keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Copenhagen calling!!

Jos ei moneen vuoteen matkustele, niin eikö ole silloin ihan ok, että käy samana vuonna useamman vuoden edestä reissussa? Ystävä alkoi tuossa ennen meidän Thaimaan matkaa puhua, että haluaisi päästä käymään Kööpenhaminassa ja ehdotti, että josko mentäisiin nyt keväällä yhdessä pidennetylle viikonloppulomalle. Koska olen näinkin vaikea ylipuhua, niin joitakin viikkoja sen jälkeen ostettiin lennot sekä varattiin huone Airbnb:n kautta. Yleensä lennot kallistuvat, mitä lähemmäksi matkustusaikaa mennään, mutta meillä kävi tuuri ja lentojen hinnat tippuivat kivasti kun maltettiin odotella.


Hotelllit Köpiksessä ovat todella kalliita, yö maksoi järkiään 200-300e ja olisi syönyt aika ison loven matkabudjetista. Niinpä päädyttiin katselemaan huoneita Airbnb:n kautta ja sieltä bongattiinkin sopiva asunto suhteellisen läheltä keskustaa ja metroyhteyden vierestä. Hintaakin kolmelle yölle tuli melkein saman verran kuin yhdelle hotelliyölle. Käydään sitten vain aamupalalla muualla tai ostetaan asunnolle ruokaa ensihätään.


Itse olen käynyt Kööpenhaminassa reilusti yli kymmenen vuotta sitten ja olen myös halunnut käydä siellä aikuisiällä uudelleen. Mukava päästä matkaan aikuisessa seurassa ilman lapsia näin vaihteeksi. Mitään kummempia aikataulutettuja suunnitelmia meillä ei ole, vaan ollaan ideoita laitettu ylös mitä haluttaisiin tehdä jos ehditään. Ystävä haluaa käydä katsomassa pientä merenneitoa, tietenkin, ja molemmat halutaan mennä käymään Tivolissa. Se mitä siitä muistan on se, että se oli todella vaikuttava ja kaunis paikka, missä riittää katseltavaa, vaikka huvipuistolaitteisiin ei haluaisikaan mennä. Tämän lisäksi mietittiin mahdollisesti jotain laiva-ajelua ja sunnuntain kirpputoria rautatieaseman lähellä. Kaupoissa tulee varmaan myös käytyä ja mielellään tietenkin syötäisiinkin hyvin! Missä kaupoissa kannattaa käydä? Mitkä ovat parhaat lastenvaateliikkeet? Entä mitä kivoja liikkeitä löytyy aikuisille? Katsoin, että metromatkan päässä olisi myös lastenvaatekirpputori, se voisi olla myös ihan hauska paikka käydä jos jää aikaa. Näkisi, että onko se kirpparimeininki tuolla rapakon toisella puolella samanlaista vai erilaista kuin täällä meillä.


Mikäli sulla ois vinkata jotain näkemisen arvoista tai hyviä ruokapaikkoja, jotka ei nyt ihan sieltä kalleimmasta päästä olisi, niin oispa mahtava juttu! Aikaa ei ihan kamalasti ole, sillä meidän lento on perjantaina Köpiksessa iltakahdeksalta ja lähdetään takaisin Suomeen maanantaina. Käytännössä siis lauantai ja sunnuntai on aikaa tutustua pikatahdilla kaupunkiin. Ajateltiin kokeilla myös pyörän vuokrausta ja viilettää niillä menemään! Toivottavasti kelit suosivat ja siellä olisi jo oikeasti lämmin tuossa reilun viikon päästä kun lähdetään.

kuvat: rantapallo.fi

Kööpenhamina, täältä tullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti