollareita taas läjä isommassa koossa.


 Syysompelut aloitin tällä viininpunaisella taskumekolla, jonka tein Viialle. Yläosana tässä vakiokaavani Mint ja alaosa mukailee Verson Puodin taskumekkoa. Tämä on minusta kiva malli, Viialla on useampi tällä kaavalla tehty. Aavalle pitäisi jaksaa piirtää vastaavaan kaava. Ajattelin ottaa mallia Papun kantomekosta, joka meiltä löytyy tuolta kaapista liian pienenä.


Tilasin Ikealta leveät vaatekorit tyttöjen huoneeseen ja kun ne maanantaina saapuivat Postiin, niin nappasin tytöt mukaan kuvailemaan, että mies sai kasata niitä rauhassa. Puolen tunnin homma muuttui useamman tunnin urakaksi kun kiskot eivät tietenkään sopineet suoraan meidän Puustellin runkoon ja piti vielä päikseen vaihtaa meidän makkarin vastaavat korit tytöille, kun niissä oli lyhyemmät kiskot. Uusiin kiskot olivat muuttuneet niin pitkiksi, että eivät mahtuneet tyttöjen kaappiin. Vaan nyt on sielläkin järkevät vaatesäilytykset, kun ennen on ollut kaksi korikärryä, jotka eivät ole pysyneet kasassa kun kiinteän hyllylevyn alle ei ihan mahtuneet ne osat, jotka pitivä runkoja kasassa ja ne on ollut teipillä kiinni. Välistä aina siis vähän levähtivät sivuille jolloin korit tipahtivat pois kiskoilta.... Korit näkyvätkin edellisessä postauksessa.


Aava olisi vielä halunnut jäädä tuonne kun Viia kyllästyi ja pyysi, että otetaan lisää kuvia. Lupasin, että mennään kahdestaan kuvaamaan Aavan uusia mekkoja sitten kun saan ommeltua niitäkin valmiiksi. Vielä kun riittää ulkonain kivasti valoa vähän illemmallakin! Talvella sitten saakin miettiä taas miten saisi järkeviä kuvia kun aina on säkkipimeää!Panta on tehty kierrätyspaidan jämistä ja samasta kankaasta Viialla on muuten mekko , joka on tällä samalla kaavalla tehty. Eli selvästi ovat suosikkeja ainakin itselle!


Toisaalta on kiva, että saa kaivella pitkähihaisia esille, kun kesävaatteisiin ei jotenkin raski tuhlata vaikka niitä kivoimpia kankaita kun ei tiedä onko niille koko kesän aikana käyttöä ollenkaan. Tosin tänä kesänä ei ole sitä pulmaa ollut ja kaikki kesävaatteet pääsivätkin kovaan kulutuksen.Itse tykkään lähes aina nykyisin tehdä pääntien kanttauksen noin, että tuota resoria jää vain himpun verran näkyviin. Tulee jotenkin kevyempi vaikutelma kuin siitä normaalista kanttauksesta, jossa resori käännetään tuohon oikealle puolelle. Jos et ole vielä koskaan tehnyt tällaista kanttausta, ohjekin löytyy täältä, Samassa jutussa on myös näppärä vinkki muutenkin tuohon ompelujärjestykseen.Joko teillä on syysvaatteet mietinnässä?

6 kommenttia:

 1. Kauniita mekkoja ja kiva maisemakin :) ~Johanna

  VastaaPoista
 2. Ihana tunnelma kuvissa ja suloisia malleja mekkoineen:) Tuollaiset perusmekot ovat kyllä todella käytännöllisiä ja eivät leikkiessä ole tiellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nämä on kyllä! Vaikka kätevyydestä en näin äidin kannalta tiedä, kun taskuihin saa sullottua ulkoa kaikkea mukavaa hiekasta lähtien :D

   Poista
 3. Hei, olisi mukava jos tekisit esittelyn kaikista ompelukoneistasi. Itselläni on aikeissa ostaa saumuri, kunhan ensin vähän tutkisi millainen kannattaisi ostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistetäänpä korvan taakse! Saumurini on JUki MO-654DE ja siitä ei ole kyllä pahaa sanottavaa! :)

   Poista